Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

EYECATCHERS HOME

Eindelijk zicht op herstel Vlietwoning

Gré Ruigrok had er bizar veel geduld voor nodig, maar nu gaat het toch echt gebeuren: het herstel van de Vlietwoning in Naaldwijk. Eind dit jaar, begin volgend jaar is haar monumentale boerderij weer in oude luister hersteld.

Lees verder

Politie houdt 49-jarige man aan voor steekincident

De politie heeft maandagavond een 49-jarige verdachte aangehouden voor het steekincident in een woning aan de Endeldijk in Honselersdijk. In die woning werd in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige man aangetroffen met een steekwond.

Lees verder

Werkstraf voor mishandeling op Koningsdag

De politierechter in Den Haag heeft een 43-jarige Lierenaar veroordeeld tot 120 uur werkstraf, waarvan 60 voorwaardelijk. De man stond terecht voor een mishandeling tijdens Koningsdag dit jaar in De Lier.

Lees verder

Overlast in Maassluis door zwavelachtige geur

Tientallen inwoners van Maassluis hebben dinsdagochtend bij de milieudienst van Rijnmond, de DCMR,  geklaagd over een zwavelachtige geur in de stad. In totaal zijn er 32 klachten binnengekomen tot 10.00 uur 's ochtends. DCMR is naar Maassluis gegaan om te onderzoeken wat de oorzaak van de geur is.

Lees verder

Kinderen stormen 'bouwterrein' op

Dinsdagochtend stormden zo'n zeshonderd kinderen het terrein van Huttenbouwen Naaldwijk achter het World Horti Center op. Het is voor het eerst dat het jaarlijkse kinderevenement niet meer bij de Wollebrand in Honselersdijk wordt gehouden.

Lees verder

Twee personen onwel door koolstofmonoxide in Hoek van Holland

Twee personen zijn maandagavond onwel geworden in een bedrijfspand aan de Zekkenweg in Hoek van Holland. De twee waren vermoedelijk aan het werk in het gebouw waar een heftruck aanstond. Door het voertuig kwam veel koolstofmonoxide vrij met als gevolg de het onwel worden van het duo.

Lees verder

22-jarige Maaslander langer vast voor brandstichting

De 22-jarige Maaslander die verdacht wordt van brandstichting aan een boot in Maassluis, blijft nog zeker 30 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten. Na de 30 dagen kan de raadkamer wederom besluiten tot verlening.

Lees verder

Politie zoekt getuigen van steekincident in Honselersdijk

De politie zoekt getuigen van een steekincident in Honselersdijk. Maandagochtend rond 02.00 uur bleek een 33-jarige man gewond in een woning aan de Endeldijk te liggen. Hij had een steekwond en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder

Van Oosten beste tennisser in Hoek van Holland

Jasper van Oosten heeft zondag in zijn woonplaats Hoek van Holland de Open Hoekse Tenniskampioenschappen op zijn naam geschreven bij de heren enkel A. De titelfavoriet versloeg in de finale de als tweede geplaatste Stef van Vliet met 6-0 en 6-3. Van Vliet schreef - samen met Stefan Kooima - wel het dubbelspel op zijn naam.

Lees verder

Vijf brievenbussen verdwijnen uit Hoek van Holland

Er verdwijnen per augustus vijf van de vijftien brievenbussen uit Hoek van Holland. Dat blijkt uit een brief van PostNL aan de Hoekenezen. In het kader van een landelijke sanering, worden brievenbussen die weinig worden gebruikt, weggehaald.

Lees verder

Nachtelijke buitenbranden in Kwintsheul en Hoek van Holland

Aan de Van Luyklaan in Kwintsheul heeft in de nacht van zaterdag op zondag een flinke brand gewoed. Op een stuk dijk vlogen stukken met gemaaid gras en riet in brand. De brandweer uit Wateringen heeft het vuur bestreden. De brand was in de wijde omgeving te zien. Er is ook brand geweest op een bedrijventerrein in Hoek van Holland.

Lees verder

Vluchtelingen gevonden in busje op terrein StenaLine

Op het terrein van de StenaLine in Hoek van Holland zijn zaterdagmiddag in een bestelbusje vier vluchtelingen aangetroffen. Ze zijn aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

Lees verder

Eerste zwanen Maeslantkering uitgezet; die van De Houtsnip over een week

De eerste zwanen die afgelopen maand met olie zijn besmeurd door een lekkage in de Botlek zijn zaterdagmorgen weer in de vrije natuur losgelaten. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Eigen politieboot voor Westland en Midden-Delfland

De politie in Westland en Midden-Delfland heeft eindelijk een eigen boot om mee te surveilleren op het water. Eerder werden boten geleend van andere politieteams. De nieuwe boot is vrijdag gedoopt door de burgemeesters van de twee gemeenten.

Lees verder

11-jarige Julia uit 's-Gravenzande jongste loper Vierdaagse

Met haar elf jaar is ze één van de jongste deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse: Julia van der Lans uit 's-Gravenzande."Ik vind lopen eigenlijk gewoon heel leuk", zegt Julia tegen mediapartner Omroep West.

Lees verder

Midden-Delfland wijst verdere gasboring af

De gemeente Midden-Delfland is tegen het verder boren naar aardgas in het gaswinningsveld Gaag-Monster. In een zienswijze op het winningsplan stelt de gemeente 'fel tegenstander' te zijn van het via fracking 'schrapen van fossiele brandstoffen uit de bodem' door de NAM. Het ministerie van EZ en Klimaat wordt gevraagd met de NAM in gesprek te gaan over het beëindigen van de gaswinning.

Lees verder

Gemeente opnieuw in gesprek over onkruid

De gemeente Westland gaat opnieuw in gesprek met de eigenaar van het stuk grond bij wooncomplex Villa Hoogenburgh aan de Veilingkade in 's-Gravenzande, waar het onkruid welig tiert. In dat gesprek zal worden getracht tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen. De gemeente zegt gezien bestaande jurisprudentie niet handhavend te kunnen optreden, omdat er geen sprake is van aantoonbare overlast.

Lees verder

Zorgen over onervaren Oost-Europese chauffeurs

Zijn ze nu wel of geen gevaar op de weg, die vrachtwagenchauffeurs uit Polen en Roemenië? Op een truckersplaats in het Westland zijn de Nederlandse chauffeurs er duidelijk over.

Lees verder

Olie-oevers Scheur en Waterweg met stoom schoongemaakt

De basaltblokken aan het Scheur bij Maassluis en de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland worden in augustus schoongemaakt. Door de stookolievervuiling vorige maand in de Derde Petroleumhaven zijn niet alleen zwanen besmeurd geraakt, maar ook de oevers.

Lees verder

Midden-Delfland megatrots op nieuwe fietspaden

De gelaatsuitdrukking van wethouder Sonja Smit spreekt voor zich. De kersverse bestuurder van Midden-Delfland komt superlatieven tekort over de nieuwe fietspaden in haar gemeente: de Ommedijk en het Groeneveldse Pad.

Lees verder

In beeld: tiental auto's opengebroken in Honselersdijk

Twee autokrakers hebben donderdagochtend vroeg toegeslagen in woonwijk Parckzight in Honselersdijk. Uit een tiental geparkeerde auto's in onder meer de Socratesstraat en Platostraat zijn spullen gestolen.

Lees verder

Plannen voor 'Polenhotel' bij McDonald's Maasdijk

In de buurt van de McDonald's aan Honderland Noord in Maasdijk wordt mogelijk een zogenoemd Polenhotel gebouwd. De gemeente heeft daarvoor een vergunningaanvraag ontvangen. In de aanvraag staat dat er 150 arbeidsmigranten moeten worden gehuisvest.

Lees verder

Woningen stuk duurder in Westland

Voor een woning in het Westland moet heel wat meer worden betaald dan een jaar geleden. In het tweede kwartaal van dit jaar lagen de prijzen gemiddeld 21,6 procent hoger. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar bedraagt de stijging 13,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van de afdeling Haaglanden van makelaarsorganisatie NVM.

Lees verder

Wederom jongeren beboet bij Julianaplantsoen Maassluis

Zes overlastgevende jongeren zijn woensdag door de afdeling Handhaving van de gemeente Maassluis bekeurd. Zij veroorzaakten overlast rondom het oorlogsmonument bij het Julianaplantsoen. Eén jongere maakte het zelfs zo bont dat hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij wilde niet meewerken met de handhavers.

Lees verder

Een droom komt uit: Schipluidense zanger naar Liverpool

Optreden met het prestigieuze Royal Liverpool Philharmonic Orchestra is niet voor iedereen weggelegd. Maar Boudewijn Ruigrok (30) uit Schipluiden gaat het in oktober wel doen. Hij is uitgenodigd om in Liverpool het stuk Frankenstein van de Oostenrijkse componist Gruber te zingen. En daar is hij maar wat trots op.

Lees verder

EBS verzorgt hier streekvervoer tot 2030

Busvervoerder EBS gaat vanaf 2019 het streekvervoer in de regio Haaglanden verzorgen. Dat heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag woensdag bepaald. De concessie loopt tot 2030, EBS is van plan om te gaan rijden met speciale groengasbussen.

Lees verder

Twaalf kandidaten voor burgemeesterschap Westland

Tien mannen en twee vrouwen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in Westland. Dat meldt de provincie Zuid-Holland. Zij variëren in de leeftijd van 41 tot 62 jaar en zijn lid van CDA, PvdA, VVD, D66, een lokale partij of niet aan een politieke partij verbonden. Een aantal heeft al bestuurservaring, anderen komen uit het bedrijfsleven of van daarbuiten.

Lees verder

Nog steeds vrijwilligers nodig voor schoonmaak zwanen

De hulpactie voor met olie besmeurde zwanen is nog steeds in volle gang. Inmiddels zijn er meer schone dan vieze zwanen in de noodopvang bij de Maeslantkering. Toch zijn extra helpende handjes meer dan welkom.

Lees verder

Geen blauwalgen-risico bij ALS Westland-swim

Deelnemers van de ALS Westland-swim kunnen over 4 weken waarschijnlijk zonder zorgen het water induiken. Het zwemwater wordt al weken door het waterschap gecontroleerd en er zijn vooralsnog geen afwijkende resultaten gemeten.

Lees verder

Stempels bij balkons nog lang niet weg

Het duurt misschien nog wel twee jaar voordat de stempels bij tientallen balkons in Maassluis worden weggehaald. Een aannemersbedrijf is deze week namens woningcorporatie Maasdelta begonnen met het stempelen van 'uitkragende balkons'.

Lees verder

Naaldwijkseweg weer twee nachten dicht

Het werk aan de Naaldwijkseweg en Galgeweg is nog niet voorbij. Deze donderdagavond en vrijdagavond gaat de weg tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk opnieuw in beide richtingen enkele uren dicht. Er wordt geasfalteerd.

Lees verder

‘Bomen op Marktplein worden goed in de gaten gehouden’

Dat meerdere nieuwe bomen op het Marktplein in 's-Gravenzande verpieterd zouden zijn, is schijn. Deze platanen worden goed in de gaten gehouden, stelde wethouder Cobie Gardien van de gemeente Westland dinsdagavond in de gemeenteraad.

Lees verder

Oud-wethouder Izaak van der Knaap (87) overleden

Oud-wethouder van Maassluis Izaak van der Knaap is afgelopen donderdag op 87-jarige leeftijd overleden. Burgemeester Edo Haan meldde dat dinsdagavond aan het begin van de raadsvergadering. Er werd een minuut stilde voor hem in acht genomen. In 1970 begon Van der Knaap als wethouder voor de ARP (voorloper van het CDA) en bleef tot 1990 politiek actief.

Lees verder

Verlenging buslijn 21 naar Wateringen voorlopig van de baan

Reizigers kunnen komend jaar toch niet in Wateringen op een directe bus naar Den Haag stappen. Het was de bedoeling dat HTM-lijn 21 via Ambachtsweg zou gaan doorrijden naar het Plein in Wateringen. Dat blijkt op dit moment echter niet haalbaar.

Lees verder

Westlandse fracties stellig: ‘Afwijzen die aanvraag van de NAM'

De meeste fracties in de gemeenteraad van Westland vinden dat het college van B en W de aardgasplannen van de NAM zonder meer moet afwijzen. Het college heeft in hun ogen een te vriendelijke concept-zienswijze op de vergunningaanvraag op tafel gelegd.

Lees verder

Pizzakoeriers helpen na crash in Kwintsheul, "we staan weer op de kaart"

Het is een wonder dat hij het nog kan navertellen: de snelheidsmaniak die afgelopen weekend een ravage aanrichtte in Kwintsheul. Pizzabezorgers op de hoek van de Holle Watering en de Heulweg bedenken zich geen moment en schieten te hulp.

Lees verder

Bertens voor het eerst naar kwartfinale Wimbledon

Tennisster Kiki Bertens heeft maandag voor het eerst in haar loopbaan de kwartfinale van Wimbledon gehaald. De 26-jarige Wateringse was op het Londense gras in twee sets te sterk voor de nummer 8 van de wereld Karolina Pliskova: 6-3 en 7-6 (1).

Lees verder

BIZ 's-Gravenzande boos over Machteld-motie

De ondernemersvereniging BIZ 's-Gravenzande, Stad aan Zee is uitermate teleurgesteld en verontwaardigd over de door de gemeenteraad aangenomen motie, waarin gevraagd wordt het beeld van Gravin Machteld terug te plaatsen op het vernieuwde Marktplein. De vereniging heeft daarom besloten haar financiële bijdrage aan het Marktplein op te schorten totdat meer duidelijk is over de plannen met het beeld.

Lees verder

Zeevonk langs Westlandse kust

Wie rond middernacht het strand bezoekt, kijkt zijn ogen uit. Langs grote delen van de Zuid-Hollandse kust is zeevonk te zien. Het felblauwe natuurverschijnsel is al waargenomen in Hoek van Holland, 's-Gravenzande, Ter Heijde en Monster.

Lees verder

Scooterrijder ernstig gewond op fietspad Rijnvaartweg

Een scooterrijder is zondagmiddag ernstig gewond geraakt bij een valpartij op een gevaarlijk stuk fietspad langs de Rijnvaartweg in 's-Gravenzande. Hij is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Wat precies de oorzaak van het ongeval was, is nog niet duidelijk. Er zijn door de gemeente Westland wel aan weerszijden hekken geplaatst met daarop een bord 'Fietsers afstappen'.

Lees verder

Lier bij De Lier weer compleet: snaren en bordje zijn teruggezet

De snaren en het naambordje die eerder deze week werden ontvreemd van de lier op de rotonde bij de Sportlaan in De Lier, zijn weer terug op hun plek. Sinds zondagochtend heeft het instrument de onderdelen terug. Ze moeten alleen nog gemonteerd worden.

Lees verder

Dorpspomp 's-Gravenzande flink beschadigd

De historische dorpswaterpomp op het Marktplein in 's-Gravenzande is flink beschadigd geraakt. De hendel aan de zijkant van de oude pomp, waarmee het water omhoog wordt gehaald als de pomp in werking is, is van de muur losgerukt.

Lees verder

Monsterse feestweek eerder gestopt wegens opstootjes

De Monsterse feestweek is zaterdagavond eerder gestopt omdat er een grimmige sfeer ontstond rond het Kerkplein. De hele avond waren er ongeregeldheden en opstootjes waarbij zowel politie als beveiligers moesten ingrijpen.

Lees verder

Oefenduel tussen Westlands Elftal en Excelsior eindigt in 3-7

De oefenwedstrijd tussen het Westlands Elftal en Excelsior uit Rotterdam is zaterdagmiddag geëindigd in 3-7. De Westlandse goals werden gemaakt door Laurens Kooren (SC Monster), Melvin van der Zeijden (Verburch) en Lars van den Berg (Maasdijk). Die laatste scoorde middels een vrije trap.

Lees verder

Fietsendief De Lier gepakt dankzij gedeelde video op Facebook

In De Lier is zaterdagochtend een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens diefstal van een fiets. Rond 6.00 uur werd die fiets uit het dorp ontvreemd. De eigenaresse deelde camerabeelden van de diefstal op Facebook. Een dorpsgenoot die de beelden had gezien, zag de dief later lopen op straat en belde direct 112. Een tijdje later kon hij worden aangehouden.

Lees verder

Auto vliegt dwars over Heulweg en belandt ondersteboven in het water

Kwintsheul was vrijdag een 'politiestad'. Na de wapenvondsten in een woning aan 't Hoogje en een vechtpartij in de Grutto dook er kort voor middernacht een auto in het water bij de Lange Wateringkade, vlakbij de Heulbrug. Voor zover bekend, zat alleen de bestuurder in de auto. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis.

Lees verder

Extra commissievergadering Westland over aardgasplannen NAM

De gemeenteraad van Westland bespreekt dinsdagavond de aangevraagde aardgaswinningsvergunning door de NAM voor het Gaagveld, de locaties Monster, 's-Gravenzande en Maasdijk. Ter voorbereiding is daartoe voor komende maandagavond al een extra commissievergadering uitgeschreven.

Lees verder

Bertens revancheert zich tegen Venus Williams

Kiki Bertens heeft zich vrijdag geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. De 26-jarige tennisster uit Wateringen liet in Londen Venus Williams, nummer 9 van de wereldranglijst, met lege handen achter: 6-2, 6-7 (5) en 8-6.

Lees verder

28-jarige man aangehouden wegens vuurwapens in woning

Een 28-jarige man uit Kwintsheul is vrijdagmiddag in Amsterdam aangehouden wegens betrokkenheid bij de vondst van vuurwapens in zijn woning aan de Kerkstraat in Kwintsheul.

Lees verder

Kroegentocht met Westlandse burgemeester en wethouder

'Ga mee op kroegentocht!' Die oproep doet de gemeente Westland aan ouders van jongeren tussen de 11 en 18 jaar. Maar wie een avond drankjes doen in diverse cafés verwacht, moet het verwachtingspatroon aanpassen. De gemeente wil namelijk in gesprek met ouders om ideeën te bedenken die alcoholgebruik onder minderjarigen tegengaan.

Lees verder

Midden-Delfland kiest voor burgervariant reconstructie Wippolderlaan

Het college van burgemeester en wethouders in Midden-Delfland wil dat de Wippolderlaan (N211) aangepakt wordt volgens de zogeheten WestlandVariant. Deze variant omvat onder meer verdiept aangelegde kruisingen en zorgt voor minder hinder bij omwonenden in de Zwethzone.

Lees verder

Zwaar bewapende agenten bewaken doorzochte woning in Kwintsheul

Zwaar bewapende agenten sieren sinds donderdagavond het straatbeeld bij 't Hoogje aan de Kerkstraat in Kwintsheul. De politie meldt dat er meerdere vuurwapens zijn gevonden en dat een woning in het appartementencomplex vrijdag uitgebreid wordt doorzocht.

Lees verder

Eerste proef met prikkelarme kermis zaterdag in Monster

De allereerste prikkelarme kermis in Westland is morgen (zaterdag) in Monster en duurt een uur: van 12.00 tot 13.00 uur. Volgende week zaterdag wordt in het zelfde uur zo'n proef gehouden op de kermis in 's-Gravenzande. Dit meldt Peter Duijsens (Westland Verstandig), wiens partij onlangs het initiatief hiertoe heeft genomen.

Lees verder

(Nog) geen alarmerende droogte in Delfland

Terwijl grote delen van Nederland gebukt gaan onder het extreem droge weer, is de situatie in onze regio onder controle. Om het waterpeil op de juiste hoogte te houden, wordt water uit het Brielse Meer binnengehaald.

Lees verder

Woningen in Wittebrug half juli schoon

De geëvacueerde bewoners van wooncentrum De Wittebrug keren uiterlijk half juli weer terug. Vandaag is de derde verdieping van het gebouw schoon verklaard, waar tien mensen wonen. Zij mochten dan ook vandaag weer naar huis.

Lees verder

Snaren en bordje gestolen van lier

De lier op de rotonde bij de Sportlaan in De Lier staat er nu een beetje zielig bij. Er zitten geen snaren meer op en het bordje met 'De Lier' is ook weg. Het oranje muziekinstrument staat er alweer vier jaar om de rotonde een beetje op te vrolijken.

Lees verder

Preventieve ondersteuning bij flats in Maassluis

In Maassluis zullen galerijen en/of balkons van enkele flats aan de PC Hooftlaan, de Van Lennepstraat en de Vondellaan preventief worden ondersteund, in afwachting van nader onderzoek. Dit heeft woningcorporatie Maasdelta donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Eerste Westland Triathlon noodgedwongen omgezet in Run-Bike-Run

De eerste Westland Triathlon kan komende zondag niet als zodanig gehouden worden. Vanwege de slechte kwaliteit van het zwemwater in de Strijp bij het veilingcomplex van Royal FloraHolland, is het evenement noodgedwongen omgezet in een Run-Bike-Run.

Lees verder

Midden-Delfland kritisch over verbreding A4

De gemeente Midden-Delfland wil keiharde afspraken maken over de geplande verbreding van de A4. De verbreding van de snelweg mag volgens de gemeente geen reden zijn voor sluipverkeer en vervuiling.

Lees verder

Camperplaatsen in Maassluis mateloos populair

Uit alle windstreken van Nederland en daarbuiten weten vakantievierders de camperplaatsen van Maassluis te vinden. Woensdagmiddag stond het de locatie vol met Duitse, Belgische en Nederlandse kentekens. Waarom?

Lees verder

Nog steeds geen oplossing voor de kademuur aan de Heldringstraat

Er is nog steeds geen oplossing gevonden voor het probleem met de kademuur aan de Heldringstraat in Maassluis. De kademuur is er zeer slecht aan toe en er moet eigenlijk een nieuwe komen. Al bijna drie jaar lang worden de gemeente en 'kadegebruiker' bouwgrondstofbedrijf Van Nieuwpoort het niet eens over hoeveel ze elk moeten bijdragen aan het bouwwerk.

Lees verder

Gemeente vindt rechtszaak Kwekers in de Kunst voorbarig

Een gang naar de rechter door Kwekers in de Kunst over het intrekken van een subsidie komt volgens de gemeente Westland te vroeg. Er lopen immers nog bezwaarprocedures, zo werd woensdagochtend namens de gemeente betoogd bij de Haagse rechtbank, zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Burgemeester Haan geschokt over troep rond oorlogsmonument

Burgemeester Edo Haan is geschokt over de troep die in het afgelopen weekend door jongeren is achtergelaten bij het oorlogsmonument in Maassluis. Dat liet hij dinsdagavond weten in antwoord op vragen van CDA-raadslid Mohammed Faris. Haan: "Het is totaal respectloos wat men daar heeft gepresteerd!"

Lees verder

Weer mishandeling in Hoek van Holland, traumahelikopter landt in duinen

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is Hoek van Holland opgeschrikt door een mishandeling. En ook nu weer ging het aan de Zeekant mis. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, een verdachte is opgepakt.

Lees verder

Joop vangt kreeften met bunnetje

Joop Nederpelt uit Wateringen is niet blij met zijn dagelijkse vangst. In zijn stalen bunnetje zitten elke keer weer meerdere Amerikaanse Rivierkreeften. Een groot probleem, want de beesten vernietigen veel leven in het water.

Lees verder

Alleen geldboete voor veroorzaker ongeluk A20

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Servië moet een geldboete van 500 euro betalen voor het veroorzaken van een ongeluk op de A20 nabij de afrit Maasland/Maassluis. Dat heeft rechtbank in Den Haag bepaald. Bij het ongeluk raakten vier inzittenden van een auto bekneld en gewond.

Lees verder

Verdachte van bootbrand langer vast

De man die afgelopen weekend werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij in elk geval één bootbrand in Maassluis blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 22-jarige Maaslander met twee weken verlengd.

Lees verder

Grote zorgen over gaswinning Maasdijk

De plannen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) met gasveld Maasdijk zorgen voor een hoop reuring. Op een informatiebijeenkomst van Milieudefensie in Maasdijk waren maandagavond alleen maar negatieve reacties te horen.

