Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Extra vergadering gaat in beslotenheid verder

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad heeft deze dinsdagavond besloten om de extra raadsvergadering verder te laten plaatsvinden achter gesloten deuren. Raadsleden hadden tot 20.00 uur uur de tijd om zich in te lezen in de stukken die besproken moeten worden in de ingelaste vergadering.

Weliswaar liet Peter Duijsens van oppositiepartij Westland Verstandig weten dat hij liever in openbaarheid zou vergaderen, maar dat het eigenlijk nu niet anders kan. PvdA-fractievoorzitter Nico de Gier blijft tegen een besloten vergadering, maar hij kon de rest van de raadsleden niet overtuigen.

Het enige dat tot nog toe bekend is, is dat het om een reparatie gaat in een zaak over de huisvesting van arbeidsmigranten. Het college van burgemeester en wethouders heeft niets losgelaten en wil dat voorlopig zo houden. Dinsdagavond tot 18.00 uur wisten zelfs de fractievoorzitters nog van niets. Daarmee zijn de officiƫle procedures rondom het uitschrijven van een extra raadsvergadering niet gevolgd, met een boze raad tot gevolg.

Burgemeester Van Ardenne kreeg aan het begin van de vergadering van vrijwel de gehele raad er flink van langs. "Het gaat om vertrouwen. Dat gaat in deze casus niet op. Ik vind dat we hier als stemvee behandeld worden. Procedureel is dit gewoon een lachertje", vat GroenLinks-fractievoorzitter Ulbe Spaans samen. Diverse fracties vielen hem bij.

Dinsdagavond is een nog onbekend besluit genomen. Vrijdag moet daar meer over bekend worden.

Categorieen:
Westland Politiek