Lees verder

Politieke partij ONS uit Vlaardingen wil meedoen in Maassluis

Politieke partij ONS Vlaardingen wil ook in Maassluis en Schiedam een afdeling starten. Dat heeft de Vlaardingse fractievoorzitter Ron Boers desgevraagd aan de WOS laten weten. De grote winnaar van de raadsverkiezingen in Vlaardingen, die inmiddels ook in het college van de Haringstad is vertegenwoordigd,  is al met een campagne gestart op sociale media.

Lees verder

Massaal gehoor aan oproep voorkomen watersnoodramp

Kijkers en lezers van WOS Media hebben massaal gereageerd op de oproep van het Historisch Archief Westland over de ternauwernood voorkomen watersnoodramp. Op 1 februari 1953 behoedden 104 Westlanders het achterland van een catastrofe.

Lees verder

Zoektocht naar zwanen in havengebied is gestopt

In het Rotterdamse havengebied zijn waarschijnlijk geen met olie besmeurde zwanen meer. Dat meldt Rijkswaterstaat. De zoekactie naar besmeurde zwanen in het gebied is daarom gestaakt, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Verhoging geluidswal Maassluis nu echt in zicht

Een verhoging en verbreding van de geluidswal langs de A20 in Maassluis is nu echt in zicht. Wethouders Van der Wees en Voskamp hebben een voorstel daartoe naar de raad gestuurd. Opvallend: het ophogen gebeurt zonder dat hierbij kosten worden gemaakt. Dinsdag moet de raad er een besluit over nemen.

Lees verder

Man zwaar mishandeld in Hoek van Holland, verdachte aangehouden

Een 45-jarige man uit Naaldwijk is zondagavond zwaar mishandeld op het strand van Hoek van Holland. Diezelfde avond is, dankzij een oplettende getuige en een wijkagent die in zijn vrije tijd in de buurt was, een 38-jarige verdachte aangehouden. Het slachtoffer ligt zwaargewond in het ziekenhuis, hij is inmiddels aanspreekbaar.

Lees verder

Drie scenario's voor nieuw Naaldwijks zwembad

Het Westlandse college van B en W komt eind dit jaar met een voorstel hoe een nieuw zwembad in Naaldwijk er uit gaat zien. Er liggen drie varianten voor: het terugbouwen van het bestaande zwembad, het bouwen van een beperkt binnen- en buitenzwembad of het bouwen van wat een functioneel binnenzwembad wordt genoemd. Dat laatste is een wedstrijdbad met startblokken voor zowel wedstrijden als schoolzwemmen, dus zonder recreatieve voorzieningen als waterfonteinen en dergelijke.

Lees verder

Rotonde bij Heenweg is open

De Naaldwijkseweg tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk is weer volledig open voor alle verkeer. De afgelopen zeven dagen was de weg afgesloten vanwege de aanleg van een nieuwe rotonde. Die rotonde ontsluit nieuwbouwwijk Dijckerwaal.

Lees verder

Nieuwe cao betekent einde staking in streekvervoer

De staking in het streekvervoer is opgeschort. Dat hebben de bonden FNV Streekvervoer en CNV Vakgenoten zondagavond laten weten. De bonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao, zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Man (22) aangehouden om brandstichting

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Maasland opgepakt op verdenking van brandstichting. Dat gebeurde op de Delkamp in Maasland kort nadat rond 04.30 een brandende boot aan de Noordvliet Noordzijde was ontdekt. 

Lees verder

Jongens (10) boos om bende bij oorlogsmonument Maassluis

Het is een enorme bende bij het oorlogsmonument in Maassluis. Dat concludeerden drie jongens van 10 jaar, die er zaterdag in de buurt speelden. Ze vonden allerlei rotzooi, wat er waarschijnlijk achter is gelaten door hangjongeren. De jochies waren zo onder de indruk van de puinhoop, dat ze een filmpje te maakten om naar de gemeente te sturen.

Lees verder

Nu sloep uitgebrand in Kwintsheul

Aan de Lange Wateringkade in Kwintsheul is afgelopen nacht een sloep volledig uitgebrand en gezonken. De brand werd kort na 1.00 uur ontdekt.

Lees verder

Ook Walking Football bij Excelsior Maassluis

Als tweede club in onze regio heeft Excelsior Maassluis aangekondigd te willen beginnen met het zogeheten Walking Football. Dat gebeurt eind augustus. Een week eerder, op 18 augustus, wordt het Walking Football gelanceerd bij het Wateringse KMD.

Lees verder

Brand in boot met slapende mensen in Maasland

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een brand gewoed op een boot aan het Trekkadepad in Maasland. Op dat moment lagen de 62-jarige Otto Friebel en zijn 64-jarige vrouw uit Delft op het schip te slapen. Friebel ontdekte de brand rond kwart over vijf, waarna hij zijn vrouw wakker maakte en ze beiden vluchtten. Vervolgens heeft hij zelf de boot geblust. Drie kwartier later vloog een klein stukje verderop een deur van een scoutinggebouw in de fik. Het zijn de zevende en achtste brand in korte tijd in Maasland.

Lees verder

Streekvervoer staakt door: deze bussen rijden wel (maar beperkt)

Ook dit weekend en volgende week gaan de stakingen in het streekvervoer door. Dit weekend rijden chauffeurs die zijn aangesloten bij vakbond CNV wel, maar de chauffeurs aangesloten bij FNV niet. Diverse bussen in de regio rijden hierdoor niet of onregelmatig.

Lees verder

Weer brand in Maasland

Voor de zoveelste keer in korte tijd is Maasland opgeschrikt door brand. Dit keer stond een deur van het scoutinggebouw aan het Breeveldpad in de fik. Toegesnelde agenten hebben de brand geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Marieke Racké-Wubben nieuwe druivenprinses

En haar naam is... Marieke Racké-Wubben. Deze 41-jarige docente biologie is vrijdag verkozen tot nieuwe druivenprinses. Ze volgt Joyce van der Meer uit 's-Gravenzande op. Als druivenprinses mag je het Westland en in het bijzonder de druiventeelt promoten.

Lees verder

Vrijwilligers gezocht voor schoonmaken zwanen

Rijkswaterstaat zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het schoonmaken van besmeurde zwanen. Dat schoonmaken gebeurt bij het noodhospitaal naast de Maeslantkering. Om je aan te melden gelden wel wat criteria.

Lees verder

Dode bij val van steiger in De Lier

Een drama in De Lier. Een 30-jarige Lierenaar is vrijdagochtend overleden na een val van een steiger. Dat gebeurde rond 7.15 uur aan de Zijtwende, meldt een woordvoerster van de politie. 

Lees verder

'Chaos in Westland door Brexit'

Hans de Boer van ondernemersorganisatie VNO-NCW waarschuwt voor een harde Brexit waardoor de export van producten uit het Westland een chaos wordt.

Lees verder

Kruisbroekweg langdurig op de schop

Komende maandag begint de grootschalige reconstructie van de Kruisbroekweg en Middel Broekweg in Naaldwijk. Er komt meer groen, de weg en het riool worden vernieuwd en er zijn werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Lees verder

Eigenaren 'asbestbrandgebouw' krijgen rekening van gemeente

De kosten voor het saneren na de asbestbrand in Wateringen worden definitief verhaald op de eigenaren van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Poeldijkseweg waarin de brand is uitgebroken. Dat heeft burgemeester Van Ardenne donderdagavond laten weten tijdens de raadscommissie bestuur.

Lees verder

NAM wil tot 2027 naar aardgas boren in het Westland

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil nog tot en met 2027 naar aardgas boren in het Westland. In het winningsplan van de NAM staat dat een bodemdaling van maximaal 2 centimeter wordt verwacht boven het gasveld 'Maasdijk'. De organisatie Milieudefensie zet daar vraagtekens bij.

Lees verder

De Waterman heeft twee miljoen nodig

Openluchtzwembad De Waterman in Wateringen gaat vrijdag een cruciaal gesprek aan met de gemeente Westland. Het zwembadbestuur wil dat het nieuwe college eens en voor altijd duidelijkheid verschaft over de toekomst van De Waterman.

Lees verder

Waterbassins voor besmeurde zwanen

De reddingsactie voor met olie besmeurde zwanen gaat zijn zesde dag in. Terwijl in het noodhospitaal bij de Maeslantkering vieze zwanen worden gewassen, liggen bij het gemaal iets verderop drie waterbassins klaar.

Lees verder

Man grijpt telefoon van bagagedrager in Naaldwijk

Beelden van het meenemen van een mobiele telefoon woensdagochtend in de Prins Bernhardstraat in Naaldwijk zijn inmiddels al honderden keren gedeeld op Facebook. Of de 'meenemer' kwade of goede bedoelingen had, is nog niet duidelijk.

Lees verder

Hennepkwekerij aan de Jongkindstraat in Maassluis opgerold

Een hennepkwekerij aan de Jongkindstraat in Maassluis is woensdagavond ontdekt door de politie en de dienst Handhaving Maassluis. De dienst domeinen heeft de kwekerij opgerold en netwerkbeheerder Stedin heeft de elektriciteit meteen afgesloten.

Lees verder

Bewoners De Wittebrug voorlopig nog niet naar huis na brand

Het duurt nog een week tot vijf weken voordat alle bewoners van De Wittebrug in Poeldijk weer terug naar hun appartement kunnen. Afgelopen weekend moesten 42 veelal oudere bewoners hals over kop in het holst van de nacht hun woning uit omdat er een flinke brand was uitgebroken in het fietsenhok.

Lees verder

Honderd besmeurde zwanen naar noodhospitaal Hoek van Holland

Bij het tijdelijke noodhospitaal in Hoek van Holland worden woensdagmiddag 100 besmeurde zwanen afgeleverd. De vogels zijn bij Vogelklas Karel Schot in Rotterdam gestabiliseerd en aangesterkt. In Hoek van Holland krijgen ze een wasbeurt.

Lees verder

Verdachte van moord op Maassluise café-eigenaar ontkent

De 47-jarige Michael L. uit Rijswijk ontkent dat hij een 52-jarige cafébaas uit Maassluis heeft vermoord. De café-eigenaar werd 13 maart dood aangetroffen in het huis van de verdachte, in de Doelenstraat in Rijswijk. L. blijft voorlopig nog vast zitten.

Lees verder

Tot vrijdag staking in streekvervoer

Wie afhankelijk is van de bus in onze regio, zal toch wat anders moeten verzinnen. Tot zeker vrijdag legt een groot aantal buschauffeurs het werk neer. Mogelijk duurt de staking zelfs tot zondag.

Lees verder

Noodopvang bij Maeslantkering in gebruik genomen

De tijdelijke noodopvanglocatie van Rijkswaterstaat voor met olie besmeurde vogels naast de Maeslantkering in Hoek van Holland is dinsdagmiddag in gebruik genomen. Er is ruimte voor in totaal 1.000 vogels in de twee tenten die in de afgelopen dagen zijn opgezet. De eerste dieren zijn inmiddels al binnen gebracht.

Lees verder

Maasland gaat gebukt onder brandstichtingen

Zes branden in nog geen 10 dagen tijd. Volgens de buurtpreventie van Maasland kan dit geen toeval meer zijn. Sloepen, fietsen en zelfs een auto zijn al in vlammen opgegaan. De burgemeester staat op zijn achterste benen.

Lees verder

Meer dan 120 jaar ISW-ervaring met pensioen

Menig Westlander heeft in de afgelopen veertig jaar wel eens les gehad van Kees Bentvelzen, Wim Bouritius of Geert Schuurman. Nu vinden de drie docenten, samen goed voor meer dan 120 jaar aan ervaring, het welletjes en nemen zij afscheid van ISW Hoogeland.

Lees verder

Krakers moeten uiterlijk zaterdag weg

De krakers die het voormalige Chinese Restaurant Kanton Paleis in Poeldijk bezet houden, moeten er uiterlijk aanstaande zaterdag uit zijn. Dat laat het openbaar ministerie desgevraagd weten. Dankzij tussenkomst van de wijkagent is er met de eigenaar afgesproken dat de krakers uiterlijk 30 juni weg moeten zijn.

Lees verder

Toch extra wijkagenten voor basisteam Westland

Er komen toch extra wijkagenten bij in het basisteam Westland. Eerder deze dinsdag leek dat niet geval, maar de gemeente Westland heeft inmiddels aangegeven dat er een fout is geslopen in het memo van burgemeester Van Ardenne. Er komen per 1 januari volgend jaar twee wijkagenten bij.

Lees verder

SC Monster en Joery Verbeek winnen voetbalprijzen

Het eerste team van SC Monster en VELO-speler Joery Verbeek zijn de grote winnaars van het Westlands Voetbalgala. In hotel-restaurant Unicum Elzenhagen in Poeldijk zijn de prijzen maandagavond uitgereikt.

Lees verder

Weer bootje uitgebrand in Maasland

Voor de tweede keer in iets meer dan een week tijd is aan de Trekkade in Maasland een bootje uitgebrand. De brandweer trof het vaartuig dinsdag rond 2.30 uur brandend aan. Het bootje bleek niet meer te redden.

Lees verder

Bezorgde Maassluizers negeren vangverbod zwanen

Een groep mensen heeft ondanks een tijdelijk ingesteld vangverbod een zwaan uit het water gehaald bij de veerstoep in Maassluis. "Wij zijn bezorgde burgers. Deze zwaan was er zo slecht aan toe, dat we het niet langer konden aanzien", leggen ze tegenover mediapartner RTV Rijnmond uit. "Met het vangverbod waren we het niet eens, dus we hebben hem gewoon gepakt."

Lees verder

Deel A20 dicht na autobrand

Op de A20 heeft maandagmiddag rond 17.00 uur, ter hoogte van Honderdland, een ongeluk plaatsgevonden met drie auto's. Er zouden drie personen bij het ongeluk gewond zijn geraakt, onder wie een kind. Zij zijn naar ziekenhuizen vervoerd. Kort na de aanrijding ontstond brand, waardoor twee auto's verloren zijn gegaan.

Lees verder

Met olie besmeurde zwanen worden schoongemaakt bij Maeslantkering

De vogels die besmeurd zijn met olie in het Scheur en de Nieuwe Waterweg worden schoongemaakt in een speciaal schoonmaakcentrum naast de Maeslantkering. De olie lekte zaterdagmiddag uit een tanker in de Rotterdamse haven. Maandag en dinsdag worden twee grote tenten neergezet op het parkeerterrein bij de kering. Als die klaar zijn worden de vervuilde zwanen, ganzen, aalscholvers en eenden daarheen gebracht. Tot die tijd worden de dieren opgevangen in onder meer Vogelopvang De Wulp in Den Haag.

Lees verder

Politie gaat uit van brandstichting bij wooncomplex in Poeldijk

De politie vermoedt dat de brand bij een wooncomplex de Wittebrug in Poeldijk in de nacht van zaterdag op zondag is aangestoken. Daarom wordt er gezocht naar getuigen en camerabeelden van het incident.

Lees verder

OvV start onderzoek naar olielekkage in Botlekgebied

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat een verkennend onderzoek instellen naar de recente olielekkage in het Botlekgebied. Een tankschip lekte zaterdagmiddag in Derde Petroleumhaven in Rotterdam zo'n 220 ton stookolie nadat het tegen een steiger was gevaren. Gevolg is dat veel watervogels, waaronder vooral zwanen, besmeurd zijn geraakt.

Lees verder

Streekvervoer vanaf woensdag 72 uur plat

De landelijke staking van het streekvervoer gaat woensdag door. Dat meldt vakbond CNV. De staking gaat drie dagen duren, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Burgemeester praat met bewoners na brand in de Wittebrug

Burgemeester Agnes van Ardenne van Westland gaat maandagmiddag in gesprek met bewoners die getroffen zijn door de brand in Poeldijk. Ze bezoekt een van de hotels waar bewoners zijn opgevangen. In de nacht van zaterdag op zondag brak brand uit onderin een wooncomplex aan de Wittebrug. Niemand raakte gewond, wel zijn in totaal 42 appartementen onbewoonbaar verklaard.

Lees verder

Eerste sluisdeuren Monstersche Sluis 'ingehangen'

De eerste vier nieuwe sluisdeuren van de Monstersche Sluis zijn maandagochtend zo goed als helemaal aan de scharnieren bevestigd. Met een grote kraan werden de deuren eerst op de kades gelegd, waarna ze een voor een in de sluis zijn geplaatst.

Lees verder

Naaldwijkseweg tot 2 juli afgesloten

Bewoners van nieuwbouwwijk Dijckerwaal kunnen vanaf maandag 2 juli eindelijk de wijk via de Naaldwijkseweg verlaten. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de rotonde ter hoogte van de Heenweg.

Lees verder

Tientallen vrijwilligers maken zwanen schoon in Maassluis

Tientallen vrijwilligers hebben zich zondagavond bij de poort van de gemeentewerf aan de Heldringstraat in Maassluis aangemeld om met olie besmeurde zwanen schoon te maken. Mensen uit de regio, maar ook van ver daar buiten. Ook hebben heel wat dierenliefhebbers afwasmiddelen en handdoeken gebracht.

Lees verder

Ook kinderen helpen mee met reddingsactie voor watervogels

De reddingsactie voor de zwanen in het Waterweggebied brengt niet alleen het beste naar boven bij volwassenen, ook kinderen helpen van harte mee om de met olie besmeurde dieren te vangen. Bijvoorbeeld de 12-jarige Naomi uit Ridderkerk. Zij stak zondag in Maassluis de handen uit de mouwen en tilde de ene na de andere zwaan de kant op.

Lees verder

'Wildgroei van hulpverlening bij Waterweg in goede banen leiden'

Uit het hele land komen mensen naar het Waterweggebied om te helpen met het redden van de talloze besmeurde zwanen. Ook vanuit het zeehondencentrum Pieterburen zijn in Maassluis hulpverleners gearriveerd. Mensen die willen helpen, moeten zich wenden tot de Dierenambulances.

Lees verder

Grote reddingsactie voor honderden met olie besmeurde zwanen

Door de grote hoeveelheid olie die bij de Botlek in het water is gelekt nadat een tanker tegen een steiger aanvoer, zitten honderden zwanen onder de olie. Bij Rozenburg zijn door Het Reddingsteam Zeedieren ongeveer 800 besmeurde vogels geteld, bij Hoek van Holland zo'n 30. Vanuit Maassluis gaan zondag zeker zes dierenhulporganisaties op pad om de vogels te redden.

Lees verder

40 appartementen tijdelijk onbewoonbaar na brand in Wittebrug Poeldijk

Door een brand in de nacht van zaterdag op zondag in een voormalig seniorencomplex aan de Wittebrug in Poeldijk, zijn zeker 40 appartementen tijdelijk onbewoonbaar. De brand werd rond kwart voor twee ontdekt, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam en het gebouw ontruimde. De getroffen appartementen hebben rookschade. Bewoners worden opgevangen in verzorgingshuis De Terwebloem, overnachten bij familie of in hotels.

Lees verder

Afsluiting haven Maassluis wegens olievervuiling

Vanwege de olievervuiling tussen Rotterdam en Hoek van Holland worden diverse havens afgesloten, waaronder de haven van Maassluis. Nadat eerst de sluis in de Buitenhaven is afgesloten, wordt begonnen met het leggen van een scherm bij de ingang van de haven aan Het Scheur (Waterweg).

Lees verder

Meisjes Regenboogschool winnen NK Schoolhandbal

De meisjes van groep 8 van de Regenboogschool uit Naaldwijk zijn zaterdag Nederlands kampioen bij de basisscholen geworden. De landelijke finale was in Arnhem.

Lees verder

Olievlekken en olielucht door lekkend schip in Rotterdam

Een tankschip heeft zaterdagmiddag 220 ton stookolie gelekt in de Derde Petroleumhaven in Rotterdam. Het schip was tegen een steiger van LBC Tank Terminals gevaren en lek geslagen. Ook in Maassluis en omgeving is de olie te zien en te ruiken, blijkt uit berichten op sociale media.

Lees verder

Auto op z'n kant na aanrijding in Monster

Een auto is zaterdagmiddag in de Emmastraat in Monster op zijn kant geraakt. Dat gebeurde na een aanrijding bij de rotonde richting de Vlotlaan.

Lees verder

207 eters bij straatontbijt in 's-Gravenzande

Bij een straatontbijt in het centrum van 's-Gravenzande hebben zaterdagochtend 207 mensen meegegeten. Dit ludieke evenement in de Graaf Willem II Straat en op het Marktplein werd georganiseerd in het kader van de Festiviteitenrally, een dag om ongeneeslijk zieke kinderen in het zonnetje te zetten.

Lees verder

’s-Gravenzanders winnen in Kwintsheul

Zowel bij de mannen als de vrouwen is vrijdagavond in Kwintsheul de hardloopwedstrijd over 5 kilometer gewonnen door atleten uit 's-Gravenzande: Maarten Bakker en Isa Leen.

Lees verder

Mislukte inbraak in Naaldwijk; politie zoekt verdachten

Twee mannen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd in te breken in een woning in Naaldwijk. Dat gebeurde aan het Hoefblad. De mannen zijn weggerend in de richting van het Madeliefje.

Lees verder

Groots plan voor nieuw sportcomplex in Maassluis

Een complex voor diverse sportverenigingen op een plek in Maassluis West. Dat is samengevat het plan van ondernemer Gerrit Malipaard en KNVB-directeur Eric Gudde. Het plan bestaat al een aantal jaren, maar bleek moeilijk uit te voeren vanwege de financiële crisis. Nu zien de Maassluizers een opening ontstaan en willen ze de gemeenteraad enthousiast maken.

Lees verder

'Handbalverenigingen Unitas '63 en WPK/Westlandia samen verder'

Handbalvereniging Unitas'63 uit Maassluis gaat mogelijk verder onder de naam van WPK/Westlandia uit Naaldwijk. De leden van Unitas gingen onlangs akkoord met de samenwerking. Die is hard nodig, omdat de ledenaantallen in Maassluis flink teruglopen.

Lees verder

'Haal grote wielerronde hierheen'

Als het aan de Haagse wethouder Richard de Mos ligt, start in de toekomst een grote wielerronde in Den Haag. Ook ziet hij een samenwerking met Westland weggelegd. "De gemeente Westland is verknocht aan de wielersport".

Lees verder

Team Westland haalt 710.000 euro op

De acties van Team Westland hebben dit jaar tot nu toe 710.000 euro opgeleverd. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van alle acties was de beklimming van de Tourmalet door fietsers, wandelaars en een enkele hardloper.

Lees verder

Frans Vonk houdt het na 40 jaar pannenkoeken bakken voor gezien

De 66-jarige Frans Vonk stopt na zo'n 40 jaar met zijn zaak In 't Portiek aan de Dr. Kuyperkade in Maassluis. Hij vindt het mooi geweest en kreeg de kans om zijn zaak te verkopen. Daarmee is zijn pensioen zeker gesteld. Maar zonder een traan zal het sluiten waarschijnlijk niet gaan: "Zaterdag zal het best wel eventjes emotioneel worden, maar dat geeft niet," aldus de eigenaar.

Lees verder

Naaldwijkseweg nog een week dicht voor rotonde Dijckerwaal

Bewoners van nieuwbouwwijk Dijckerwaal kunnen vanaf maandag 2 juli eindelijk de wijk via de Naaldwijkseweg verlaten. Volgende week wordt de laatste hand gelegd aan de rotonde ter hoogte van de Heenweg.

Lees verder

Staking in het streekvervoer uitgesteld

Wie afhankelijk is van het streekvervoer kan aankomende maandag en dinsdag toch gewoon reizen. De staking is namelijk uitgesteld tot woensdag om zo de bemiddelaars meer tijd te geven om tot een oplossing te komen. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Paul Sosef verplettert Maeslantkering-record

Paul Sosef heeft woensdag een droomprestatie geleverd. Hij reed op zijn racefiets 402 keer de Maeslantkering bij Hoek van Holland op. Daarmee verpletterde hij het record van Danny Voogt, dat sinds vorige week maandag op 225 keer stond.

Lees verder

Problemen met bruggen op Hoekse Lijn

Weer nieuwe problemen op de Hoekse Lijn. Na moeilijkheden met de beveiligingssoftware zijn er ook veel storingen naar voren gekomen bij het testen van de bruggen in Maassluis en Vlaardingen. Toch blijft wethouder Visser van Rotterdam erbij dat de metroverbinding in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd wordt.

Lees verder

'Tegengaan uitbuiting arbeidsmigranten heeft geen prioriteit in Westland'

De gemeente Westland doet weinig aan het ontdekken en aanpakken van uitbuiting van arbeidsmigranten. Daardoor zijn er ook maar weinig signalen over uitbuiting bekend. Dit stelt onderzoeksbureau RIEC, dat adviseert om binnen de gemeentelijke organisatie een intern meldpunt te openen.

Lees verder

Café De Kroon in Maassluis gedwongen dicht na drugsvondst

Café De Kroon aan de haven in Maassluis is woensdag onder dwang gesloten. Burgemeester Haan is tot die maatregel overgegaan nadat er een grote hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen tijdens een controle eerder deze week.

Lees verder

Binnenkort eindelijk fietsen door Groeneveldse Polder

Na jaren van gesteggel en procedures is deze week eindelijk gestart met de fysieke aanleg van een fietspad door de Groeneveldse Polder. Het pad verbindt de Zwethkade bij Kwintsheul met de Woudseweg langs De Lier en Schipluiden.

Lees verder

Gepeperde burgemeestersbrief over politieinzet in Midden-Delfland

Het zit burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland nog steeds niet lekker, dat het aantal beschikbare agenten in zijn gemeente soms tekortschiet. Deze week heeft hij zijn zorgen geuit in een brief aan de chef van de politieregio Den Haag.

Lees verder

Joyriders 'parkeren' auto in kartbaan

Een kwajongensstreek van twee nog onbekende gasten is dinsdagavond in Poeldijk nogal uit de hand gelopen. De twee stapten in een voertuig van een autosloperij en crashten iets verderop tegen het pand van Van der Ende Racing Inn.

Lees verder

40 maanden cel geëist tegen Poolse fietsendieven

Als het aan het OM ligt, gaan twee Poolse fietsendieven 40 maanden de cel in. De twee zouden leiding hebben gegeven aan een bende fietsendieven, die vorig jaar ook in Naaldwijk actief was.

Lees verder

Team Westland beklimt Tourmalet

Tientallen wandelaars en fietsers zijn vanmorgen begonnen met de beklimming van de Tourmalet. Rond 7.00 uur klonk het startschot. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar en behandeling van kanker.

Lees verder

‘Komst laadpaal wordt straks ter plekke aangekondigd’

In de gemeente Westland wordt de communicatie rondom de plaatsing van oplaadpalen voor elektrische auto's verbeterd. Voortaan zal op een beoogde locatie een aankondigingsbord worden geplaatst met daarop de vermelding van een reactieloket.

Lees verder

Gemeente mag Heijenaar niet uit huis plaatsen

De gemeente Westland mag Elso Reedijk uit Ter Heijde niet uit huis plaatsen. Daarmee deelt de rechter voor de tweede keer een gevoelige tik uit aan de gemeente Westland, die de man na alle onrust het liefst weg wil hebben. Burgemeester Van Ardenne noemt de uitspraak van de rechter 'onbegrijpelijk'.

Lees verder

Duurzaam boeren? In Midden-Delfland gebeurt het al

Een ruime meerderheid van de boeren in Nederland wil duurzamer werken. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van dagblad Trouw. Boeren willen af van bestrijdingsmiddelen en meer in harmonie met de natuur werken. Maar onzekerheid over de regelgeving houdt ze vaak nog tegen.

Lees verder

Onderzoek bij Zandmotor brengt risico's in kaart

Hoe veilig is het om te zwemmen rond zandopspuitingsprojecten als de Zandmotor bij Ter Heijde? Op die vraag heeft promovendus Max Radermacher van de Technische Universiteit Delft een antwoord proberen te vinden. Het onderzoek heeft inmiddels ook al gevolgen gehad voor de Westlandse kust: er is extra standbewaking.

Lees verder

Streekvervoer vanaf maandag voor onbepaalde tijd plat

Vanaf komende maandag ligt het streekvervoer voor onbepaalde tijd stil vanwege een staking. Dat maakt vakbond FNV dinsdag bekend, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

A20 weer open na ongeluk met auto

De A20 richting Westerlee is dinsdagochtend rond 10:20 weer vrijgegeven, nadat de weg was afgesloten na een ongeluk. Ter hoogte van Maasdijk lag een auto op zijn kant.

Lees verder

Eis: celstraf en rijontzegging voor veroorzaker ongeluk A20

De officier van justitie in Den Haag heeft maandag een celstraf van 80 dagen en een rijontzegging van een jaar geëist tegen een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Servië. Hij zou op maandagmiddag 18 juli 2016 een zwaar ongeluk hebben veroorzaakt op de A20 nabij de afrit Maassluis/Maasland. Daarbij raakten vier inzittenden van een auto bekneld en gewond.

Lees verder

Afsluiten rijbanen Ketheltunnel heeft nauwelijks effect op files

Het afsluiten van enkele rijbanen in de Ketheltunnel heeft nauwelijks effect op de filevorming. Dat laat wegbeheerder Rijkswaterstaat desgevraagd weten aan WOS Media. Het afsluiten van de rijbanen bij filevorming op de A4 dat tunneldoseren heet, zorgt bij veel weggebruikers voor onbegrip, maar wordt juist gedaan voor de veiligheid.

Lees verder

Bomenkap Kraaiennest weer uitgesteld

De bomenkap in recreatiegebied het Kraaiennest, op de grens van Maasland en De Lier, wordt weer uitgesteld. Uit  onderzoek door Staatsbosbeheer blijkt dat er mogelijk broedende vogels zitten in de bomen die weg moeten. De natuurorganisatie heeft daarom besloten nog niet te beginnen met de kap.

Lees verder

Hardloper blaft agenten af die koe redden

Een hardloper was maandag aan het begin van de middag allerminst blij met het werk van de politie en de brandweer. Die waren op het Meerpad in Schipluiden bezig met het redden van een koe, die de sloot in was gelopen. Om de operatie te kunnen uitvoeren, was het noodzakelijk om een deel van de weg af te zetten.

Lees verder

Jubileumeditie Westland Kros trekt 6.500 bezoekers

De regio liep dit weekend weer uit voor De Westland Kros. Naast lokale acts als de Kromme Jongens en de Bloes Brodders, waren er ook optredens van Nielson, Miss Montreal én hoofdact Kensington, dat speciaal vanwege het vijfjarig jubileum naar Naaldwijk was afgereisd.

Lees verder

Beslissing over gemeentekantoor Monster laat op zich wachten

De vraag of het voormalige gemeentekantoor van Monster zal worden gesloopt of kan worden hergebruikt, blijft voorlopig open staan. Wethouder Snijders heeft de gemeenteraad van Westland laten weten, dat meer onderzoek nodig is.

Lees verder

Voetbal: Reserves Westlandia pakken landstitel

De reserves van de zondagafdeling van voetbalvereniging Westlandia hebben dit weekend de Nederlandse titel voor reserveteams in de wacht gesleept.

Lees verder

Habbekrats reikt cheques uit voor projecten en aanschaf AED

Kringloopwinkel Habbekrats heeft afgelopen zaterdag vier cheques uitgedeeld aan goede doelen. Basisschool De Vlieten, MBO Maasland en 'Het Verbindingskassie' ontvingen alle drie een donatie van duizend euro. Hartveilig Wonen ontving een cheque om een AED aan te schaffen.

Lees verder

Honselersdijk promoveert naar eerste klasse

Honselersdijk heeft voor de eerste keer in de historie de eerste klasse bereikt. Op sportpark De Strijphorst versloeg de thuisploeg in de finale van de nacompetitie de amateurs van Sparta. Het werd maar liefst 6-1 voor Honselersdijk.

Lees verder

Sloep brandt volledig uit in Maasland

Op het water tussen Huis Ter Lucht en de Trekkade in Maasland is zaterdagochtend een sloep uitgebrand. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij.

Lees verder

Meer agenten bij korpsen in regio door investering kabinet

Onze regio krijgt er de komende jaren waarschijnlijk heel wat agenten bij. Het korps Den Haag, waar Westland en Midden-Delfland onder vallen, krijgt versterking van zeker 91 nieuwe collega's, de politie Rotterdam, waar Maassluis en Hoek van Holland onder vallen, 126.

Lees verder

Uitbuiting bij productie Surinaamse hapjes in Westland

Drie werknemers zijn in 2015 in Westland en Delft uitgebuit bij de productie van Surinaamse hapjes zoals bara's en bananenchips. Dat stelt althans het Openbaar Ministerie, volgens mediapartner Omroep West. De twee illegalen en een verstandelijk beperkte vrouw zouden voor een habbekrats dag en nacht hebben moeten bakken. Voor die uitbuiting moest vrijdag een 44-jarige Hagenaar terechtstaan bij de Haagse rechtbank.

Lees verder

NAM mag weer gas winnen in Monster, gaskraan in Maasdijk blijft dicht

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) mag de gaswinning op de locatie aan de Madeweg in Monster weer voortzetten. De gaskraan moest daar in februari dicht, omdat er volgens het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) meer gas naar boven was gehaald dan volgens het winningsplan is toegestaan. De NAM bestreed dat besluit echter en krijgt nu gelijk van de minister.

Lees verder

Politie staat op de stoep vanwege klimgeit

De aankondiging van een klimgeit als prijs bij een wielerevenement is totaal verkeerd gevallen bij de Partij voor de Dieren. Die heeft een klacht ingediend, want het weggeven van levende dieren als hoofdprijs zou strafbaar zijn.

Lees verder

Verbreding van Burgemeester Elsenweg (N213) start in januari

De provincie Zuid-Holland heeft een aannemer gevonden voor het verbreden van de Burgemeester Elsenweg bij Naaldwijk. De N213 wordt vanaf januari verbreed naar 2 keer 2 rijbanen. De hele operatie duurt tot eind 2019.

Lees verder

Steekpartij in woning Wateringen

In een woning aan de Singel in Wateringen is afgelopen nacht iemand neergestoken. Of het om de bewoner gaat is nog niet duidelijk. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Man uit Poeldijk fantaseert bezittingen bij elkaar

Een 59-jarige man uit Poeldijk is de laatste tijd actief in de regio met zeer merkwaardige verhalen. Op zijn fiets rijdt hij naar bedrijven om te vragen hoeveel het kost om het betreffende pand over te nemen. Daarbij worden de meest bizarre bedragen geboden. De een gelooft hem, de ander heeft meteen door, dat er iets niet in de haak is.

Lees verder

2Floors krijgt feesttent, maar veel kleiner dan gehoopt

Een 'compromis' in de langslepende soap rondom de feestweek van De Lier. Café 2Floors mag tijdens de Bradelier een feesttent op het eigen terrein neerzetten, maar die is veel kleiner dan gehoopt.

Lees verder

Kaalslag aan Verburghlaan in Poeldijk

De gemeente Westland heeft een groot aantal populieren aan de Verburghlaan in Poeldijk omgezaagd. De metershoge bomen moeten weg, omdat de wortels door eerdere graafwerkzaamheden zijn aangetast.

Lees verder

Gevolgen verbreding A4 voor landschap nog niet duidelijk

Het is nog niet duidelijk wat een eventuele verbreding van de Rijksweg A4 tussen Den Hoorn en de Ketheltunnel voor gevolgen heeft voor het provinciaal landschap en het milieu en geluid. Dat moet worden onderzocht in een zogenoemde milieu-effect rapportage. Pas na dat onderzoek wordt duidelijk of de verbreding ook echt mag worden uitgevoerd.

Lees verder

Eerste vaatje 'Maassluise nieuwe' levert 5.550 euro op

Het eerste haringvaatje van het jaar in Maassluis heeft woensdagmiddag 5.550 euro opgeleverd. De veiling, geleid door oud-burgemeester Koos Karssen, werd gehouden tijdens de eerste editie van de Haringparty Maassluis in grandcafé 't Hoofd.

Lees verder

Niet bij WK? Dan terug naar gouden EK!

Ook al is Oranje nu niet van de partij bij het WK Voetbal in Rusland, toch is het Lierse café Delierious 'helemaal' oranje. Dit alles onder het motto 'Nu niet bij het WK? Dan terug naar het gouden EK!'

Lees verder

Eerste genomineerden Westlands Voetbalgala bekend

De nominaties voor het Westlands Voetbalgala zijn bekend. Ardi Luijendijk (Lyra), Joery Verbeek (VELO) en Leon de Brabander (SV Honselersdijk) presteerden volgens de jury het afgelopen seizoen het beste en komen daarom in aanmerking voor de titel Speler van het Jaar.

Lees verder

Westlandse raad wil proef met prikkelarme uren op kermis

De gemeenteraad van Westland wil al tijdens de komende feestweken in Westland een proef met prikkelarme uren op de kermis. Hierdoor zouden inwoners die niet goed tegen hard geluid en felle lichten kunnen, toch in de gelegenheid zijn om met plezier de kermis te bezoeken. De organisatie achter de Kermis in 's-Gravenzande heeft tegenover de WOS al aangegeven daar best aan te willen meewerken.

Lees verder

Onschuldig stofje legt postsorteercentrum tijdelijk plat

Bij het postsorteercentrum in Den Hoorn zijn woensdagochtend drie medewerkers onwel geworden nadat ze de geur van het compleet onschuldige ontsmettingsmiddel fenol hadden ingeademd. Dat laat de brandweer weten. De werkzaamheden bij het postsorteercentrum hebben een tijdje stilgelegen vanwege het incident.

Lees verder

Politie uren bezig met verwarde man

Een arrestatieteam heeft dinsdagavond een verwarde man uit een huis aan de Zwethlaan in Honselersdijk gehaald. Nadat onderhandelingen mislukte, werd een arrestatieteam naar binnen gestuurd en is de man overmeesterd.

Lees verder

Raadsmeerderheid wil Gravin Machteld terug op Marktplein

Het beeld van Gravin Machteld moet worden teruggeplaatst op het inmiddels vernieuwde Marktplein in 's-Gravenzande. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Westland dinsdagavond uitgesproken.

Lees verder

Wethouder Voskamp: Bodemvervuiling Marelplein onverwacht

Er was niet verwacht dat de grond onder het Marelplein in Maassluis de vervuiling zou bevatten die nu naar boven is gekomen. Dat stelt wethouder Voskamp. "Hadden we dit kunnen voorzien? Ja, als we het hele plein hadden opengemaakt", stelt hij. Inmiddels is dat tijdens de uitvoering van de herinrichting aan het plein alsnog gebeurd.

Lees verder

Zonnepanelen veroveren onze daken

Zonnepanelen zijn booming. Westlandse leveranciers draaien overuren om aan de alsmaar stijgende vraag te voldoen. In 2017 steeg het geïnstalleerde zonnestroomvermogen in Nederland met ruim 60 procent ten opzichte van het jaar ervoor, zo staat in het Nationaal Solar Trendrapport 2018.

Lees verder

Wolvarkens stelen de show

Wie weleens op de Rijnvaartweg in 's-Gravenzande komt, heeft ze ongetwijfeld gezien. Sinds een paar maanden lopen er wolvarkens. De fotogenieke dieren stelen de harten van vele voorbijgangers.

Lees verder

Nieuwe burgemeester 'ambassadeur en harde werker'

De nieuwe burgemeester van Westland is een ambassadeur voor de regio in binnen- en buitenland, een harde werker, integer, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig. Dat zijn enkele competenties die staan in de profielschets voor de nieuwe eerste burger. Deze wordt dinsdagavond aangeboden aan de commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

Lees verder

Kans op bruin kraanwater in Naaldwijk

De drinkwaterleiding in een deel van Naaldwijk gaat deze maand op de schop. De werkzaamheden bij het Burgemeester Elsenpark duren tot medio september. Bij de start en afronding van het werk bestaat de kans dat er bruin water uit de kraan komt.

Lees verder

Let op! Weinig streekbussen van Connexxion bij de haltes

Een groot deel van de buschauffeurs van de streekbussen van Connexxion legt deze dinsdag in onze regio het werk neer. De stakende buschauffeurs klagen over een hoge werkdruk. Verder willen ze meer loon en er is behoefte aan meer plaspauzes.

Lees verder

Boek over bomen in Midden-Delfland op komst

Onder de titel 'Knotwilgen en andere kanjers' brengt de Midden-Delfland Vereniging een boek uit over bijzondere bomen in Midden-Delfland. Vijftien vrijwilligers hebben alle polders van Midden-Delfland bezocht om waardevolle bomen te noteren, waardoor de vereniging nu beschikt over stapels met foto’s en verhalen.

Lees verder

Nieuwe kanshebber op klimgeit: Danny Voogt

Het recordaantal beklimmingen van de Maeslantkering op één dag is niet langer in handen van Paul Sosef. Hij ging zondag maar liefst 201 keer omhoog op de enige regionale 'berg' van formaat, maar is maandag ingehaald door Danny Voogt die 225 keer naar de top reed.

Lees verder

Moeizame winst Rus in Rosmalen

Arantxa Rus heeft de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi in Rosmalen. De tennister uit Monster had op het Brabantse gras bijna tweeënhalf uur nodig om de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA-110) te verslaan. Rus, sinds maandag de nummer 100 van de wereld, won uiteindelijk met 6-7 (5), 6-4 en 7-6 (7).

Lees verder

Camperplaatsen Maassluis gaan geld kosten

Een overnachting op een van de camperparkeerplaatsen bij de veerstoep of naast het Douanehuisje in Maassluis gaat in de nabije toekomst geld kosten. Tien euro per nacht om precies te zijn. Maar daar staat dan wel tegenover dat er meer camperplaatsen gemaakt worden en dat er sanitaire- en elektrische voorzieningen bijkomen. Dat is de strekking van een raadsvoorstel dat aankomende dinsdag besproken wordt door de gemeenteraad.

Lees verder

Tweeduizend deelnemers Dwars door de Kas

Fietsen door kassen vol bloemen, planten of groenten. Afgelopen weekend was het weer mogelijk bij de vijfde editie van Dwars door de Kas. Net als Kom in de Kas, bedoeld om nieuwsgierigen eens een kijkje achter de schermen van tuinders te gunnen. Zo’n tweeduizend mensen sprongen op hun fiets, en reden mee.

Lees verder

Geen meetbuisjes aan Westlandse gevels

De gemeente Westland gaat geen meetbuisjes plaatsen aan de voorgevels van onder andere het gemeentehuis, basisscholen en op gevels van bedrijven en woningen om de luchtkwaliteit te registreren. Westland Verstandig had gevraagd dit gedurende vier tot acht weken te doen om zo vast te stellen hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld.

Lees verder

Flitspaal in Maasdijk flitste even geen auto's

De flitspaal aan de Maasdijk in Maasdijk zal maandagochtend weinig auto's hebben geflitst. Iemand heeft over de flitspaal een kartonnen doos gehangen. Op de doos staan de woorden 'Gay Doosz', gespoten met groene grafitti. Aan de andere kant van de doos is 'CJIB zuigt' te lezen.

Lees verder

Verzakkingen Lierse Druivenbuurt in 2021 aan de beurt

De verzakkingen in de Druivenbuurt in De Lier zullen in 2021 worden aangepakt. Alleen als er calamiteiten ontstaan zoals gebroken of geknikte leidingen, zullen er tussentijdse maatregelen worden genomen. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van LPF Westland. Een versnelde aanpak is om om organisatorische en financiële redenen niet haalbaar.

Lees verder

Experiment: 'Meeste leerlingen hebben mobieltje niet gemist'

Ze kunnen weer volop appen, facebooken en op Instagram. De zeventien leerlingen van ISW Hoogeland in Naaldwijk die vorige week hun mobieltje inleverden, kregen hem maandag weer terug. De leerlingen hebben afgelopen week meegedaan aan het experiment 'Week zonder mobiel', om zo bewuster te worden van hun mobiele telefoongebruik.

Lees verder

Beton brokkelt van balkons bij Maassluise flat

Bij flatwoningen aan de Frans Halslaan in Maassluis vallen hier en daar brokken beton uit balkons. Eind zondagmiddag is de brandweer door de politie te hulp geroepen. Uit meerdere balkons zijn stukken weggehakt door de brandweer.

Lees verder

LTC Naaldwijk buigt in finale voor Zandvoort

Tijdens een spannende finale is tennisvereniging LTC Naaldwijk er zondag niet in geslaagd om kampioen te worden in de Eredivisie Gemengd. Na ruim zes uur tennis kon Zandvoort de titel grijpen.

Lees verder

Drie winnaars Culturele Prijs Maassluis

Maar liefst drie personen hebben de Culturele Prijs Maassluis gewonnen. Kunstenaar Bas Verkade en Corinda van den Bos en Marielle Romeo van kinderderkoor WonderWijs zijn de gelukkigen. Bob Spaans, beter bekend als rapper Spanish, heeft de Culturele Jongeren Prijs gekregen.

Lees verder

Pastoor Steenvoorden 25 jaar in het vak

Pastoor Jaap Steenvoorden zit deze maand 25 jaar in het vak. Deze zondagochtend is er een feestelijke Eurcharistatieviering in de Sint Adrianuskerk in Naaldwijk om het te vieren. ’s Middags is er een receptie in partycentrum De Binnenhof, waar gelegenheid is de pastoor te feliciteren.

Lees verder

Automobilist mist bocht in Maasdijk en vliegt te water

In de nacht van zaterdag op zondag is een automobilist te water geraakt aan de Blauwhek in Maasdijk. De bestuurder zag na een tunnel een scherpe bocht over het hoofd en reed de sloot in.

Lees verder

Sport en Spel Maasland goed voor 130.000 euro

Sport en Spel Maasland heeft dit jaar een nieuw recordbedrag opgebracht: 130.000 euro. Dat is rond middernacht bekendgemaakt, na de slotavond van dit vierdaagse evenement. Het bijeengebrachte geld is bestemd voor diverse projecten in (vooral) ontwikkelingslanden.

Lees verder

LTC Naaldwijk bereikt finale

Tennisvereniging LTC Naaldwijk heeft, voor het eerst in haar geschiedenis, de finale bereikt van de Eredivisie Gemengd. Zondag strijden de Naaldwijkers tegen Zandvoort om de titel.

Lees verder

Hoekse Druppies hebben tijd van hun leven in Estland

Elf groep 8-leerlingen van de Rijckevorselschool en de Driemaster uit Hoek van Holland hebben afgelopen week de tijd van hun leven gehad. Zij deden als De Hoekse Druppies mee aan de internationale finale van The Lego League in Tallinn, Estland. Ze wonnen niet, maar dat mag niet deren, blikt juf Mariëlle Montizaan zaterdagochtend terug. "Dit is een ervaring waar ze hun hele leven op kunnen teren. Gewoon fantastisch", zegt zij.

Lees verder

Vergunning om arbeidsmigranten te huisvesten aan Tiendweg

Het Westlandse college van B en W heeft de gemeenteraad in een brief laten weten een vergunning te verlenen voor het huisvesten van arbeidsmigranten in een leeg kantoorpand aan de Tiendweg in Naaldwijk. Daarmee komt het college niet tegemoet aan de wens van Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland om nog geen beslissing te nemen en de zaak eerst te bespreken in de raadsvergadering van 12 juni. B en W blijft erbij dat dit een collegebevoegdheid is.

Lees verder

Aanrijding bij tankstation Naaldwijk; auto belandt in tuin

Bij een aanrijding bij het tankstation op de Secretaris Verhoeffweg in Naaldwijk is vrijdagmiddag een auto in een tuin beland. Er is één persoon gewond geraakt.

Lees verder

Jihadronselaar Azzedine C. komt op vrije voeten

De in Wateringen opgegroeide Azzedine C., die in 2015 werd veroordeeld voor het aanzetten van jongeren tot deelname aan de strijd in Syrië, is deze vrijdag op vrije voeten gekomen. De rechter heeft na tweederde van zijn celstraf besloten om zijn hechtenis te schorsen.

Lees verder

Dinsdag geen streekbussen

De streekbussen van Connexxion rijden komende dinsdag niet in de regio Haaglanden. De staking van de buschauffeurs is onderdeel van de estafettestakingen van de FNV die al enkele weken worden gehouden, steeds in een andere provincie. Vanuit de remises in Den Haag, Zoetermeer, Delft en Maasdijk rijden dinsdag geen bussen uit.

Lees verder

Buurtpreventie: 'Verminderde inzet politie is zorgelijk'

De buurtpreventie in Schipluiden maakt zich zorgen over de inzet van de politie in het dorp. Dit staat in het jaarverslag over 2017, dat onlangs is gepubliceerd. Zo zijn er steeds minder surveillances en moet de wijkagent zich steeds vaker richten op andere zaken, waaronder verwarde personen.

Lees verder

Gemeente Westland houdt ruim 5 miljoen over

De gemeente Westland sluit het jaar 2017 af met een voordelig resultaat van 8,6 miljoen euro. Maar omdat voor 3 miljoen aan geplande werkzaamheden is doorgeschoven naar 2018, houdt Westland dus op een totale begroting van 329 miljoen een netto-bedrag van 5,6 miljoen over.

Lees verder

Bizarre stunt in de Nieuwe Vaart gefilmd

Op de populaire website Dumpert is een filmpje verschenen van een wonderlijke stunt. Te zien is hoe de stuntman op zijn wakeboard door de Nieuwe Vaart wordt getrokken en uiteindelijk zelfs een stukje van de railing naast de weg meepakt.

Lees verder

Politie zoekt 18-jarige man in de omgeving van Den Hoorn

De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur via een Burgernetmelding opgeroepen om uit te kijken naar een 18-jarige man die vermist wordt. Hij is volgens de melding voor het laatst gezien in de omgeving van de Prinses Irenelaan in Den Hoorn.

Lees verder

Ernstig ongeluk Hoek van Holland: politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van het ernstige ongeluk afgelopen weekend in Hoek van Holland. Op de Haakweg kwam een 31-jarige automobilist tegen een boom terecht. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk.

Lees verder

Westland naar rechter om verkoop huurwoningen tegen te gaan

De gemeente Westland stapt naar de rechter om ervoor te zorgen dat een deel van de sociale huurwoningen in Westland niet verloren gaat. De Autoriteit Woningcorporaties vindt dat corporatie Vestia het percentage sociale huurwoningen mag terugbrengen naar 60 procent, maar daar denkt de gemeente heel anders over.

Lees verder

Oproep: wie behoedde Westland van een watersnoodramp?

Was het jouw opa, jouw vader of misschien uzelf? 104 Westlanders hebben 65 jaar geleden ternauwernood een dijkdoorbraak weten te voorkomen bij 's-Gravenzande. De gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland zijn op zoek naar deze helden.

Lees verder

Westlandse wielrenners strijden op Maeslantkering

Regionale wielrenners hebben er sinds kort een nieuwe uitdaging bij: de Maeslantkering Challenge. Het doel is om deze heuvel bij Hoek van Holland (250 meter lang, met een stijgingspercentage van 6 procent) zo vaak mogelijk op één dag te beklimmen. Het record staat inmiddels op 100 beklimmingen.

Lees verder

Sleepboten van LEGO in Sleepvaartmuseum Maassluis

In het Sleepvaartmuseum in Maassluis kun je sinds deze week niet alleen de standaard modellen zien van sleepboten. Er zijn namelijk ook modelschepen gemaakt van LEGO. Niet alleen door kinderen, maar veelal juist door volwassenen.

Lees verder

Maassluis gaat huisvuilovertreders voortaan zelf beboeten

De gemeenteraad van Maassluis is woensdagavond akkoord gegaan met het raadsvoorstel om bestuurlijke boetes te kunnen heffen wanneer men bijvoorbeeld vuilniszakken naast de afvalbakken plaatst, in plaats van erin.

Lees verder

Conflict tussen expositiebouwer en Fort 1881

Een conflict tussen expositiebouwer Ars Longa uit Amsterdam en Fort 1881 in Hoek van Holland is uitgemond in een rechtszaak. De expositiebouwer beweert dat Fort 1881 sinds 2015 niet betaalt, Fort 1881 bevestigt dat, maar stelt dat dit komt omdat Ars Longa geen goed product heeft afgeleverd.

Lees verder

Kruising Middel Broekweg/Veilingroute hele weekend dicht

Verkeer rond Naaldwijk en Honselersdijk moet komend weekend rekening houden met omleidingen. De kruising van de Middel Broekweg met de Veilingroute gaat vanaf vrijdagavond geheel dicht. Pas zondagavond gaat de weg weer open.

Lees verder

B en W Westland: onvoldoende onderbouwing islamitische basisschool

De nieuwe aanvraag van Yunus Emre voor een islamitische basisschool in Westland zou negatief beoordeeld moeten worden. Dat vindt het nieuwe college van burgemeester en wethouders, dat een negatief advies uitbrengt voor de gemeenteraad. Yunus Emre heeft vier basisscholen in buurgemeente Den Haag.

Lees verder

Onvrede over aanpak verzakkingen na hoosbuien

LPF Westland is niet te spreken over hoe een aantal verzakkingen na de hoosbuien van vorige week is 'opgelost'. De partij is benaderd door bewoners van de Druivenbuurt in De Lier, die zeggen dat weggespoeld zand onprofessioneel is opgevuld.

Lees verder

Van wie zijn deze schapen?

Een ongewoon gezicht vanmorgen vroeg op de Woudseweg bij Schipluiden. Twee ontsnapte schapen hadden hun sappige weiland verruild voor een saaie asfaltweg. Het werd zelfs even gevaarlijk toen de dieren richting de A4 liepen, 'om het verkeer te regelen'.

Lees verder

18 kilometer nieuwe ruiterpaden in Midden-Delfland

In Midden-Delfland is begonnen met de aanleg van 18 kilometer aan extra ruiterpaden en -sporen. De paden liggen verspreid door de gemeente, onder meer langs de nieuwe A4 en bij het Kraaiennest op de grens met De Lier.

Lees verder

Sticker moet brandweer wijzen op huisdieren in brandende woning

Een huis dat tot de grond toe afbrandt is heel heftig, maar aanwezige huisdieren die in de vlammenzee stikken is voor veel mensen nóg treuriger. Om de brandweer te attenderen op dieren binnen, is er een speciale sticker.

Lees verder

Afvalverwerker Renewi neemt maatregelen na branden

Afvalverwerker Renewi in Wateringen investeert na drie branden in korte tijd in een nieuwe, sterkere sprinkler om bij branddetectie direct en langdurig te kunnen blussen. "Sowieso houden wij de hopen klein, dus binnen 24 uur zorgen we ervoor dat het afgevoerd wordt", vertelt locatiemanager van Renewi Marc Buijtene tegenover mediapartner Omroep West. "Daarna controleren wij warmte in de vuilnishopen met warmtecamera’s."

Lees verder

GBW wil versnelde nieuwbouw in Kwintsheul

GemeenteBelang Westland (GBW) wil dat het college van burgemeester en wethouders snel werk maakt van de nieuwbouwplannen in Kwintsheul. De basisschool in het dorp kampt met een dalend leerlingenaantal en ook de sportverenigingen staan te springen om nieuwe leden. Daarvoor zijn wel meer inwoners en dus woningen nodig.

Lees verder

Molenroeden weer terug in 's-Gravenzande

De korenmolen van 's-Gravenzande staat er niet meer kaal bij. Na een afwezigheid van ruim zes maanden, keerden vanmorgen de roeden weer terug. Binnenkort worden ook de houten wieken weer vastgemaakt.

Lees verder

'Verziekte sfeer' bij Hoogheemraadschap van Delfland

Het is goed mis bij het hoogheemraadschap van Delfland. Binnen het dagelijkse bestuur heerst een sfeer van onderling wantrouwen, een aantal collegeleden is bezig met permanent 'armpje drukken' en de wil om samen te werken ontbreekt omdat persoonlijke profilering belangrijker is.

Lees verder

Eerste landstitel rolstoelhandballers Quintus

De rolstoelhandballers van Quintus uit Kwintsheul hebben zich zondag voor het eerst gekroond tot landskampioen. Op het Nederlands kampioenschap in Nibbixwoud versloeg de Westlandse ploeg CSV uit Castricum met 11-7.

Lees verder

Infobord over waterkwaliteit in Prinsenbos

In het Prinsenbos in Naaldwijk staat sinds dit weekend een informatiebord over waterkwaliteit. Het bord is onthuld door wethouder Snijders, hoogheemraad Ter Worst en Ine Prins van LTO Glaskracht Westland.

Lees verder

Rijbewijs van spookrijder op A4 ingenomen

De politie heeft zondag in Den Hoorn het rijbewijs ingenomen van een spookrijder die zaterdagmiddag tegen de richting in de A4 was opgereden. De automobilist kon worden achterhaald op grond van beelden van een dashboardcamera in een lesauto.

Lees verder

Groep ISW-leerlingen gaat week zonder mobieltje leven

Ze gaan het een week lang 24 uur per dag doen: leven zonder de mobiele telefoon. 'Ze' zijn bijna twintig leerlingen en docenten van de VWO-afdeling van de school ISW Hoogeland in Naaldwijk.

Lees verder

Lintje voor Evert van Malkenhorst

Evert van Malkenhorst uit Naaldwijk heeft uit handen van loco-burgemeester Piet Vreugdenhil een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Lees verder

Zwaargewonde bij verkeersongeluk Haakweg

Bij een eenzijdig ongeluk op de Haakweg in Hoek van Holland is een automobilist zwaargewond geraakt. In de nacht van vrijdag op zaterdag verloor de man door onbekende oorzaak de macht over het bestuur en knalde tegen een boom.

Lees verder

Excelsior Maassluis viert 100-jarig bestaan

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis viert vrijdag haar 100-jarig bestaan. De club werd op 1 juni 1918 opgericht als tegenhanger van stadsgenoot VDL, die een maand eerder werd gesticht. Excelsior ging - in tegenstelling tot VDL, dat op zondag speelde - op zaterdag spelen.

Lees verder

'Vermoorde bewoner Kloosterpad vastgebonden en gestoken'

De vermoorde bewoner van het Kloosterpad in Den Hoorn werd vastgebonden met tape en meerdere keren geslagen, geschopt en gestoken. Ook kreeg hij voor zijn dood stiekem GHB toegediend. Dat bleek tijdens een zogenoemde pro-formazitting die vrijdag werd gehouden, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Herinrichting Marelplein kost 240.000 euro meer

De herinrichting van het Marelplein in het centrum van Maassluis kost meer dan eerder werd gedacht. Het college van burgemeester en wethouders trekt 240.000 euro extra uit voor het project, onder meer vanwege een onvoorziene bodemsanering. Dat bedrag komt bovenop de 7 ton die er nu voor ingeboekt staat.

Lees verder

Bijna half miljoen euro nodig voor onderhoud gemeentehuis

Het college van burgemeester en wethouders in Midden-Delfland heeft 460.600 euro nodig voor onderhoud van het gemeentehuis in Schipluiden. Het pand is eind 2012 in gebruik genomen als één van de meest duurzame, energiezuinige en servicegerichte gemeentehuizen van Nederland, maar in de afgelopen jaren zijn toch een aantal tekortkomingen geconstateerd.

Lees verder

Gedoe rond laadpalen voor elektrische auto's

De komst in Westland van tientallen laadpalen voor elektrische auto's houdt de gemoederen bezig. Maar wie kan er nu tegen milieuvriendelijk autorijden zijn, kun je je afvragen. Misschien word je dat wel als je 's avonds in je wijk rondjes moet rijden voor een parkeerplekje, terwijl de parkeerplaats bij de laadpaal voor je deur leeg is.

Lees verder

Hennepkwekerij gevonden in bedrijfspand Maasdijk

De brandweer en politie hebben in Maasdijk een hennepkwekerij aangetroffen. Dat meldt Politie Westland op Twitter. Het zou gaan om een ruimte met ongeveer duizend planten.

Lees verder

Valto komende twee jaar organisator NK veldkorfbal

De Lierse korfbalvereniging Valto is in 2019 en 2020 de organisator van het Nederlands kampioenschap veldkorfbal. De club kwam bij een bid bij de korfbalbond als beste uit de bus. Op de velden aan de Veilingweg worden de finales om de nationale titel bij de C-, B- en A- jeugd en de Ereklasse gehouden.

Lees verder

VIDEO: stortregen zorgt wéér voor een hoop ellende

Terwijl veel regiogenoten nog bijkwamen van de wateroverlast van dinsdagavond, was het donderdag opnieuw raak. In een aantal delen van Westland en Midden-Delfland ontstond wéér veel waterschade.

Lees verder

Liveblog (afgesloten): Noodweer in de regio

De regio wordt donderdag wederom geteisterd door fikse regen- en onweersbuien. Straten lopen vol en putdeksels komen omhoog zetten. We beschrijven de gevolgen van het weer via onderstaande liveblog.

Lees verder

KNMI waarschuwt met code geel voor regen en onweersbuien

Het kan donderdag weer flink gaan regenen en onweren. Het KNMI waarschuwt daarvoor en kondigt 'code geel' af. Daarmee is het dan ook de verwachting dat het weer niet zo slecht zal worden als dat van dinsdag (code oranje), maar er kan plaatselijk nog wel wateroverlast ontstaan.

Lees verder

Wieken maandag weer terug op Korenmolen

De wieken van de Korenmolen in 's-Gravenzande worden komende maandag weer aan de molen bevestigd. Ruim zes maanden geleden werden de wieken van de molen verwijderd, omdat het toegepaste systeem van deelbare roeden niet deugde. En dat terwijl de wieken pas in het voorjaar van 2016 werden geïnstalleerd.

Lees verder

Maassluis heeft vier nieuwe wethouders

70 dagen na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn woensdagavond vier nieuwe wethouders benoemd in Maassluis. Het gaat om Corine Bronsveld-Snoep (CDA), Fred Voskamp (CDA), Gerard van der Wees (VVD) en Sjoerd Kuiper (PvdA).

Lees verder

Zendmast op kerk Den Hoorn komt er definitief

Er komt definitief een gsm-zendmast in de toren van de katholieke kerk in Den Hoorn. Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland hebben daarvoor een vergunning afgegeven. De aanvraag daarvan zorgde in de afgelopen maanden voor een hoop onrust in het dorp.

Lees verder

Camping zonder elektriciteit viert 50-jarig bestaan

Het is al jaren een oase van rust middenin de polder: camping De Grutto op de grens van Schipluiden en Schiedam. Het is feest op de natuurcamping, want het rustoord viert haar 50-jarig bestaan. Daarom is er een jubileumboek uitgegeven.

Lees verder

PvdA haakt in op wateroverlast in Maassluis

De fractie van PvdA Maassluis vraagt zich af of er al een beeld is van waar in de stad er ernstige schade of overlast is opgetreden door de zware regenbuien van dinsdag. Ook wil de partij graag weten of er een verband is tussen verouderde riolering en de ontstane overlast.

Lees verder

Supermarkt Kwintsheul opent na zes jaar de deuren

Kwintsheul heeft na meer dan zes jaar eindelijk weer een supermarkt. Drommen mensen waren woensdagochtend bij de opening aanwezig om een eerste glimp te krijgen van de nieuwe supermarkt. Het dorp bleef jarenlang van een eigen buurtwinkel verstoken, nadat in 2012 de Albert Heijn tot op de grond toe afbrandde.

Lees verder

Gevangenisstraffen geëist wegens fraude met tomaten

Een voormalig commercieel medewerker van een telersvereniging in Westland heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) het vertrouwen van de aangesloten tomatentelers ernstig misbruikt. Tegen hem en twee medeverdachten eiste het OM dinsdag gevangenisstraffen voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

Lees verder

Geen volledige steun voor nieuwe wethouders Midden-Delfland

Een meerderheid van de gemeenteraad in Midden-Delfland heeft dinsdagavond akkoord gegeven voor de installatie van de drie nieuwe wethouders namens CDA, OGP en VVD. Geen van hen kreeg echter de volle steun van de voltallige raad.

Lees verder

Alle hens aan dek na wolkbreuk

Het noodweer dat rond 18.00 uur over de regio trok heeft op talloze plekken voor overlast gezorgd. Met name in De Lier was de situatie heftig, waar enkele kelders onder water kwamen te staan. In de Kijckerweg ontstond een gaslek.

Lees verder

Video: hoosbuien en onweer in de regio

Flinke hoosbuien zorgen voor overlast in de regio. Er zijn al diverse meldingen van wateroverlast binnengekomen bij de brandweer. Zo zijn er problemen met teveel water in de Willem III Straat in Maasdijk, maar ook op plekken in Maasland en De Lier. In Maassluis is vanwege het slechte weer sportschool FitLine gesloten.

Lees verder

Meeste avondvierdaagsen afgelast

De Avondvierdaagsen van in elk geval Poeldijk, 's-Gravenzande en Wateringen/Kwintsheul zijn voor deze dinsdag afgelast. De organisaties vinden het onverantwoord om de deelnemers tijdens onweersbuien op pad te sturen.

Lees verder

Verhuizing RockArt in Haags coalitie-akkoord

De verhuizing van popmuseum RockArt van Hoek van Holland naar Den Haag is één van de speerpunten op het gebied van cultuur voor het nieuwe stadsbestuur van Den Haag. Dat staat in het coalitie-akkoord, dat de nieuwe coalitiepartijen Groep de Mos/Hart voor Den Haag, VVD, D66 en GroenLinks dinsdag hebben gepresenteerd.

Lees verder

Video: Vreemdelingen doen alles om op boot te komen

De vreemdelingenproblematiek blijft op het ferryterrein van Hoek van Holland aan de orde van de dag. Met enige regelmaat vinden medewerkers van de Koninklijke Marechaussee een groep illegalen die zich hebben verstopt in de laadruimte van een vrachtwagen. Ook maandagavond waren er weer problemen met inklimmers.

Lees verder

Monstersche Sluis vanwege onderhoud drooggelegd

Onder tropische temperaturen is begin deze week de Monstersche sluis in Maassluis vrijwel drooggelegd. Op die manier kunnen werklui een scharnierpunt van de sluis vervangen en kan er onderhoud gepleegd worden aan het metselwerk dat normaal gesproken onder water staat.

Lees verder

Code oranje: forse onweersbuien en hagel verwacht

Wie halverwege dinsdagmiddag buiten moet zijn, moet rekening houden met flinke regen- en onweersbuien. Het KNMI komt zelfs met 'code oranje' in onder meer de provincie Zuid-Holland. Plaatselijk kan er tot wel 50 millimeter regen per uur vallen, wat wateroverlast tot gevolg kan hebben.

Lees verder

Voorlopig geen ontruiming gekraakte 'Chinees' in Poeldijk

De krakers in het voormalig Chinees restaurant aan de Voorstraat in Poeldijk mogen voorlopig in het pand blijven wonen, zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst op korte termijn van dit gebouw. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie desgevraagd weten aan WOS Media.

Lees verder

Reünie voor (oud-)medewerkers De Kreek

Oud-medewerkers van De Kreek in 's-Gravenzande kunnen op 3 november gezamenlijk terugkijken op de 50-jarige historie van het verzorgingshuis. In het kader van het gouden jubileum wordt en dan een reünie gehouden.

Lees verder

Geen versnelling in uitbreidingsplan voor Naaldwijkse Joannesschool

Er is geen versnelling opgetreden in de procedure voor een spoedige uitbreiding van de Naaldwijkse Joannesschool. Een tijdwinst van twee weken had geboekt kunnen worden in een commissievergadering van de gemeenteraad maandagavond, maar die bleef uit.

Lees verder

Werk in De Leuningjes in volle gang

Terwijl buiten de mussen van het dak vallen, gaat het werk binnen in De Leuningjes onvermoeibaar door. Bouwbedrijf Boksman uit Naaldwijk knapt in opdracht van de gemeenteraad de grote zaal en entreehal op.

Lees verder

Nog een paar dagen tot de opening van supermarkt in Kwintsheul

Woensdag is het zover, dan heeft Kwintsheul na meer dan zes jaar eindelijk weer een supermarkt. Het dorp bleef jarenlang van een eigen buurtwinkel verstoken, nadat in 2012 de Albert Heijn tot op de grond toe afbrandde. In 2016 werd er een nieuw pand neergezet, maar pas woensdag opent Jumbo er de deuren. Inmiddels is een groot deel van de producten al in de schappen gezet.

Lees verder

Renewi over brand: "Het lijkt alsof de pech aan onze zijde is"

Het voorkomen van branden staat hoog op het prioriteitenlijstje van afvalverwerker Renewi in Wateringen. Toch konden maatregelen niet voorkomen dat het bedrijf zaterdagavond voor de derde keer in korte tijd vlam vatte. "Het kan in een split second gebeuren. Het lijkt alsof de pech aan onze zijde is", reageert woordvoerder Victor Vijfvinkel van Renewi.

Lees verder

Broer wethouder Snijders niet blij met gevolgen wethouderschap

Dick Snijders, broer van wethouder Leen Snijders (CU-SGP), is niet blij met de gevolgen van het wethouderschap van zijn broer. In het college van burgemeester en wethouders is namelijk afgesproken dat men niet meer zomaar bestratingswerkzaamheden mag gunnen aan aannemersbedrijf A.A. Snijders en Zn. uit Monster. De afspraak heeft alles te maken met het voorkomen van belangenverstrengeling.

Lees verder

Muziek 's-Gravenzandse feestweek mag weer harder

Tijdens de feestweek in 's-Gravenzande mag de muziek na middernacht wat harder klinken dan vorig jaar. Het college van B en W heeft een nieuwe 'beleidsregel geluidsnormen bij buitenevenementen' vastgesteld. Daarin staat dat op twee dagen tot de eindtijd van een evenement de muziekknop tot 85 decibel mag worden opengedraaid. De overige dagen mag het geluidsniveau niet meer zijn dan 80 decibel.

Lees verder

Drie aanhoudingen bij burenruzie in Monster

De politie heeft zondagavond drie aanhoudingen verricht bij een uit de hand gelopen burenruzie in de Groeneveldstraat in Monster. Volgens een politiewoordvoerster waren enkele buurtbewoners met elkaar op de vuist gegaan.

Lees verder

Grootste sierteeltlaboratorium ter wereld komt in De Lier

Aan de Oudecampsweg in De Lier moet eind 2019 het grootste laboratorium voor sierteeltonderzoek ter wereld staan. Veredelingsbedrijf Dümmen Orange gaat in het nieuwe Breeding Technology Centre al haar kantoor- en laboratoriumfaciliteiten bundelen.

Lees verder

Warmste meinacht ooit gemeten in Hoek van Holland

Een primeur voor Hoek van Holland. In de badplaats is in de nacht naar zondag een temperatuur van 19 graden gemeten. Niet eerder was het op een officieel KNMI-weerstation tijdens een meinacht zo warm, meldt Weeronline.

Lees verder

Onderscheiding voor Monsternaar Piet Scholtes

Piet Scholtes uit Monster is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze koninklijke onderscheiding zondag uit handen van Westlands burgemeester Agnes van Ardenne.

Lees verder

Westlandse Ride 2018 goed voor 260.000 euro

De Westlandse Ride 2018 heeft dit weekeinde een recordbedrag van 260.000 euro opgebracht. Dat geld is vooral bestemd voor het onderzoek naar ontstaan en bestrijding van hersentumoren.

Lees verder

Grote brand bij Renewi (Van Vliet) in Wateringen

Op het terrein van afvalverwerker Renewi (voorheen Van Vliet Contrans) in Wateringen is zaterdagavond rond 21.30 uur een grote brand gemeld. Dikke rookwolken pakken zich boven het bedrijf samen. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het om een buitenbrand gaat.

Lees verder

Sportclub Monster pakt titel in derde klasse B

Na een zinderende ontknoping is sportclub Monster op de laatste speeldag kampioen geworden van de derde klasse B. Op sportpark Keenenburg scoorde Koos van Spronsen tegen Schipluiden de bevrijdende treffer (1-2) en vlak voor tijd bracht David de Ruiter Monster in veilige haven (1-3).

Lees verder

Nieuw pand Maaslands IJsvermaak geopend

Burgemeester Rodenburg heeft vrijdagavond het nieuwe gebouw van Schaatsvereniging Maaslands IJsvermaak aan de Koningin Julianaweg officieel geopend. Het oude clubhuis was niet meer van deze tijd, dus is gekozen voor een fonkelnieuw onderkomen.

Lees verder

'Lucky loser' Rus alsnog naar hoofdtoernooi Roland Garros

Arantxa Rus mag ondanks haar verlies in de derde kwalificatieronde volgende week toch in actie komen op Grand Slam Roland Garros. De 27-jarige tennisster uit Monster is als 'lucky loser' alsnog toegevoegd aan het hoofdschema. Ze speelt in de eerste ronde tegen Sloane Stephens, de winnares van de US Open in 2017.

Lees verder

Grachtenpand op plek van voormalige modewinkel in Maassluis

Het al jaren leegstaande winkelpand van voormalig modehuis Fair Lady aan de Noordvliet in Maassluis wordt nog voor het einde van dit jaar getransformeerd tot een in het straatbeeld passend gebouw. Vooralsnog is het plan om twee grachtenpanden, één seniorenappartement, twee maisonnettes en een bijzonder hoekpand op deze locatie te bouwen.

Lees verder

Nepverkopers misbruiken naam Westland Infra

Westland Infra waarschuwt voor verkopers die langs deuren gaan in naam van de netbeheerder, om mensen een nieuw energiecontract aan te smeren. Tot nu toe hebben vooral inwoners van Honselersdijk hier last van gehad, maar mogelijk gebeurt dit ook in andere kernen.

Lees verder

Pieter van der Plas zoekt ruimte in kerkgebouw

De fractie van D66 wil van het Westlandse college weten of die wil meewerken aan een uitbreiding van de Wateringse PKN-kerk De Lichtbron. De daardoor gerealiseerde ruimte kan dan gebruikt worden door de tegenoverliggende basisschool Pieter van der Plas.

Lees verder

Omwonenden verzetten zich tegen uitbreiding Honderdland

Verschillende omwonenden en bedrijven gaan begin volgende week naar de Raad van State om bezwaar te maken tegen de uitbreiding van bedrijventerrein Honderdland, langs de A20 in Maasdijk. Zij zijn bang dat zij overlast gaan ondervinden.

Lees verder

Handbalster Broch wint triple in Hongarije

Na de Hongaarse beker en de Champions League, heeft de Westlandse handbalster Yvette Broch met haar ploeg Györi deze week ook de competitie in Hongarije gewonnen. Daarmee is de triple dit seizoen binnen voor de ploeg uit Györ.

Lees verder

Westlandse vader blij met onderzoek MH17

"Het net sluit zich rond de Russische brigade die in 2014 de Buk-raket afschoot op vlucht MH17". Dat zegt Hans de Borst uit Monster over het onderzoek naar de aanslag, dat is gepresenteerd. De Borst verloor zijn 17-jarige dochter Elsemiek bij de vliegtuigcrash in 2014.

Lees verder

Cannes Outdoor gaat door, geen overeenstemming over feestweek De Lier

Het evenement Cannes Outdoor is gered. Even was onduidelijk of het feest er dit jaar zou komen, omdat de ondernemersvereniging een aantal feestlocaties tijdens de Westland Reünie wilde inleveren. Nu is een oplossing gevonden.

Lees verder

Nieuwe coalitie Midden-Delfland wil 'duurzaam vooruit'

De nieuwe coalitie van CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland heeft donderdagmiddag het coalitieakkoord met de titel 'Duurzaam vooruit' getekend. Het is een hoofdlijnenakkoord, dat ook ruimte geeft voor inbreng van de andere partijen.

Lees verder

Lintje en erepenning voor wethouder Keijzer

Arnold Keijzer is donderdagmiddag na ruim 20 jaar uitgezwaaid als wethouder van Maassluis. Dat gebeurde in de raadszaal in het stadhuis. Hij kreeg daar uit handen van burgemeester Haan een koninklijke onderscheiding vanwege zijn lange inzet voor de stad. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook is aan hem de gemeentelijke Erepenning uitgereikt.

Lees verder

Autotoeter van nazipoliticus in Hoek van Holland

Een bijzonder item in de collectie van het Atlantikwall Museum in Hoek van Holland: een claxon van de auto van Arthur Seyss-Inquart. Vijf jaar lang was hij op het Haagse Binnenhof het gezicht van de Duitse bezetter in Nederland.

Lees verder

Weg lijkt vrij voor arbeidsmigranten in Tiendweg-kantoor

Alles wijst er op, dat er inderdaad 76 arbeidsmigranten kunnen gaan wonen in het leegstaande kantoorpand naast het Carlton Hotel aan de Tiendweg in Naaldwijk. Om dit gerealiseerd te krijgen, zal eerst een extra etage op het pand worden gebouwd.

Lees verder

Rus naar laatste kwalificatieronde Roland Garros

Arantxa Rus is één wedstrijd verwijderd van het hoofdtoernooi van Roland Garros. In de tweede kwalificatieronde voor de Grand Slam was de tennisster uit Monster donderdag in twee sets te sterk voor de Oostenrijkse Julia Grabher: 6-3 en 6-3.

Lees verder

Reparatie van wegen in Maassluis is begonnen

De asfaltwegen in Maassluis worden sinds deze week gerepareerd. De eerste gaten die deze winter zijn ontstaan, bijvoorbeeld aan de Westlandseweg, zijn inmiddels al opgevuld. En dat zal voor veel automobilisten fijn zijn, want rijden over bijvoorbeeld de Industrieweg of de Kwartellaan kan door de gaten flink hobbelig verlopen.

Lees verder

Ruim 500 kilo cocaine gevonden in Westlandse loods

De partij drugs die eerder deze maand in een loods in 's-Gravenzande is gevonden, blijkt een vangst te zijn van ruim 500 kilo cocaïne. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De coke zat verstopt tussen een partij ananassen. De politie greep in omdat criminelen geweld wilden gebruiken. "Ze wilden mensen van het bedrijf vastbinden om aan de drugs te komen."

Lees verder

Minister Slob: 'Geen islamitische basisschool in Westland'

Als het aan minister Slob van Onderwijs ligt, kan Yunus Emre geen islamitische basisschool starten in Westland. Volgens hem zouden er te weinig leerlingen gebruik maken van een dergelijke onderwijsinstelling. In de aanvraag werd Westland vergeleken met Maastricht, maar volgens Slob is dat geen goed vergelijkingsmateriaal.

Lees verder

Grote kans op ontruiming kraakpand Poeldijk

De ontruiming van het gekraakte Chinese restaurant in Poeldijk lijkt een kwestie van tijd. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt ontruiming van het pand en vervolging van de krakers 'nadrukkelijk als mogelijkheid open'.

Lees verder

Nieuwe burgemeester Westland is: 'integer Westlands mensenmens'

Als het aan de inwoners van Westland ligt, is de ideale nieuwe burgemeester van de gemeente een integer Westlands mensenmens. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête over de profielschets van de nieuwe eerste burger. In totaal zijn 1.336 enquêtes ingevuld.

Lees verder

Pas in 2021 kun je met de metro naar het strand

Badgasten kunnen vanaf het voorjaar van 2021 met de metro naar het strand van Hoek van Holland. Dan moet het laatste stuk van de Hoekse Lijn klaar zijn. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser bekendgemaakt, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Maaslandse basisschool zoekt contact met ruimtestation

De Maaslandse Katholieke basisschool Aloysius gaat volgende week donderdag contact zoeken met ruimtestation ISS. Op basis van een aanvraag bij de NASA zijn Aloysius en Sterrenschool de Globetrotter uit Rotterdam uitgekozen om vragen te stellen wanneer ISS overvliegt. Dit geeft ruimte voor ongeveer 10 minuten contact.

Lees verder

'Alleen vrouwelijke wethouders had mooi geweest'

Annemiek de Goede was dinsdagavond zichtbaar teleurgesteld bij haar afscheid als wethouder in Midden-Delfland. Heel graag had ze willen doorgaan. In dat geval had in Midden-Delfland de vrij unieke situatie kunnen ontstaan van een  college van drie vrouwelijke wethouders. "Maar die afweging is door anderen gemaakt", aldus De Goede.

Lees verder

Oer-Westlander gaat viral met filmpje in tomatenkas

Luuk Vijverberg domineert op dit moment de sociale media in Westland. Op Facebook en WhatsApp wordt zijn filmpje vanuit een tomatenkas in Australië massaal gedeeld. Hij neemt daarin -goedbedoeld- kassenbouwers op de hak.

Lees verder

Bezoek milieustraat Naaldwijk op zaterdag meer dan verdubbeld

Sinds de openingstijden van de gemeentewerf in Naaldwijk zijn uitgebreid, is het bezoek aan de milieustraat op de zaterdag meer dan verdubbeld. Dat meldde wethouder Leen Snijders dinsdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Lees verder

Gemeente nog niet in actie tegen krakers Poeldijk

De gemeente Westland is vooralsnog niet van plan om iets te doen aan de mensen die het voormalige Chinese restaurant aan de Julianastraat in Poeldijk hebben gekraakt. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de openbare orde en de veiligheid niet in het geding is.

Lees verder

Onderzoek naar filmpje mishandeling op Dumpert

Op de populaire filmpjeswebsite Dumpert.nl is een filmpje van een mishandeling in De Lier geplaatst. Afgelopen zaterdag rond 16.00 uur ging het mis aan de Zijtwende, waar iemand door een groep jongeren werd toegetakeld.

Lees verder

Batavier kritisch over verbreding van A4 Midden-Delfland

De stichting Batavier, die zich bezighoudt met het bewaken van de afspraken rondom Rijksweg A4 bij Midden-Delfland, is kritisch over de voorgenomen verbreding van de weg tussen Den Hoorn en Schiedam. Nu zijn er nog twee rijbanen aan aan elke kant, maar als het aan Rijkswaterstaat ligt, komt er aan beide kanten een strook bij. In 2020 neemt de minister van verkeer er een besluit over.

Lees verder

'Chinees' in Poeldijk gekraakt

Het voormalige Chinese restaurant aan de rand van Poeldijk is gekraakt. Hoeveel mensen er precies binnen zijn, is niet duidelijk. Omstanders hebben het over 5 of 6 mensen. De krakers zouden al ruim een maand in het gebouw zitten.

Lees verder

Aantal vrouwen in Westlandse en Maassluise raad gestegen

Het aandeel vrouwen in de Westlandse gemeenteraad is ten opzichte van vier jaar geleden gestegen van 28 naar 36 procent. In 2014 zaten er slechts 11 vrouwen in de raad, nu zijn dat er 14. Daarnaast zitter er nu ook 2  vrouwelijke wethouders in het college in plaats van 1.

Lees verder

Hazebroek ziet af van deelname aan Utopia 2

Cemal Hazebroek wil toch niet voor een tweede keer mee doen aan tv-programma Utopia. Dat zegt hij in het OchtendMagazine op WOS Radio. De Maaslander werd begin deze maand uit het programma gestemd en moest daarna het terrein verlaten.

Lees verder

Westland Verstandig niet blij met oplossing Olsthoorn-ranch

De raadsfractie van Westland Verstandig heeft geen goed gevoel bij het akkoord dat door het college van B en W is bereikt met Jan Olsthoorn. De voorlopige overeenkomst met de eigenaar van de Olsthoorn-ranch in Naaldwijk is bedoeld om een einde te maken aan het jarenlange strijdig gebruik van een voor glastuinbouw bestemd perceel.

Lees verder

Uitbreidingsplan Naaldwijkse Joannesschool onder tijdsdruk

Als de gemeenteraad van Westland op 12 juni besluit om de Naaldwijkse Joannesschool met twee lokalen uit te breiden, dienen deze nog in de aankomende zomervakantie te worden gebouwd. Anders is er onvoldoende plek voor alle nieuwe leerlingen die bij de school aan het Wollegras staan ingeschreven.

Lees verder

Hoekse strandwacht geholpen met waterscooter

De gestolen waterscooter van de Reddingsbrigade in Hoek van Holland is nog steeds niet terecht, maar Reddingsbrigade Nederland heeft aan de Hoekse collega's tijdelijk een waterscooter uitgeleend.

Lees verder

Eerste padelbanen in de regio officieel geopend

Bij tennisvereniging MLTV'90 in Monster zijn deze zondag tijdens het jaarlijkse familietoernooi de eerste padelbanen van de regio geopend. De sport is nog vrij onbekend in Nederland. Het is een soort van mix tussen tennis en squash. In Zuid-Amerika en Spanje is de sport al erg populair.

Lees verder

Wiel duofiets raakt in de berm, tweetal in moddersloot

Twee personen op een duofiets van zorginstelling Het Westerhonk in Monster zijn zondagochtend bij een uitwijkactie in een moddersloot langs de Madeweg beland. Het ging om een cliënte en haar begeleidster. Laatstgenoemde liep een snijwond aan een enkel op.

Lees verder

Volle vaartochten tijdens Vaardag Sleepboothaven

De vaartochten tijdens de Vaardag Sleepboothaven in Maassluis waren volgens de organisatie een succes. Alle vaartochten van afgelopen zaterdag waren compleet uitverkocht. Op het laatste moment werd zelfs nog besloten om de Elbe in de middag een extra tocht te laten maken om zo aan de grote vraag te voldoen.

Lees verder

Waterscooter van strandwacht Hoek van Holland gestolen

Pinksteren is niet voor iedereen fijn begonnen. De strandwacht in Hoek van Holland moet het namelijk ineens doen zonder waterscooter. Die is in de nacht van zaterdag op zondag gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder

Vermist meisje (17) weer gevonden

Het 17-jarige meisje dat de afgelopen dagen werd vermist, is weer terecht. "Dankzij intensief speurwerk is de 17-jarige Joy uit Rotterdam elders in Nederland teruggevonden", laat de politie weten.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: VELO hard onderuit; Monster nieuwe koploper

Een sensatie in de derde klasse B. MVV’27 bracht koploper VELO een fikse nederlaag toe en de Wateringse formatie zag nummer twee sportclub Monster winnen van MSV’71. Hierdoor staat sportclub Monster op pole-position voor het kampioenschap, want als nieuwe leider ligt de titel voor het grijpen.

Lees verder

Verkeershinder door werkzaamheden op Nieuweweg

Verkeer rond Poeldijk moet de komende weken rekening houden met vertraging. Door werkzaamheden is de situatie op de Nieuweweg (N211) tussen de kruising met de Voorstraat en de rotonde bij het ABC-terrein aangepast. Dat levert vanaf dinsdag tot en met zondag 3 juni hinder op.

Lees verder

VELO-icoon Koop stopt ermee

Voetbalvereniging VELO neemt na dit seizoen afscheid van Gerben Koop. De 31-jarige verdediger uit Den Hoorn stopt na dertien jaar met selectievoetbal bij de club in Wateringen. Koop is sinds 1993 lid van VELO en speelt sinds het seizoen 2005/06 in de selectie van de huidige zondag eersteklasser.

Lees verder

Coalitieakkoord Maassluis gepresenteerd

Het coalitieakkoord 'Samen Maassluis' is vrijdagmiddag in de wijk Sluispolder-West onder grote belangstelling gepresenteerd. CDA, VVD, PvdA en D66 hebben er hun handtekening onder gezet, net als de vier kandidaat-wethouders: Corine Bronsveld (CDA), Fred Voskamp (CDA), Gerard van der Wees (VVD) en Sjoerd Kuiper (PvdA).

Lees verder

Waterberging op grond Olsthoorn-ranch

Jan Olsthoorn, eigenaar van de Olsthoorn-ranch aan der Galgeweg in Naaldwijk, verkoopt 3 hectare van zijn grond aan de gemeente, zodat daar een waterberging kan worden aangelegd. In ruil daarvoor wordt de bestemming van de resterende grond gewijzigd van glastuinbouw in wonen, zodat Olsthoorn in zijn ranch kan blijven wonen. De schuur op zijn terrein krijgt een maatschappelijke functie waarbij in beperkte mate ook besloten bijeenkomsten zijn toegestaan.

Lees verder

Arbeidsmigranten in kantoorpand Tiendweg

Het college van B en W van Westland stemt ermee in dat in het leegstaande kantoorpand aan de Tiendweg 18 in Naaldwijk arbeidsmigranten worden gehuisvest. Hoewel eigenaren van omliggende kantoren en het naastgelegen Carlton hotel al hebben laten weten dat niet te zien zitten, vindt het college de huisvesting van arbeidsmigranten belangrijker dan het handhaven van de kantoorbestemming op die locatie. Tegen het besluit van het college kan nog wel bezwaar worden gemaakt.

Lees verder

Gebiedscommissie achter plan voor extra veld op Hoeks sportpark

De gebiedscommissie van Hoek van Holland gaat de gemeenteraad in Rotterdam adviseren om op sportpark De Rondgang een extra veld aan te leggen voor rugbyclub The Hookers. Dat bleek donderdag tijdens een vergadering over dit onderwerp. Wethouder Visser wil juist het vierde veld van voetbalvereniging HVC'10 ombouwen tot een gedeeld multifunctioneel veld voor beide verenigingen.

Lees verder

Kap van 236 populieren in het Kraaiennest voorlopig uitgesteld

De kap van 236 populieren in recreatiegebied het Kraaiennest in Maasland is voorlopig van de baan. Staatsbosbeheer wilde de bomen eind mei omzagen, maar dat gaat zeker tot 7 juni niet gebeuren, zo heeft de rechtbank bepaald. Dat laat een woordvoerder van de Midden-Delfland Vereniging weten.

Lees verder

Bloemetje voor overvallen Lidl-caissière

Burgemeester Edo Haan van Maassluis heeft een bloemetje gebracht bij de caissière van supermarktketen Lidl aan het Westeinde die vorige week vrijdag overvallen werd. De burgervader wil haar een hart onder de riem steken.

Lees verder

Fred Spreen 25 jaar boswachter voor Zuid-Hollands Landschap

De 59-jarige boswachter Fred Spreen is deze donderdag precies 25 jaar in dienst bij het Zuid-Hollands Landschap. Voor die organisatie is hij onder meer boswachter van het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande. Spreen is vaak bij de WOS te zien en te horen als deskundige op het gebied van dier en natuur.

Lees verder

Botsing zorgt voor slecht begin avondspits op A4

De avondspits is donderdagmiddag slecht begonnen op de A4 richting Schiedam. Ter hoogte van Schipluiden vond rond 15.45 uur een kop-staartbotsing plaatst tussen twee voertuigen. Dit leverde enige vertraging op voor de overige weggebruikers.

Lees verder

Laadpaal weer van fietspad gehaald

De laadpaal die woensdag op het fietspad aan de Haagweg in Monster werd geplaatst, is donderdagochtend al weer weggehaald. Medewerkers die het apparaat plaatsten, wisten niet dat het grijs betegelde pad een fietspad was. "Wij voeren alleen uit", zeggen ze tegen onze verslaggever ter plaatse.

Lees verder

75 gegadigden voor Tiny Houses in Den Hoorn

Er hebben zich 75 kandidaten gemeld voor een Tiny House aan de Woudselaan in Den Hoorn. Dat schrijft de gemeente Midden-Delfland in een brief aan de gemeenteraad. Er is echter slechts plaats voor maximaal tien nieuwe bewoners van het terrein.

Lees verder

Laadpaal voor auto's ingegraven op fietspad Haagweg

Omwonenden van de Haagweg in Monster keken woensdagochtend met verbaasde ogen naar een tafereel op het fietspad. Ter hoogte van de T-kruising met de Geestweg waren daar werklieden bezig met het plaatsen van een laadpaal voor elektrische auto's, 'midden' op het fietspad. "Na melding staan er hekken omheen", zo bericht Essie Westlander op Facebook.   

Lees verder

Na half jaar 9.000 houders WestlandPas: 'Tevreden, maar kan beter'

Een half jaar na de lancering hebben ongeveer 9.000 mensen de lokale kortingspas de WestlandPas in bezit. Dat laat initiatiefnemer Jochem Immerzeel desgevraagd weten aan WOS Media. Hij is op dit moment ''redelijk tevreden, maar het kan beter".

Lees verder

Unieke prestatie: Flora Holland voor 20ste keer naar Roparun

Komend weekend is het weer zover; dan starten meer dan 300 teams aan de goede doelenloop Roparun van Parijs naar Rotterdam. Maar er is geen team dat al zo vaak heeft meegedaan met de estafetteloop als Team Royal Flora Holland, dat de basis heeft in Westland.

Lees verder

Eigen koekje Maassluis in ere hersteld

Vlaardingen heeft ijzerkoekjes en Schiedam heeft jenever. En Maassluis dan? Vanaf zaterdag heeft de stad ook zijn eigen koekje: het Schokkertje. De koffieleutjes-achtige baksels van bakkerij Holtkamp worden tijdens de Vaardag Sleepboothaven op de Elbe gepresenteerd.

Lees verder

Rotterdam: HVC'10 en Hookers delen vanaf 2019 veld

Voetbalclub HVC'10 en de buren van rugbyclub The Hookers aan de Rondgang in Hoek van Holland moeten vanaf de zomer van 2019 een veld delen. Dat hebben de twee verenigingen onlangs te horen gekregen van wethouder Visser van Rotterdam, die vasthoudt aan zijn eerdere besluit, maar het wel met een jaar uitstelt.

Lees verder

Italiaans dorp mag niet in kas

Een kas aan het Boomgaardspad in Naaldwijk mag niet meer worden ingericht als Italiaans dorp. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. De gemeente Westland had de eigenaar al in 2016 gelast te stoppen, maar die ging daar tegen in beroep.

Lees verder

Nog meer nieuwe gezichten in Maassluise raad

Als de benoeming van de kandidaat-wethouders van Maassluis op 29 mei officieel wordt, komen er zeker vier nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Daarnaast krijgen ook drie raadsleden de taak van fractievoorzitter erbij. En er komen ook nieuwe steunraadsleden.

Lees verder

Discussie bestuurscultuur heeft effect op stemming over nieuwe wethouders

De discussie over het breken met de bestaande bestuurscultuur in Westland hing dinsdagavond als een donkere wolk boven de installatie van het nieuwe college van B en W. Enkele beoogde wethouders werden door de oppositiepartijen Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland als vertegenwoordigers van die cultuur gezien.

Lees verder

FC 's-Gravenzande verliest doelpuntrijk inhaalduel

FC 's-Gravenzande heeft dinsdagavond het inhaalduel met Smitshoek met verloren. In Barendrecht stond er tot vier keer toe een gelijke stand op het scorebord, maar vijf minuten voor tijd maakte de thuisclub de beslissende 5-4.

Lees verder

Nieuw team van wethouders Maassluis op komst

Corine Bronsveld (CDA), Gerard van der Wees (VVD), Sjoerd Kuiper (PvdA) en Fred Voskamp (CDA) zijn voorgedragen als wethouders voor de gemeente Maassluis. Alleen Van der Wees was al eerder wethouder. D66, die wel aan de coalitie deelneemt, levert geen wethouder.

Lees verder

Herinneringsbord voor helden watersnoodramp

Er komt in het gebied bij Arendsduin in 's-Gravenzande waarschijnlijk een herinneringsbord ter nagedachtenis van de 150 mannen die daar tijdens de watersnoodramp van 1953 zandzakken hebben gelegd. Dat voornemen heeft hoogheemraad Marcel Houtzager uitgesproken.

Lees verder

Amerikaanse taferelen tijdens Filmfestival Maassluis

Het Pieter Wiercx Filmfestival Maassluis is dit jaar ook met de auto te bezoeken. Op het grote parkeerterrein in nieuwbouwwijk Wilgenrijk wordt op 24 en 25 augustus een heuse drive-in-vertoning georganiseerd. Dat heeft organisator Guus Paalvast laten weten.

Lees verder

Natuurspeeltuin in Groene schakel bij Monster

Er wordt een natuurspeeltuin aangelegd in de Groene Schakel, het gebied tussen de Poelzone en de Plas van Alle Winden. Die wordt nog deze maand geopend. Dat schrijft wethouder Ouwendijk in antwoord op vragen van LPF Westland.

Lees verder

Westland buigt zich opnieuw over islamitische basisschool

De gemeenteraad van Westland gaat zich deze maand opnieuw buigen over de eventuele vestiging van een islamitische basisschool in Westland. Dat onderwerp kan nog van de agenda worden afgevoerd, indien onderwijsminister Slob vóór 28 mei zou besluiten om zo'n school toe te staan.

Lees verder

Selectie Westlands Elftal: minimaal 22 spelers tegen Excelsior

Het Westlands Elftal speelt op 7 juli tegen Excelsior Rotterdam met onder meer zes spelers van FC 's-Gravenzande. De hoofdklasser is daarmee hofleverancier. Westlandia levert in elk geval vier spelers.

Lees verder

Analyse integriteitsrisico’s leidt tot aanpassing in portefeuilles kandidaat-wethouders

Bij twee kandidaat-wethouders van de gemeente Westland is al voorafgaande aan de installatie een wijziging in hun portefeuille aangebracht. Die wijzigingen komen voort uit de resultaten van een analyse van de integriteitsrisico's die de in totaal zes kandidaten lopen.

Lees verder

Minister gaat uit van extra rijstrook A4 Den Hoorn-Ketheltunnel

Zoals het er nu naar uitziet, krijgt de de A4 tussen Den Hoorn en de Ketheltunnel er in beide richtingen een rijstrook bij. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur op basis van eerste berekeningen in een brief naar de Tweede Kamer.

Lees verder

Met een goede geodriehoek naar het eindexamen

"Ik heb een goede geodriehoek. Niet die van de Hema", vertelt vwo-eindexamenleerling Luuk op de eerste dag van de eindexamens. Hij zit op het ISW in 's-Gravenzande en staat te popelen om zijn examen wiskunde te beginnen.

Lees verder

Verdachte in zaak Lian Boel zit nog steeds vast

De 46-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van café-eigenaar Lian Boel uit Maassluis, zit nog steeds vast. Dat laat de politie desgevraagd weten. Het onderzoek in deze zaak is nog steeds aan de gang. De verdachte zit al sinds halverwege maart in bewaring.

Lees verder

Nieuwe raadsleden Midden-Delfland: Moerman en Buitelaar

Maaslanders Jerry Moerman en André Buitelaar worden de nieuwe raadsleden voor respectievelijk VVD en OGP in Midden-Delfland. Zij schuiven door, nu hun partijgenoten Wendy Renzen en Sonja Smit zijn voorgedragen als kandidaat-wethouder in het nieuwe college van B en W, dat op 29 mei wordt geïnstalleerd.

Lees verder

Boortoren Molenslag pas na zomerseizoen

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) begint pas na het zomerseizoen met het dichten van het (minieme) gaslek bij Molenslag in Monster. Voor die werkzaamheden is een boortoren nodig. Uit gesprekken met omwonenden, gemeente en raadsleden is gebleken dat het niet wenselijk is om die installatie te gebruiken terwijl het strandseizoen in volle gang is.

Lees verder

Bertens verliest finale in Madrid

Tennisster Kiki Bertens heeft de finale van het WTA-toernooi in Madrid verloren. De Wateringse moest in de Spaanse hoofdstad buigen voor de Tsjechische Petra Kvitova. De setstanden waren 7-6 (8-6), 4-6 en 6-3. Niettemin stijgt Bertens naar de 15e plaats op de wereldranglijst, haar hoogste positie ooit.

Lees verder

Organisaties werken aan bezwaarschrift tegen bomenkap in Kraaiennest

Drie organisaties werken aan een gezamenlijk bezwaarschrift tegen de vergunning voor het kappen van 250 populieren in recreatiegebied Het Kraaiennest in Midden-Delfland. Die organisaties zijn de Bomenstichting, de afdeling Delfland van natuurvereniging KNNV en de Midden-Delfland Vereniging.

Lees verder

Overvallers Lidl Maassluis nog niet gevonden

Het is de politie vrijdagavond, ondanks de inzet van een politiehelikopter, niet gelukt om de daders van de gewelddadige overval in Maassluis op te pakken. Dat blijkt uit een afsluitende Burgernet-melding. De overvallers hebben een witte kassalade meegenomen van de Lidl aan het Westeinde.

Lees verder

Verdachten drugszaak langer vast

De vijf verdachten die dinsdagavond zijn aangehouden bij Agro Merchants in 's-Gravenzande en fietsbrug De Snelbinder in Naaldwijk in verband met een drugsvangst blijven 14 dagen langer vast zitten. Dat heeft het openbaar ministerie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Lees verder

Wel degelijk verband tussen aanhoudingen en drugsvondst

Er bestaat wel degelijk een verband tussen de grootscheepse politieactie dinsdagavond bij Agro Merchants in 's-Gravenzande, de aanhouding van een persoon bij De Snelbinder in Naaldwijk diezelfde avond en de vondst van drugs donderdagmiddag bij het opslagbedrijf. Veel meer willen de autoriteiten nu niet loslaten over de zaak.

Lees verder

Westlandia heeft beste jeugdopleiding

De jeugdopleiding van voetbalvereniging Westlandia is vrijdag uitgeroepen tot de beste uit het amateurvoetbal in het afgelopen seizoen. Dat werd duidelijk tijdens het jaarlijkse trainerscongres van de KNVB in Zwolle.

Lees verder

Agro Merchants: 'Zoekactie bij ons pas op donderdag begonnen'

Volgens het bedrijf Agro Merchants hebben "de autoriteiten" op Hemelvaartsdag gevraagd om een onderzoek in te mogen stellen in opslagruimtes in het complex aan de Galgeweg 8 in Naaldwijk. Volgens de onderneming bleek daarna dat er drugs verstopt waren in een zending goederen. "Er zijn geen medewerkers van ons bedrijf aangehouden", stelt Agro Merchants.

Lees verder

Grote hoeveelheid drugs gevonden in complex bij Galgeweg

De recherche heeft na bijna twee dagen onderzoek een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen in het complex van Agro Merchants aan de Galgeweg, op de grens van Naaldwijk en 's-Gravenzande. Aan het einde van de middag op Hemelvaartsdag werd het speuren beloond.

Lees verder

Restaurant De Scheepswerf leeggehaald

Restaurant De Scheepswerf aan de Zwethkade-zuid in Den Hoorn ligt er op deze Hemelvaartsdag verlaten bij. De luxaflex voor de ramen is dicht en het terras is afgezet met rood-wit lint. In opdracht van de Belastingdienst is het pand deze week leeggehaald. Dit zou te maken met een schuldenlast van de jongste huurder, zo wordt uit de kring van de eigenaren gemeld.

Lees verder

Historische ambtsketen weg uit gemeentehuis Westland

Er is een burgemeestersketting kwijt uit het Historisch Archief Westland. Het gaat om een ambtsketen van een van de vijf gemeenten die per 1 januari 2004 zijn opgegaan in de toen gevormde gemeente Westland ('s-Gravenzande, De Lier, Monster, Naaldwijk en Wateringen). Er is aangifte van deze vermissing gedaan.

Lees verder

Kap van ‘groene kathedraal’ hakt er in

De voorgenomen kap van alle populieren aan het Klinckaertspad in recreactiegebied Het Kraaiennest in Midden-Delfland houdt de gemoederen flink bezig. Voor velen kwam de aankondiging van Staatsbosbeheer afgelopen donderdag als een grote verrassing.

Lees verder

Drie wethouders in nieuwe college Midden-Delfland

De nieuwe coalitie van CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland gaat drie wethouders leveren, één minder dan de afgelopen vier jaar. Huidig raadsleden Sonja Smit en Wendy Renzen worden voorgedragen namens respectievelijk OGP en VVD. Hans Horlings is al wethouder en is door CDA voorgedragen die rol ook de komende vier jaar te blijven vervullen.

Lees verder

Grote politieactie in Naaldwijk

In Naaldwijk was dinsdagavond een grote politieactie aan de gang. Een deel van de Naaldwijkseweg en Galgeweg waren bij het kruispunt met de Opstalweg afgesloten en er hing een politiehelikopter boven het gebied.

Lees verder

Hardnekkige dakbrand in Poeldijk

Paniek aan het einde van de middag in de Mauritslaan in Poeldijk. Bij werkzaamheden sloegen per ongeluk vlammen in het dak. Het duurde even voordat de brand geblust was, omdat het vuur onder zonnepanelen woedde.

Lees verder

Afvalprobleem in Maassluis volgende week opgelost

De hopen grofvuil naast ondergrondse containers in Maassluis zijn uiterlijk volgende week opgeruimd. Dat laat de gemeente weten. In sociale media wordt de laatste dagen veel geklaagd over het vele vuil dat zich in de stad ophoopt.

Lees verder

"Het sneeuwt hier in de zomer"

Bewoners van wooncomplex Villa Hoogenburgh in 's-Gravenzande zijn de overlast helemaal zat. Sinds het gebouw twee jaar geleden is opgeleverd, hebben zij last van een ongerept stuk groen, waar onkruid welig tiert. Een oplossing is er nog niet.

Lees verder

Ruim 100.000 man verwacht op strandopening Hoek van Holland

Het zal druk worden op Hemelvaartsdag in Hoek van Holland. De organisatie verwacht dat zeker 100.000 mensen de jaarlijkse strandopening zullen bezoeken. Zij moeten zich wel warm kleden, want de temperatuur maakt een flinke duik.

Lees verder

Nieuwe burgemeester Westland: 'integer en uit de regio'

De nieuwe burgemeester van Westland moet integer zijn en uit de regio komen, bij voorkeur een Westlander. Dat blijkt uit een korte steekproef van de WOS op het Marktplein in 's-Gravenzande.

Lees verder

Alphen verjaagt poepende reigers met laser

Niet alleen in Naaldwijk, ook in Alphen aan den Rijn zijn poepende reigers op de begraafplaats een doorn in het oog. Alphen heeft een tip voor de collega's uit het Westland: verjaag de beesten met groene laserstralen.

Lees verder

't Is (bijna) weer voorbij die mooie zomer

Wie vanwege bijvoorbeeld het werk nog niet heeft kunnen genieten van het mooie weer, kan het beste dinsdag of woensdag een snipperdag opnemen. Vanaf donderdag is het namelijk voorlopig gedaan met de zomerse pret.

Lees verder

Totaal onverwacht gaat Egbert (67) naar WK Walking Football

Hij had er tot een paar weken geleden nog niet van gehoord, maar nu mag de Maassluizer ineens naar een wereldkampioenschap. Egbert van de Worp is opgenomen in de nationale selectie van het WK Walking Football.

Lees verder

Veilingroute twee nachten afgesloten

Een deel van de Veilingroute is begin deze week zeker twee nachten afgesloten. Het wegdeel tussen de Middel Broekweg en de rotonde met de Westlandroute wordt verbreed. Deze weg krijgt tevens een nieuwe naam: de N465.

Lees verder

Zorgen over vertraging plan Rijnvaart

De opschorting van het bestemmingsplan Rijnvaart, als onderdeel van het masterplan Waelpark tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk, baart het college van B en W van Westland grote zorgen. Doordat de gemeente voor de helft aandeelhouder is van de betrokken ontwikkelingsmaatschappij ONW, kan de vertraging ook de gemeente miljoenen euro's gaan kosten.

Lees verder

Spectaculaire crash Ricardo van der Ende op Brands Hatch

De Westlandse autocoureur Ricardo van der Ende heeft zondagochtend geen kleerscheuren overgehouden aan een spectaculaire crash op het circuit van het Britse Brands Hatch. Hij schoot tijdens zijn race bijna over een muur van autobanden heen, maar zijn auto bleef bovenop steken.

Lees verder

Brand in schuur leidt tot afzetting Molenweg in Monster

In een schuur aan de Molenweg in Monster is zondagochtend brand ontstaan. Het vuur was al snel uit. De grootste zorg van de hulpverleners was mogelijke asbestbesmetting. De Molenweg, een belangrijke route richting het strand, werd  ter plaatse geheel afgezet. Deze afzetting is rond 11.15 uur opgeheven.

Lees verder

Vaartplein voorlopig een café armer

Wie altijd al gedroomd heeft van een eigen kroeg, zou zijn of haar licht kunnen opsteken in 's-Gravenzande. Aan het Vaartplein staat daar nu 'Café De Vaart' te huur. Waarom de eigenaar hiertoe is overgegaan, is nog onduidelijk, omdat hij momenteel niet (telefonisch) bereikbaar is.

Lees verder

Burgemeester Haan: na 74 jaar zekerheid over lot Rinus van Katwijk

Na 74 jaar is er duidelijkheid gekomen over het lot van een van de Maassluizers die sinds de Tweede Wereldoorlog werden vermist. Het gaat om Rinus van Katwijk, die voer op het vrachtschip 'Willem 34'. Dit zei burgemeester Edo Haan vrijdag in zijn toespraak bij de jaarlijkse Dodenherdenking bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen.

Lees verder

Klassiek geval van geluk bij een ongeluk

In Wateringen was eind vrijdagmiddag op de Westlandseweg een aandoenlijk tafereel te zien, kort na een keiharde autobotsing. Politiemensen en omstanders redden daar een groep jonge eendjes, van wie er enkele in een rioolput waren beland.

Lees verder

Dogan Corneille nieuwe trainer Excelsior Maassluis

Dogan Corneille wordt de nieuwe trainer van Excelsior Maassluis. Hij volgt Jeroen Rijsdijk op, die komend seizoen competitiegenoot Jong Sparta onder zijn hoede neemt. Corneille heeft een éénjarig contract getekend.

Lees verder

Maximale aantal deelnemers A Local Swim bereikt

De inschrijving voor A Local Swim in De Lier is twee maanden eerder gesloten dan de planning was. De reden: het enorme succes. Er hebben zich al 650 mensen aangemeld voor het evenement, en dat is het maximale aantal.

Lees verder

'Waarom geen feest tot 01.00 uur in Wateringen?'

De ondernemersvereniging van Wateringen voelt zich oneerlijk behandeld door de gemeente. Steevast vragen ze een vergunning aan om de optredens na de jaarlijkse braderie tot 01.00 uur te houden, maar de gemeente werkt niet mee.

Lees verder

Wegafsluitingen tijdens dodenherdenking

Op een groot aantal plaatsen in onze regio vindt vanavond de jaarlijks dodenherdenking plaats. Tussen grofweg 19.30 en 20.30 uur moeten weggebruikers rekening houden met een aantal afgesloten straten. Ook wat bussen rijden om.

Lees verder

Brandweer bevrijdt poes van dak

De brandweer van Maasdijk is vrijdagochtend opgepiept om een poes van een dak te halen. Het dier zat daar waarschijnlijk al de hele nacht, en durfde niet meer naar beneden. Met behulp van de hoogwerker is het beestje gered.

Lees verder

Schone Westlandse en Hoekse stranden weer beloond met blauwe vlag

Ook dit jaar wappert de blauwe vlag weer fier aan top op de Hoekse en Westlandse stranden. De vlag staat symbool voor schoon en veilig zwemwater. Donderdag zijn de vlaggen uitgereikt in Uitgeest.

Lees verder

'Goed overleg over feestweek Naaldwijk'

Op het gemeentehuis in Naaldwijk is donderdagochtend overleg geweest over de toekomst van de Naaldwijkse feestweek. Volgens betrokkenen verliep het gesprek 'goed en constructief waarbij in oplossingen en mogelijkheden is gedacht'.

Lees verder

HTM: Busroute via Ambachtsweg heeft testrit goed doorstaan

Volgens busmaatschappij HTM heeft lijn 21 op het toekomstige traject via de Ambachtsweg in Wateringen de testrit goed doorstaan. Woordvoerder Marijke Poppelier van de HTM stelt: "Het is de kortste route denkbaar tussen Wateringen en het Haga-ziekenhuis en bovendien een veilig traject voor bussen".

Lees verder

Bijenparadijs op industriegebied Den Hoorn

Op bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn wordt vanavond 10.000m2 grond ingezaaid met bloemenzaad.  Dat gebeurt pal naast het gebouw van PostNL. De bloemenbermen zijn een waar paradijs voor bijen.

Lees verder

Probleemvelden Lyra worden deze zomer vervangen

De twee problematische kunstgrasvelden bij de Lierse voetbalvereniging Lyra worden deze zomer eindelijk vervangen. Dat schrijft voorzitter Sjaak Scheffers in het clubblad. De velden zijn in september 2015 aangelegd, maar bleken al snel zeer slecht bespeelbaar door grote gaten en slijtageplekken.

Lees verder

'Hoe verzin je het: lijnbus via Ambachtsweg!'

Hoewel de Seniorenraad Westland heeft geijverd voor het doortrekken van de HTM-buslijn 21 naar het Plein in Wateringen, heeft de voorgestelde route deze raad niet blij gemaakt. "Het middel lijkt nu erger dan de kwaal", zo wordt gereageerd.

Lees verder

Nummer 4 VVD Westland ziet af van zetel

Peter Valstar zal niet namens VVD Westland in de gemeenteraad gaan zitten. Nu Pieter Varekamp naar voren is geschoven als kandidaat-wethouder, komt er bij de partij een zetel vrij. Maar Valstar, nummer 4 op de kieslijst, bedankt voor de eer.

Lees verder

Naaldwijkse amazone in talententeam

Estrella Boksman is een van de negen amazones die deze zomer een intensief trainingsprogramma mag volgen voor springruiters in Zuid-Holland. De Naaldwijkse amazone is met haar paard Evadore Dostara geselecteerd voor het TTC Zuid-Holland Talententeam 2018.

Lees verder

Westlandse kerkklokken gered uit de handen van de Duitsers

Het had weinig gescheeld of de monumentale klokken van kerken in Naaldwijk, Monster en 's-Gravenzande hadden nooit meer geluid. De Duitsers namen de klokken begin 1943 in beslag om ze om te smelten tot wapentuig. Maar het liep allemaal net iets anders.

Lees verder

Hoekse drugsproducent krijgt jaar cel

Een Hoekenees die eind september 2016 werd opgepakt wegens handel in drugs en de productie daarvan, is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. De tijd die de 41-jarige man in voorarrest heeft gezeten, wordt op die straf in mindering gebracht.

Lees verder

VDL 100 jaar: 'een echte familieclub'

Voetbalvereniging VDL uit Maassluis viert komend weekeind haar 100ste verjaardag en is daarmee de oudste nog bestaande voetbalclub in onze regio. Het jubileum wordt groots gevierd met een dag voor de jeugd en diverse toernooien.

Lees verder

Enkele bussen in Naaldwijk op stakingsdag

Zeker niet alle buschauffeurs hebben op de twee landelijke stakingsdagen het werk neergelegd. Op het knooppunt aan de Verdilaan in Naaldwijk komt dinsdag sporadisch een bus aanrijden. Het overgrote deel van de lijnen ligt er overigens wel uit.

Lees verder

Hoekse ondernemers ruim gecompenseerd voor vertraging metrolijn

De gemeente Rotterdam investeert ruim 200 duizend euro in compensatiemaatregelen voor ondernemers in Hoek van Holland. Door de vertraging van de Hoekse Lijn zijn het strand en het dorp deze zomer slechter bereikbaar. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

'Graag ook prikkelarme uren op kermissen in Westland'

Ook tijdens de feestweken in Westland zouden er prikkelarme uren op de kermis moeten komen. Daardoor zouden inwoners die niet goed tegen hard geluid en felle lichten kunnen, toch in de gelegenheid zijn om met plezier de kermis te bezoeken. Dat oppert de raadsfractie van Westland Verstandig.

Lees verder

Aankomend fractievoorzitter CDA blundert met mailbericht

Jenny Vermeer, beoogd fractievoorzitter van CDA Westland, is in verlegenheid gebracht door een mailbericht dat zij maandag verstuurde. Daarin stelt zij voor een cadeaubon van 1.000 euro te geven aan formateurs Martin Buitelaar en John Witkamp. Vandaag gaat ze door het stof.

Lees verder

Maassluis mogelijk voorbeeld voor Milaan

De Monstersche Sluis in Maassluis wordt mogelijk als voorbeeld gebruikt voor de herontwikkeling van een sluis in Milaan. Een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoekt samen met de Vereniging Regio Water (VRW) of het succesverhaal van de eerste stad aan de Waterweg kan worden toegepast op de Chiuse Di Leonardo Da Vinci.

Lees verder

René Barendse krijgt toch zijn rechtszaak

Naaldwijker René Barendse krijgt toch zijn rechtszaak. Het Openbaar Ministerie moet hem van het Gerechtshof in Den Haag strafrechtelijk vervolgen voor het in bezit hebben van vijf wietplanten. Barendse had daar zelf om gevraagd.

Lees verder

Advocaat (30) en druivenprinses (24) in Westlandse raad

De gemiddelde leeftijd van raadsleden in de gemeente Westland zal flink zakken. Binnenkort worden zes nieuwe raadsleden geïnstalleerd, waarvan er eentje 30 jaar is, en een ander zelfs 24.

Lees verder

Machteld blijft gemoederen bezighouden

Gravin Machteld blijft de gemoederen bezighouden. Hoewel de gemeenteraad vorige week een motie van Westland Verstandig verwierp, waarin gevraagd werd het beeld in oude staat terug te plaatsen op het 's-Gravenzandse Marktplein, geeft fractievoorzitter Peter Duijsens niet op. Hij kondigt aan in de komende raadsvergadering op 15 mei met een nieuwe motie te komen.

Lees verder

Wachten op een bus die niet komt...

Wie vandaag of morgen de bus moet pakken, heeft pech. In vrijwel het hele land rijden vanwege een staking deze maandag en dinsdag geen streekbussen. De bonden en werkgevers onderhandelen al sinds oktober over een betere cao.

Lees verder

Peil verlaagd en gemalen aan wegens neerslag

Het peil in een aantal polders in het gebied van het Hoogheemraadschap van Delfland wordt verlaagd. Reden is de verwachte neerslag tussen zondagavond 18.00 uur en maandagmiddag 12.00 uur.

Lees verder

Binnenbrand verwoest woning in Maassluis

In de Maassluise Ruysdaelstraat is kort na middernacht een woning uitgebrand. Er zijn voorzover bekend geen gewonden gevallen. Bij een onderzoek in de woning bleek dat er niemand thuis was. Omdat dit tijdens de bestrijding van de brand nog niet duidelijk was, werd voor de zekerheid een ambulance opgeroepen.

Lees verder

Spoor van schades op dollemansrit in Westland

Een dronken automobilist heeft zaterdagmiddag een spoor van schades veroorzaakt tijdens een dollemansrit tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande. Uiteindelijk raakte hij met zijn auto van de weg en kon hij door de politie worden aangehouden. De man blies tijdens de alcoholtest 930 ugl en dat is meer dan vier keer het maximum van 220 ugl.

Lees verder

Angstvirus in 's-Gravenzande om usb-stickjes

Het gesprek van de Koningsdag in 's-Gravenzande: 'Er zijn op de vrijmarkt usb-stickjes uitgedeeld en die kunnen je computer ruïneren'. Waarschuwingen op Twitter van de buurtpreventie en vervolgens van de wijkagent leidden tot een angstvirus op Facebook. Want wie gaat er nu in vredesnaam zonder commercieel of crimineel motief honderden usb-sticks lopen uitdelen?

Lees verder

Buurtbewoners helpen politie bij achterhalen woninginbrekers

Deze zaterdagochtend omstreeks 2.00 uur zijn in 's-Gravenzande drie verdachten aangehouden voor een woninginbraak aan het Wegedoornpad. Het gaat om mannen van 26 en 29 uit Rotterdam en een 33-jarige Naaldwijker.

Lees verder

Maassluis is nog niet klaar voor stadsquiz

De start van de ambitieuze Stadsquiz in Maassluis is met een maand uitgesteld. Voor veel potentiële deelnemers is mei wat te vroeg om tijdig een team te formeren, zo heeft de Historische Vereniging Maassluis (HVM) zaterdag laten weten. De speeltermijn start nu begin juni en loopt tot eind september.

Lees verder

Zo vierden wij Koningsdag

Van Maassluis tot Wateringen en van Hoek van Holland tot Schipluiden: overal in de regio kleurde het vandaag rood, wit, blauw en oranje. De regio vierde vandaag uitbundig Koningsdag. Wel zorgden in 's-Gravenzande usb-sticks voor een smet.

Lees verder

Westland krijgt zes, nieuwe wethouders

Het nieuwe Westlandse college van B en W telt zes wethouders, van wie geen enkele uit de afgelopen bestuursperiode. Dat is vrijdagochtend gebleken bij de presentatie van het Westlands Akkoord 2018-2022, waarin de coalitiepartijen CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP de hoofdlijnen van hun plannen voor de komende periode hebben opgenomen.

Lees verder

Westland blijft bij sluiting pand Ter Heijde

Burgemeester Van Ardenne van de gemeente Westland blijft bij haar besluit om een woning in de Piet Heinstraat in Ter Heijde te sluiten vanwege de vondst van drugs. Ze volgt daarmee het advies van de Commissie Bezwaarschriften. Die adviseerde het bezwaar van bewoner Elso Reedijk naast zich neer te leggen.

Lees verder

Rust in Kloosterpad teruggekeerd

De rust is weergekeerd aan het Kloosterpad in Den Hoorn. Het wijkje werd geplaagd door criminaliteit, overlast en zelfs een moord begin dit jaar. Bewoners voelen zich inmiddels serieus genomen, zeker nu er sinds enkele weken een buurtpost van de woningbouwvereniging is geopend. De buurtpost is gevestigd in een leegstaande woning aan het Kloosterpad.

Lees verder

Lennard Hofstede naar Giro d'Italia

Wielrenner Lennard Hofstede gaat volgende maand de tweede grote ronde in zijn carrière rijden. Na de Vuelta in Spanje vorig jaar, is de Poeldijker nu door zijn Sunweb-ploeg geselecteerd voor de Giro d'Italia. Die start volgende week vrijdag in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem met een tijdrit.

Lees verder

Drie lintjes voor 'sportieve' Midden-Delflanders

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland heeft donderdag aan drie inwoners een lintje uitgereikt. Zij kregen in het gemeentehuis in Schipluiden alle drie de versierselen die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder

31 Westlanders gedecoreerd

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen hebben donderdagochtend 31 inwoners van Westland een lintje gekregen. In het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk speldde burgemeester Van Ardenne bij 27 van hen de versierselen op horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee Westlanders zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en één persoon is nu Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Eén lintje werd uitgereikt op het gemeentehuis in Den Haag.

Lees verder

In Maassluis veertien inwoners onderscheiden

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn in de Groote Kerk in Maassluis donderdag lintjes uitgereikt aan veertien inwoners. Burgemeester Haan mocht één van hen benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overigen kregen de versierselen opgespeld horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Drie Maassluizers ontvangen hun Koninklijke onderscheiding op een later moment.

Lees verder

Buitenzwembaden gaan weer open

De drie buitenzwembaden in onze regio zijn bijna gereed voor het nieuwe zomerseizoen. In het Hoekse Badje in Hoek van Holland wordt zaterdag vanaf 9.00 uur gezwommen. Zwembad de Waterman in Wateringen opent zondag om 13.00 uur de toegangspoort. Het buitenbad van De Hoge Bomen in Naaldwijk gaat op 1 mei open.

Lees verder

's-Gravenzande met monsterzege naar bekerfinale

FC 's-Gravenzande heeft zich woensdagavond dankzij een monsterzege op Te Werve geplaatst voor de finale van de KNVB districtsbeker. In Rijswijk won de hoofdklasser met liefst 1-7 van de eersteklasser. De finale is op 10 mei, Hemelvaartsdag, op het terrein van DHC in Delft.

Lees verder

Westland: vrijdag presentatie kandidaat-wethouders

In de gemeente Westland is een akkoord bereikt voor een nieuwe coalitie. Dit wordt komende vrijdagochtend (Koningsdag) wereldkundig gemaakt. Tevens worden dan de kandidaat-wethouders gepresenteerd, zo hebben de informateurs woensdagavond laten weten.

Lees verder

Landelijke aftrap van lespakket Water & Klimaat in De Lier

Geen natte voeten meer voor de leerlingen uit groep 8 van de Koningin Julianaschool in De Lier. Woensdag werd daar het nieuwe landelijke lespakket 'Water & Klimaat in jouw straat' gelanceerd. Met dit pakket leren kinderen wat ze zelf kunnen doen aan de gevolgen van klimaatverandering en dus ook hoe ze het beste het wateroverlast kunnen voorkomen.

Lees verder

'Nieuwe burgemeester mag geen vriendjes in de raad hebben'

Een man of een vrouw? Moet hij of zij aardig zijn? En mag hij of zij vriendjes in de raad hebben? Als het aan leerlingen van zes Westlandse basisscholen ligt, worden deze vragen gesteld bij de sollicitatiegesprekken voor een nieuwe burgemeester.

Lees verder

Spoedonderzoek naar mogelijkheden basisschool in Hoogeland

De voltallige gemeenteraad van Westland wil dat er alsnog heel snel wordt onderzocht of er in de Naaldwijkse wijk Hoogeland ruimte gevonden kan worden voor de vestiging van een basisschool. Wethouder Marga de Goeij gaat ermee aan de slag. "Tien jaar geleden werd besloten om geen basisschool in Hoogeland te vestigen, maar nu kijken we daar anders tegen aan", zei ze dinsdagavond.

Lees verder

Brand in loods De Lier

In een bedrijfshal aan de Hondert Margen in De Lier is dinsdagavond brand uitgebroken. Van uitslaande vlammen was gelukkig geen sprake, maar de loods stond wel vol rook. De brand was vanwege de zuidwesten wind in een groot deel van het dorp te ruiken.

Lees verder

Eerste twee aangepaste bungalows geleverd op Vlugtenburg

Op Strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande zijn dinsdagmorgen de eerste twee van in totaal negen nieuwe aangepaste en rolstoelvriendelijke bungalows van Stichting Avavieren aangekomen. Hierin moeten vanaf 22 juli mensen met een beperking vakanties kunnen vieren.

Lees verder

Van Lyme herstellende Glenn voelt zich elke dag iets beter

Het gaat goed met Glenn Mertens. De Wateringer is zeven maanden geleden met succes behandeld tegen de ziekte van Lyme. Die liep hij op na een tekenbeet. Glenn heeft het normale leven weer opgepakt en voelt zich elke dag een stukje beter.

Lees verder

Wieken korenmolen 's-Gravenzande draaien eind juni weer

De korenmolen aan de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande zal vóór zaterdag 30 juni weer in volle glorie draaien. Dan is het Westlandse Molendag. De 's-Gravenzandse korenmolen staat er nu kaal bij, omdat de roeden worden aangepast.

Lees verder

In Westland gloort verbod op ballonnenwedstrijden

Bij de ontwikkeling van een nieuw evenementenbeleid in de gemeente Westland gaan de gedachten onder meer uit naar het verbieden van het oplaten van ballonnen vanwege milieuoverlast. Dat bleek maandag tijdens een presentatie op de tweede meedenkavond over het evenementenbeleid. Volgens de planning zal de gemeenteraad in het najaar een nieuw beleid vaststellen.

Lees verder

Flinke krater na gecontroleerde explosie Hoek van Holland

In Hoek van Holland is maandag 3 kilo springstof gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Volgens wijkagent Romano Meijboom betrof het een erfstuk uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief was bij een bunker in Hoek van Holland gevonden.

Lees verder

Weinig meer over van mavo Kreeklaan

Het is nu toch echt gedaan met de oude mavo aan de Kreeklaan in 's-Gravenzande. Vorige week is een aannemer begonnen met het klein knijpen van de lokalen en hij hoopt eind deze week het werk af te hebben. Daarmee verdwijnt 50 jaar schoolhistorie.

Lees verder

Rekenkamer doet niet aan 'namen en rugnummers'

De Rekenkamercommissie (RKC) van Westland gaat de bestuurscultuur in de gemeente wel onderzoeken, maar niet op de manier die de gemeenteraad wil. De raad wilde onderzoek naar de negen observaties in het rapport dat burgemeester Van Ardenne opstelde naar aanleiding van de kwestie Kwekers in de Kunst. Duidelijk moest ook worden welke bestuurders daarbij betrokken waren. De RKC moest voor het zomerreces rapporteren.

Lees verder

Reddingsbrigade nu ook per fiets over Westlandse stranden

De reddingsbrigade verplaatst zich vanaf het komende strandseizoen niet alleen te voet en per jeep langs de Westlandse kust, maar ook per fiets. Afgelopen weekend hebben de afdelingen van Monster en 's-Gravenzande speciaal gekochte strandfietsen in ontvangst genomen.

Lees verder

Omwonenden Rentmeester opnieuw naar Raad van State

De Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex De Secretaris, die van het complex Schuilenburg en diverse andere omwonenden leggen zich niet neer bij het gewijzigde bestemmingsplan 'De Rentmeester te Naaldwijk', dat in december vorig jaar door de Westlandse gemeenteraad werd vastgesteld. Ze hebben opnieuw beroep aangetekend bij de Raad van State. Wanneer de zaak wordt behandeld, is nog niet bekend.

Lees verder

Westlands Mannenkoor zingt in stal vol koeien

De leden van het Westlands Mannenkoor hebben waarschijnlijk niet eerder dit bijzondere publiek gehad. Afgelopen zaterdag zongen de koorleden in een stal vol koeien. De koeien leken het concert prima te waarderen.

Lees verder

Een 'hoe krijg je het voor elkaar'-duik

Op de Nieuweweg in Honselersdijk, vlakbij de brug bij Westland Infra, is zondagmiddag een personenauto 'klem' gedoken tussen twee walkanten. Er raakte wonderwel niemand gewond bij dit eenzijdige ongeval.

Lees verder

Maassluis krijgt geen halte voor waterbus

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden voorlopig niet aangesloten op het net van de waterbus. De gemeenten hadden graag een halte gezien, maar dat is te duur blijkt na onderzoek in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Lees verder

'Vuurwerkachtige stank in richting Maassluis'

Inwoners van Maassluis kunnen deze zondagmorgen last gaan ondervinden van stankoverlast die tot irritatie van de luchtwegen kan leiden. Die lucht komt vanuit het Botlekgebied waar vanochtend vroeg brand is ontstaan in een berg metaalafval aan de Quebecstraat. Dit meldde de overheidsorganisatie Rijnmondveilig.nl kort voor acht uur.

Lees verder

Nieuw Marktplein 's-Gravenzande feestelijk geopend

Het vernieuwde Marktplein van 's-Gravenzande is zaterdagmiddag door wethouder Theo Duijvestijn heropend. Even daarvoor maakte slagwerkgroep West Percussion een rondgang over het Marktplein. Ook voor kinderen was er een rol weggelegd, zij hebben een lint doorgeknipt bij de speeltuin naast het Marktplein, die daar eind 2017 werd neergezet.

Lees verder

Omwonenden tegen uitbreiding basisschool De Regenboog

Het voornemen van basisschool De Regenboog in Naaldwijk om uit te breiden met twee lokalen, is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Een vijftal families uit de Aalbersestraat heeft een brief geschreven aan de gemeenteraad van Westland, waarin wordt gevraagd om niet in te stemmen met de uitbreiding.

Lees verder

Brand legt loods Van Vliet Contrans in de as

Een grote brand afgelopen nacht op het terrein van afvalverwerker Van Vliet Contrans in Wateringen, het tegenwoordige Renewi. Een loods vol grof vuil ging in vlammen op. Dat zorgde voor veel rook, die in de wijde omgeving te zien was.

Lees verder

Politie schiet hoogzwangere vrouw in file te hulp

Agenten van politiebureau Westland bewaken niet alleen de openbare orde en veiligheid, maar zijn ook geschikt als spoedchauffeur naar een ziekenhuis. Dat blijkt uit een bijzonder verhaal, waar het bureau vandaag over schrijft op Facebook.

Lees verder

Mobiele camera in Beethovenpark na onrust

De gemeente Maassluis heeft haar mobiele camera in het Beethovenpark geplaatst. Aanleiding daarvoor zijn de ongeregeldheden van de laatste tijd. Zo is er onlangs een houten bankje in brand gestoken en verzamelen hangjongeren zich regelmatig in het park.

Lees verder

Bijna 1,3 miljoen voor uitbreiding basisscholen

Het college van B en W van Westland vraagt de gemeenteraad bijna 1,3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van vier basisscholen in Wateringen, Monster, 's-Gravenzande en Naaldwijk. Daarbij gaat het overigens niet om de Naaldwijkse scholen De Regenboog en Joannesschool. Die moeten eerst nog een plan voor parkeren en verkeer in de buurt van de school maken. Beide scholen zouden graag in de komende zomervakantie met de bouw willen beginnen, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken.

Lees verder

Twee mannen aangehouden voor diefstal geldzakken in Naaldwijk

De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden voor de gelddiefstal die diezelfde middag plaatsvond aan de Stokdijkkade in Naaldwijk. De twee mannen, van 22 en 24 jaar, zijn afkomstig uit Schiedam en Vlaardingen. Zij konden in Rotterdam worden aangehouden.

Lees verder

Vervroegde controles op zwemwater

Vanwege het mooie weer wordt de kwaliteit van de officieel aangewezen natuurzwemplassen nu al onderzocht. Normaal gesproken beginnen de controles op 1 mei, maar hier en daar wordt al volop gezwommen.

Lees verder

Vervallen fruitmuur mogelijk toch gesloopt

De monumentale fruitmuur in Kwintsheul gaat wellicht tegen de vlakte. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed was eerst tegen de sloop, maar zegt dat het geen rechtszaak zal aanspannen, mocht de gemeente alsnog overgaan tot het weghalen van de oude muur.

Lees verder

Diefstal van zakken geld bij overdracht Naaldwijk

De politie meldde kort na 14.00 uur een overval op een geldwagen op de Stokdijkkade in Naaldwijk. De geldwagen staat naast het kantoor van de ING Bank. Er zijn geen gewonden. De politie zoekt naar twee licht getinte mannen.

Lees verder

22-jarige Naaldwijker weer terecht

De 22-jarige Naaldwijker die sinds zondagochtend vermist werd, is donderdagmorgen in goede gezondheid aangetroffen. Dat heeft de politie desgevraagd laten weten.

Lees verder

Mogelijk nu wel compleet rondje Opening Heuls Vaarseizoen

De organisator van 'Opening Heuls Vaarseizoen', Jeff Barendse, is positief gestemd. Hij gaat ervan uit dat de boten dit jaar wél over de gemeentegrens tussen Westland en Midden-Delfland mogen varen.

Lees verder

Vrouwen in Maassluis gewond geraakt door rondvliegende stukken glas

Drie vrouwen zijn woensdagavond licht gewond geraakt door rondvliegende stukjes glas in Maassluis. Een bus schampte de achterkant van een glazen bushokje bij station Maassluis West, waarna de ruit sprong.

Lees verder

Van Ardenne (op verzoek) bereid tot bemiddeling bij feestweken

Burgemeester Van Ardenne van Westland vindt, dat de lokale organisaties die betrokken zijn bij de feestweken onderling op één lijn moeten zien te komen. Desgewenst is zij bereid - op hun verzoek - om een 'kringgesprek' in het gemeentehuis te houden. Van Ardenne hoopt dat de vergunningaanvragers in Naaldwijk en De Lier het voorbeeld van 's-Gravenzande zullen volgen.

Lees verder

Ook dit jaar betaald parkeren aan het Westlandse strand

Gratis parkeren op de Westlandse strandslagen zit er ook dit jaar niet in. In februari besloot de gemeenteraad om alle besluiten die met de kust te maken hebben, door te schuiven naar een nieuw college. En dat nieuwe college is er nog niet.

Lees verder

Bijzonder kijkje in nieuw onderkomen Rijk Zwaan

Met 700 medewerkers in het gebouw aan de Burgemeester Crezeelaan in De Lier is het een van de grootste werkgevers in onze regio: groenteveredelaar Rijk Zwaan. Binnen een paar dagen is ook het nieuwe onderzoekscentrum iets verderop volledig operationeel. Wij mochten exclusief binnen kijken.

Lees verder

Mogelijk extra rijstroken op A4 tussen Den Hoorn en Ketheltunnel

Als het aan Rijkswaterstaat ligt, wordt rijksweg A4 tussen Den Hoorn en de Ketheltunnel over enkele jaren in beide richtingen uitgebreid van een tweebaans- naar een driebaansweg. Die ingreep moet worden genomen om de doorstroming te verbeteren, maar levert mogelijk wel weer nieuwe problemen op.

Lees verder

Harddrugs en wietplantage aangetroffen in Maassluis

In een woning aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis is dinsdagavond door de politie een gebruikershoeveelheid harddrugs en een wietplantage aangetroffen. In totaal zijn er zeker 200 wietplanten gevonden. De 57-jarige Maassluise bewoonster van het huis, is aangehouden.

Lees verder

Rijksdienst: 'Restauratie fruitmuur voor een miljoen?'

De wekenlange discussie in Westland over het al of niet restaureren van de monumentale fruitmuur bij de Poeldijkseweg in Kwintsheul lijkt voorbij te zijn gegaan aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Die indruk werd maandagavond gewekt in het tv-programma 'Van Onze Centen' en is dinsdag tegenover de WOS bevestigd door een afdelingshoofd van deze Rijksdienst.

Lees verder

VIDEO: 15.000 euro aan brillen gestolen in Naaldwijk

De politie heeft zojuist beelden vrijgegeven van de inbraak bij opticien Eye Wish aan de Molenstraat in Naaldwijk. De twee daders gooiden op 13 maart de etalage in en namen voor bijna 15.000 euro aan brillen mee.

Lees verder

Asfaltwegen in Maassluis vol met gaten en scheuren

Asfaltwegen in Maassluis zitten vol gaten, scheuren en kieren. De afgelopen strenge winter heeft de wegen niet goed gedaan en volgens de gemeente is de schade dan ook aanzienlijk groter dan in de twee voorgaande winters. Rijden over bijvoorbeeld de Industrieweg of de Kwartellaan kan dan ook flink hobbelig verlopen.

Lees verder

Rotonde Zwartendijk/Emmastraat in Monster uiterlijk mei 2019 klaar

Uiterlijk in mei 2019 kunnen automobilisten gebruik maken van een turborotonde op de kruising Zwartendijk/Emmastraat in Monster. De provincie Zuid-Holland moet nog één woning in bezit krijgen om die te slopen en is daartoe een onteigeningsprocedure begonnen. Zodra die is afgerond kan de aanbesteding voor de aanleg van de rotonde in gang worden gezet.

Lees verder

SV Honselersdijk stopt met zaalvoetbalselectie

SV Honselersdijk trekt na dit seizoen na twee jaar de stekker uit de twee zaalvoetbalselecties, dat laat het clubbestuur dinsdag weten. De reden hiervoor heeft te maken met 'instabiliteit' binnen de hoogste twee elftallen. Voor het komende jaar ziet de club hier geen verbetering in.

Lees verder

Overgaagbrug twee dagen overdag buiten gebruik

De Overgaagbrug in Den Hoorn sluit nog niet helemaal goed. De noodzakelijke herstelwerkzaamheden zullen woensdag en donderdag tussen 7.00 en 18.00 uur worden uitgevoerd. Dit leidt tot stremming voor het wegverkeer, want de aannemer kan het werk alleen uitvoeren als de brug omhoog staat, zo meldt de gemeente Midden-Delfland.

Lees verder

GroenLinks Westland ziet niets in hoofdlijn akkoord

GroenLinks Westland gaat geen punten aanleveren voor de mogelijke coalitie. De fracties die tijdens de onderhandeling voor een nieuwe coalitie in de gemeente Westland niet aan tafel zitten, zijn gevraagd om vijf punten aan te leveren die zij graag terugzien in het akkoord. Doel hiervan is om een zo breed mogelijk akkoord te maken. GroenLinks Westland wijst dit verzoek nu af. "Wij zijn er niet op uit om puntjes binnen te halen", zegt fractievoorzitter Ulbe Spaans. Ook zou het aanleveren van punten volgens Spaans 'afbreuk doen aan de samenhang van ons programma'.

Lees verder

100 jaar oude Westlander na drie jaar klussen weer in het water

De vrienden Jeroen de Groot en Jarin Zwinkels hebben zaterdagochtend na drie jaar klussen hun opgeknapte 100 jaar oude Westlander weer te water gelaten. Wat ooit een drijvend casco was, is nu een boot die weer gezien mag worden.

Lees verder

Coalitievorming Westland verloopt voorspoedig

De gesprekken tussen CDA Westland, LPF Westland, VVD Westland en ChristenUnie-SGP over de vorming van een nieuwe coalitie verlopen voorspoedig. Naar verwachting kan er over twee weken een akkoord op hoofdlijnen gepresenteerd worden, zo melden informateurs Martin Buitelaar en John Witkamp.

Lees verder

Materiaal uit 's-Gravenzandse bunker wordt meubelstuk

Zo'n 140 ton aan gewapend beton van een gesloopte bunker uit 's-Gravenzande krijgt een nieuwe bestemming als meubellijn. Dat laat Peter de Krom van de stichting Stelling 33 uit Hoek van Holland weten. Het ijzer wordt gesmeed tot bijvoorbeeld een kledinghanger of een lamp. Voor het beton wordt nog gekeken hoe het kan worden hergebruikt.

Lees verder

Ook steekpartij in Van der Goesstraat in Honselersdijk

Niet één, maar twee steekincidenten zijn er dit weekend in Westland geweest. Behalve het incident aan de Bachlaan in Naaldwijk, was het ook raak aan de Van der Goesstraat in Honselersdijk.

Lees verder

Spoedreparatie asfalt, Nieuweweg 's nachts dicht

De kwaliteit van het asfalt op de Nieuweweg (N211) is dermate slecht, dat de weg in de nacht van dinsdag op woensdag in beide richtingen dicht moet. Dan voert de provincie een spoedreparatie aan het oude asfalt uit.

Lees verder

Schaapskudde als een magneet in centrum van Naaldwijk

Het is een voor velen niet te missen jaarlijkse attractie geworden: de wandeltocht van schapen en lammeren door het centrum van Naaldwijk. Begin zondagmiddag begeleidden honderden mensen de Westlandse Schaapskudde op de route die door het dorp slingert.

Lees verder

Woning valt net niet ten prooi aan caravanbrand

In de nacht van zaterdag op zondag dreigde een woonhuis aan de Maassluise Zeemandreef ten prooi te vallen aan een brand in de ernaast staande caravan. Uiteindelijk liep de woning alleen brandschade aan het dak op. De caravan is uitgebrand.

Lees verder

Nieuwe naam educatiecentrum Prinsenbos: 't Nest

De nieuwe naam van het educatiecentrum in het Prinsenbos in Naaldwijk is 't Nest. Dat is zaterdagmiddag onthuld bij de opening van het gebouw. Bij die opening was een grote groep kinderen uit Westland aanwezig. Voor de naam was een prijsvraag uitgeschreven onder basisscholieren.

Lees verder

Auto rijdt dwars door oud tramhek in Maassluis

Vrijdagavond rond 22.00 uur is een auto met drie inzittenden dwars door het oude tramhek aan de Laan 1940-1945 in Maassluis gereden. De Mercedes kwam terecht aan de kant van de Koningin Wilhelminalaan met grote schade. Wonder boven wonder hebben de drie inzittenden geen grote verwondingen aan het voorval overgehouden.

Lees verder

Steekpartij na woninginbraak in Naaldwijk

In de Bachlaan in Naaldwijk heeft vrijdagavond rond 22.00 uur een steekpartij plaatsgevonden. Dit gebeurde na een woninginbraak aldaar. Het slachtoffer, een bewoner, is in een ambulance onderzocht en hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd, maar is volgens nieuwssite Regio 15 wel naar de huisartsenpost gegaan. Het ging om een verwonding in de nek. 

Lees verder

Adri Bom-Lemstra formateur in Midden-Delfland

De Westlandse Adri Bom-Lemstra gaat als formateur de gesprekken tussen CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland leiden. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden. Daarmee is een coalitie tussen die drie partijen weer een stap dichterbij.

Lees verder

Van Ardenne bemoeit zich niet met invulling feestweken

Burgemeester Van Ardenne is niet van plan om zich te bemoeien met de manier waarop de Naaldwijkse feestweek wordt ingericht. Dat laat ze over aan ondernemersvereniging BIZ Naaldwijk. Ook zal ze geen poging doen om het feest van Cannes Outdoor naar sporthal De Pijl te verplaatsen. Dit laat ze weten in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland.

Lees verder

Provincie moet opdracht geven voor 'betere' verkeersborden

De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) heeft weliswaar de landelijke regietaak op het gebied van bewegwijzering, maar de beslissing om verkeersborden aan te passen legt de dienst bij de wegbeheerder. De reden daarvan is dat aanpassingen "direct (grote) financiële gevolgen heeft". Dit laat de NBd weten in een reactie op de reportage op WOS TV over de afstandsaanduidingen op de N211 tussen 's-Gravenzande en Den Haag. De provincie moet dus de geldbuidel trekken.

Lees verder

Politiek: 'Weinig mogelijkheden om zendmast Den Hoorn tegen te gaan'

Politieke partijen in Midden-Delfland zien weinig tot geen mogelijkheden om het plaatsen van een gsm-zendmast in de toren van de katholieke kerk in Den Hoorn te verhinderen. Dat hebben zij in een reactie laten weten aan een groep bezorgde burgers, die bang zijn voor de gevolgen van straling. "Gezondheidsrisico's mogen wij volgens de wet niet meewegen in de aanvraag".

Lees verder

Arnold Keijzer stopt als wethouder

Arnold Keijzer stopt na ruim twintig jaar als wethouder van Maassluis. De PvdA'er heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende termijn. Keijzer staat in de top vijf van de langstzittende wethouders in Nederland en is op dit moment de langstzittende wethouder van Zuid-Holland.

Lees verder

Weer politieke vragen over vervallen Dalton Mavo in Naaldwijk

In navolging van VVD Westland, heeft nu ook LPF Westland vragen gesteld over de erbarmelijke toestand van het leegstaande Dalton Mavo gebouw in Naaldwijk. Woensdagmiddag werd er weer brand gesticht in het pand. "Het wachten is op erger", zegt de LPF.

Lees verder

Olievervuiling Naaldwijkse Vaart over lengte van een kilometer

De woensdag ontdekte olievervuiling in de Naaldwijkse Vaart bij de Dijkweg in Naaldwijk blijkt groter dan gedacht. De olie ligt verspreid over een lengte van ongeveer een kilometer. Dit heeft het Hoogheemraadschap van Delfland donderdagavond gemeld.

Lees verder

Tot oktober werken aan Nieuweweg bij Poeldijk

Verkeer van Poeldijk naar Den Haag en andersom moet tot oktober rekening houden met wegopbrekingen en afsluitingen. Maar als het werk aan de Nieuweweg eenmaal achter de rug is, is de N211 helemaal klaar voor de toekomst.

Lees verder

Afstand naar Den Haag wordt steeds groter

Hoe ver ligt Monster van Den Haag? Je zou zeggen een kilometer of 6, maar misschien is het wel 15 of 3. Wie de blauwe verkeersborden langs de provinciale weg N211 volgt, wordt er niet veel wijzer van.

Lees verder

Brownies & Downies in 's-Gravenzande: "Ik werd verliefd op het concept"

De droom van Samantha Smits wordt werkelijkheid. Aan het einde van de zomer opent zij de eerste Brownies & Downies in het Westland. De keuze is gevallen op het alom bekende Schoenmakershuisje uit 1639, dat aan het Marktplein in 's-Gravenzande staat.

Lees verder

Minder woningen verkocht; prijs ligt hoger

In het Westland zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 189 woningen verkocht. Dat is ten opzichte van het zelfde kwartaal van vorig jaar een daling van 6, 3 procent. De verkoopprijs is evenwel met 6,1 procent gestegen. Dat heeft de afdeling Haaglanden van makelaarsorganisatie NVM donderdagochtend bekendgemaakt.

Lees verder

Weer buitenbrandje in Monster

De brandweer van Monster heeft het er maar druk mee. Woensdagavond om 22.15 uur is de ploeg weer opgeroepen voor een buitenbrandje in het centrum. Het dorp wordt de laatste weken geteisterd door buitenbranden. 

Lees verder

Auto over de kop op Nieuweweg

Op de Nieuweweg (N213) bij Poeldijk is donderdagochtend een ongeluk gebeurd, waarbij een personenauto over de kop is geslagen. De wagen belandde ter hoogte van Westland Infra op z'n dak.

Lees verder

Olievervuiling in Naaldwijkse Vaart

In het water in de Naaldwijkse vaart nabij de Dijkweg in Naaldwijk is woensdagmiddag een laag olie aangetroffen. Het Hoogheemraad van Delfland is direct begonnen met het verwijderen van de olie. Het gaat om een dikke laag, die een sterke geur afgeeft. Omwonenden kunnen daardoor geuroverlast ervaren.

Lees verder

Karma: Bestuurder vast bij korte route door gras

Een gevalletje slechte karma voor een automobilist bij de Wippolderlaan in Wateringen woensdagmiddag rond 16.30 uur. De man dacht de file op de weg te kunnen ontwijken en nam een korte route over het gras richting de Dorpskade. Bij die poging kwam hij echter vast te zitten in de modder.

Lees verder

Reeks buitenbranden teistert Monster, teller staat op 8

Monster is dinsdagavond opnieuw opgeschrikt door een buitenbrand. Tegen de muur van een kringloopwinkel aan de Molenstraat werd vuur gesticht. En dat was alweer de zoveelste brand in een paar weken tijd. Het is het gesprek van de dag in het dorp.

Lees verder

Uitbaters Kleine Jan nu op Heijds strand

Op het strand van Ter Heijde wordt zondag een nieuwe strandtent geopend: Bugaloe Beach. De eigenaren zijn voor velen niet onbekend. Broer en zus Jan en Rins van Bree runden jarenlang café De Kleine Jan in Monster. Na de verkoop daarvan kwamen ze terecht in het voormalige Zomer en zo.

Lees verder

Imke schrijft beste verhaal over middeleeuws paard

Imke Vis van basisschool 't Startblok in Honselersdijk zal deze woensdag niet snel vergeten. Vanmorgen is zij in de klas verrast door het Historisch Archief Westland. Imke schreef namelijk het beste verhaal over "het middeleeuwse paard van Naaldwijk".

Lees verder

Poolse fietsenbende voorlopig op vrije voeten

De laatste drie verdachten van een Poolse fietsenbende mogen hun proces in vrijheid afwachten. Dat besliste de rechtbank in Den Haag woensdag. De mannen mogen onder voorwaarden uit de cel. Volgens het Openbaar Ministerie is de groep een criminele organisatie die zich bezighield met fietsendiefstal. Eerder werden vier anderen al vrijgelaten. De hoofdverdachte is nog altijd spoorloos, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

VIDEO: Brand op dak door blikseminslag

Een woning aan de Otto van Egmondlaan in Schipluiden is in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door blikseminslag. Vervolgens brak er brand uit op het dak. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Lees verder

'De Derby' Schipluiden-Den Hoorn wordt in ere hersteld

Jarenlang speelden de eerste elftallen van VV Schipluiden en SV Den Hoorn tegen elkaar in competitieverband, maar sinds Schipluiden in 2015 overstapte naar 'de zaterdag' is deze traditie in Midden-Delfland verloren gegaan. Tot dit jaar, want 'De Derby' keert op 6 mei terug als jaarlijks ereduel.

Lees verder

Honderden schapen zondag dwars door Naaldwijk

Komende zondag trekt de Westlandse Schaapskudde weer door de regio. De tocht vertrekt om 13.00 uur vanaf de Watertoren en gaat over de Grote Woerdlaan, Dijkweg, Molenstraat en Rembrandtstraat naar het vernieuwde Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Lees verder

Westland weer genomineerd als 'Topsportgemeente'

De gemeente Westland is opnieuw genomineerd voor de titel 'Topsportgemeente van het Jaar'. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties, objectief gemeten over 40 nationale topsportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Westland won die titel vorig jaar.

Lees verder

Ondernemers ongelukkig met afsluiting Lierse Sportlaan

Ondernemers in de Hoofdstraat in De Lier zijn niet blij met de afsluiting van de Sportlaan en 't Perron. Daardoor zijn ze een stuk slechter bereikbaar en dat scheelt klandizie.

Lees verder

Buitelaar en Witkamp informateurs voor nieuwe coalitie in Westland

Martin Buitelaar en John Witkamp gaan aan de slag als informateurs voor een coalitie van CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP in de gemeente Westland. Buitelaar is oud-fractievoorzitter van het CDA en het blijvende raadslid Witkamp is oud-fractievoorzitter van de LPF.

Lees verder

Midden-Delfland: coalitie CDA, OGP en VVD meeste kans van slagen

In de gemeente Midden-Delfland wordt afgestevend op een coalitie van CDA, OGP en VVD, de drie grootste partijen na de verkiezingen van 21 maart. Dat is de conclusie van de verkennende gesprekken die de afgelopen weken zijn gehouden door CDA-fractievoorzitter Rob Zwaard.

Lees verder

Van bode in de gemeenteraad naar beheerder van het Prinsenbos

Ruim 16 jaar lang werkte Gerard Witkamp voor de bodedienst van de gemeente Westland. Maar hij had genoeg van alle moties, amendementen en andere documenten en besloot een nieuwe uitdaging te zoeken. Die heeft hij gevonden; hij wordt de opvolger van 'Pietje Dreumel'.

Lees verder

Schoolvoetbaltoernooi komt nog steeds scheidsrechters tekort

Het is nog maar de vraag hoeveel scheidsrechters er actief zijn tijdens de voorrondes van het Westlands schoolvoetbaltoernooi komende woensdag. De toernooileiding hoopt op 42 arbiters om alles in goede banen te kunnen leiden, maar aan dat aantal zit het voorlopig nog niet.

Lees verder

Scherven brengen geen geluk: glaszetter verliest opnieuw lading

Een glaszetter is maandagmiddag op de kruising van de Oude Veiling met de Maassluiseweg een tiental glasplaten verloren. Daardoor lag een groot aantal glasscherven op het wegdek. Medewerkers van de gemeente en het glasbedrijf hebben de schade opgeruimd.

Lees verder

Ontwerp vervoersplan Westland: Lijn 35 verdwijnt

Het busvervoer van Connexxion wordt in onze regio eind dit jaar afgesteld op de nieuwe metrolijn tussen Hoek van Holland en Schiedam. Dit zorgt er onder meer voor dat buslijn 35 wordt geïntegreerd in de lijnen 31 en 36. Dat blijkt uit het ontwerp vervoersplan voor 2019, dat is ingediend bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Lees verder

Buslijn 21 HTM naar Wateringen

Buslijn 21 van de HTM krijgt volgend jaar het eindpunt op het Plein in Wateringen. Nu is dat nog Vrederust aan het eind van de Erasmusweg. Dit staat in het concept Vervoerplan 2019 van de HTM. De busmaatschappij wil Wateringen beter verbinden met de rest van Den Haag.

Lees verder

Vals alarm: granaat in Heulse schuur blijkt oefenexemplaar

Bij het opruimen van zijn schuurtje heeft een bewoner van het Slimpad in Kwintsheul maandagmorgen een granaat gevonden. Het Team Explosieven Veiligheid is daarop uitgerukt om een kijkje te nemen. Het bleek uiteindelijk te gaan om een oefengranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Het ding zal, ondanks dat er geen kruit in zit, worden vernietigd.

Lees verder

Kiki Bertens wint WTA-toernooi in Charleston

Tennisster Kiki Bertens heeft zondagavond op overtuigende wijze de finale van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Charleston gewonnen. De Wateringse, als nummer 12 geplaatst, won in twee sets van de Duitse Julia Görges. De setstanden waren 6-2 en  6-1.

Lees verder

Zo'n 35.000 bezoekers voor Kom in de Kas 2018

Naar schatting 35.000 mensen hebben dit weekend een bezoekje gebracht aan de deelnemende bedrijven van Kom in de Kas in Honselersdijk. Dat laat de organisatie weten. Dat is een stuk meer dan vorig jaar, toen er naar schatting 29.000 tot 30.000 bezoekers waren.

Lees verder

A20 tussen Maasdijk en Vlaardingen alweer open

De asfalteringswerkzaamheden op de A20 tussen Maasdijk en Vlaardingen zijn vrijdag en zaterdag zo voorspoedig verlopen, dat de weg zondag al vrijgegeven is. De verwachting was dat de weg tot maandagochtend vroeg zou zijn afgesloten. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Krans gelegd bij maritiem monument in Maassluis

Burgemeester Haan van Maassluis heeft zaterdagochtend een krans gelegd bij het maritiem monument aan de Govert van Wijnkade nabij het Douanehuisje. Het zeekadettenkorps van Maassluis assisteerde hem daarbij.

Lees verder

Auto's in botsing op Middel Broekweg

Aan het begin van de middag heeft zich een verkeersongeval voorgedaan op de Middel Broekweg in Honselersdijk, bij de kruising met de Burgemeester Elsenweg. Twee personenauto's kwamen daar met elkaar in botsing. Enkele inzittenden zijn door ambulancepersoneel onderzocht.

Lees verder

Auto over de kop op A20 bij Maassluis

Op de A20 richting Vlaardingen, net voorbij de oprit Maassluis is vrijdagavond rond 19.15 uur een ernstig ongeluk gebeurd waarbij zeker twee voertuigen betrokken zijn. Een van de voertuigen is tegen de rijrichting in terecht gekomen, de ander is over de kop geslagen.

Lees verder

Gemeente aan de slag met 'feestweken-petitie'

Initiatiefneemster Ysabel van der Meer heeft aan burgemeester Agnes van Ardenne de petitie overhandigd, waarin de gemeente wordt opgeroepen het aantal feestlocaties van de dorpsfeesten niet te veranderen. Die petitie is bijna 1.700 keer ondertekend.

Lees verder

Vrijgelaten Lierenaar: Het is een raar weekje geweest

De 31-jarige plantenkweker uit De Lier die afgelopen week vast zat op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie in Amsterdam van de broer van kroongetuige Nabil B., blijft nuchter onder zijn aanhouding."Ach, sommige mensen gaan een weekje op vakantie en ik ben er zo even uit geweest." Donderdag werd hij vrijgelaten en het Openbaar Ministerie ziet hem niet meer als verdachte.

Lees verder

Coalitie met lokale partijen zit er voorlopig niet in

Een coalitie tussen de drie lokale partijen in Westland zit er voorlopig niet in. Dat zegt Dave van der Meer van LPF Westland in reactie op Remmert Keizer van GBW. Keizer wil graag met de twee lokale partijen regeren en hoopt dat zij daar in mee gaan. Maar LPF wil er eerst proberen uit te komen met CDA, VVD en ChristenUnie-SGP.

Lees verder

Fluittoon Hart van 's-Gravenzande blijft raadsel

Het is nog altijd een raadsel waar de fluittoon vandaan komt, die zo nu en dan te horen is in winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Ontwikkelaar BPD heeft hier onderzoek naar laten doen, maar dat leverde niets op. Ten tijde van het onderzoek is de fluittoon niet waargenomen.

Lees verder

Coalitie van CDA, VVD, PvdA en D66 in Maassluis lijkt er te komen

Een coalitie tussen CDA, VVD, PvdA en D66 in Maassluis lijkt er daadwerkelijk te komen. Uit inhoudelijke verkenningen blijken er voldoende aanknopingspunten om tot een coalitieakkoord te komen. Dat laat informateur Fenny Helfferich weten.

Lees verder

Niet meer huttenbouwen in Wollebrand

Het jaarlijkse huttenbouwen van Kindervakantiewerk Naaldwijk is dit jaar voor het eerst niet op het grasterrein bij de Wollebrand. Dat terrein is niet meer geschikt. Er is een nieuwe locatie gevonden achter het World Horti Center in Naaldwijk.

Lees verder

WOS Radio live vanaf Kom in de Kas

De lokatiestudio van WOS Radio staat dit weekend bij Kom in de Kas. Zaterdag en zondag doen wij een aantal uur live verslag van dit grootste publieke tuinbouwevenement van Nederland. Onze studio kun je vinden bij Van der Voort Potplanten.

Lees verder

Lierse verdachte in liquidatiezaak op vrije voeten

De 31-jarige man uit De Lier die in verband werd gebracht met de geruchtmakende liquidatie van vorige week donderdag in Amsterdam-Noord, is donderdagmiddag op vrije voeten gesteld. Hij wordt niet meer verdacht van medeplichtigheid.

Lees verder

GBW stuurt aan op coalitie met Westland Verstandig en LPF

Terwijl het debat over de 'kansrijk' genoemde coalitie CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP nog moet beginnen, wordt achter de schermen al druk onderhandeld over een tweede optie voor Westland.

Lees verder

Grondruil maakt starterswoningen mogelijk in Schipluiden

Een grondruil tussen de familie Post en de gemeente Midden-Delfland maakt het mogelijk dat er tussen de Singel en de Kasteellaan in Schipluiden dertig hofjeswoningen voor starters en senioren worden gebouwd. Wethouder Houtenbos en Dirk en Tilly Post tekenden daarvoor een overeenkomst.

Lees verder

Veel vragen rond betrokkenheid Westlander bij liquidatiezaak

Eén van de drie verdachten die vastzitten in verband met de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. uit de mocromaffiazaak, is de 31-jarige directeur van een tropische plantenkwekerij in De Lier. Volgens het Algemeen Dagblad hebben dna-sporen op één van de gevonden vuurwapens naar hem geleid. Familieleden van de man reageren verbijsterd op de aanhouding en vrezen dat er "ergens iets heel erg is misgegaan".

Lees verder

Subsidie beschikbaar voor verbetering winkelcentra Naaldwijk, 's-Gravenzande en Maassluis

De provincie Zuid-Holland stelt 500.000 euro subsidie beschikbaar voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- of centrumgebied willen verbeteren. De regeling is opengesteld van 1 mei tot 1 augustus voor 35 winkel- en centrumgebieden die zijn benoemd als 'te optimaliseren centra'. Hieronder vallen ook de centra van Naaldwijk en 's-Gravenzande en winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Lees verder

A20 richting Vlaardingen dit weekend dicht

Wie dit weekeinde vanuit onze regio richting Rotterdam wil met de auto moet rekening houden met omleidingen. Rijksweg A20 is namelijk vanaf Maasdijk tot de afrit Vlaardingen-West vanwege asfalteringswerkzaamheden dicht. De weg is afgesloten van vrijdagavond (6 april) 22.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur.

Lees verder

Klein brandje op veerpont Maassluis-Rozenburg

Op de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg is donderdagmorgen rond 7:45 aan wal brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gaat het om een kleine brand in de machinekamer. Die is inmiddels onder controle.

Lees verder

Dubbel feest bij FC 's-Gravenzande na bereiken halve finale districtsbeker

Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande heeft woensdagavond de halve finale van de districtsbeker bereikt en dat is reden voor dubbel feest. Door deze prestatie mag het volgend seizoen namelijk tevens deelnemen aan het Toto KNVB bekertoernooi, waar ook profclubs aan meedoen.

Lees verder

Flinke botsing op N468 in Maasland

Zeker twee auto's zijn woensdagmiddag iets na 16.00 uur met elkaar in botsing gekomen op de N468 nabij de molens in Maasland. De inzittenden van de twee voertuigen zijn gewond geraakt, een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De auto's hebben flinke schade.

Lees verder

Midden-Delfland wil internationaal centrum van de paardensport worden

De gemeente Midden-Delfland wil het centrum worden van de paardensport, het liefst met internationale uitstraling. Bouwbedrijf Van Mierlo heeft samen met de Lentiz Onderwijsgroep plannen gemaakt voor een hippisch kennis- en innovatiecentrum dat in Maasland moet verrijzen. Wethouder Govert van Oord (OPG) van Midden-Delfland is enthousiast.

Lees verder

Kerktwist in Maasdijk is voorbij

De kerktwist in Maasdijk is voorbij. Het besluit van de kerkenraad om Het Kruispunt te renoveren en te verbouwen en De Hoeksteen te verkopen kan uitgevoerd worden, zo heeft het Generaal College van de Protestantse Kerk Nederland besloten. Er is geen beroep meer tegen dat besluit mogelijk, zo laat Adriaan van Zanten namens de kerkenraad weten.

Lees verder

'Coalitie CDA, LPF, VVD en Christenunie-SGP meest kansrijk'

Een coalitie bestaande uit CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP wordt in Westland als het meest kansrijk gezien door verkenners Koos Karssen en Matthé Elema. Daarmee wordt een krappe meerderheid behaald van 22 van de 39 zetels in de raad.

Lees verder

Video: agent gewond bij aanhouding in Maassluis

In Maassluis is dinsdagavond een man volledig door het lint gegaan. De driftkikker stond in de file achter het ernstige ongeluk op de Doctor Albert Schweitzerdreef, maar wilde er per se langs. Bij de aanhouding raakte een agent gewond.

Lees verder

VSP absoluut niet te spreken over coalitiebesprekingen

De fractie van de VSP in Maassluis is in toenemende mate verbaasd en geïrriteerd over het verloop van de coalitiebesprekingen in de stad. De partij voelt zich miskend en aan de kant geschoven, nu de huidige coalitie mogelijkheden ziet om nog eens vier jaar verder te gaan met extra steun van D66.

Lees verder

Drie raadsleden Westland gedecoreerd bij hun vertrek

Drie afzwaaiende raadsleden van de gemeente Westland hebben dinsdagavond bij hun afscheid een koninklijke onderscheiding ontvangen. Het gaat om Jan-Willem van den Beukel, Bert Doelman en Maxim van Ooijen. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees verder

Lierse verdachte in Mocro-maffiazaak blijft nog vastzitten

De politie onderzoekt nog de rol van de 31-jarige Lierenaar die zaterdag is aangehouden in verband met de liquidatie van Reduan B., de broer van een kroongetuige in de zogenoemde Mocro-maffiazaak. De rechter-commissaris heeft dinsdag de rechtmatigheid van de aanhouding van de Lierenaar getoetst en is ermee akkoord gegaan dat de man voorlopig nog drie dagen blijft vastzitten.

Lees verder

Caiway na 37 jaar weg uit Naaldwijk

Kabelaanbieder Caiway vertrekt na de zomer na 37 jaar uit Naaldwijk. Het bedrijf bundelt al haar kantooractiviteiten in een groter en moderner kantoor in Schiedam. Het personeel is daarover dinsdagochtend geïnformeerd. Ook de kantoren in Rotterdam sluiten.

Lees verder

Naaldwijkse overhandigt toiletpetitie aan Tweede Kamer

Carlijn Willemstijn uit Naaldwijk heeft dinsdagmiddag namens de Maag Lever Darm Stichting aan leden van de Tweede Kamer een petitie voor meer openbare toiletten overhandigd. Te weinig openbare wc's is een groot probleem voor mensen met maag- en darmklachten.

Lees verder

Moestuinbakken vernield bij basisschool in Maasdijk

De bakken waarin leerlingen van basisschool De Aventurijn in Maasdijk hun moestuintjes laten opbloeien, zijn in het afgelopen weekend kapot gemaakt. De school gaat uit van sloop door vandalen. Op de Facebookpagina van de basisschool wordt woest gereageerd.

Lees verder

FC 's-Gravenzande prolongeert Pierre van Zinnen Memorial

Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande heeft voor het tweede jaar op rij de Pierre van Zinnen Memorial gewonnen. Net als vorig jaar versloegen de 's-Gravenzanders Verburch in de finale. Op het terrein van Full Speed in Delft werd het 2-0.

Lees verder

Stripverhaal over de gehele regio op komst

Wat hebben Arnoud Rodenburg, Marco Kroon en Eva Jinek met elkaar gemeen? Ze staan alledrie in een nieuw stripverhaal over onze regio. Kunstenaar Paul Kerrebijn en grafisch ontwerper Koos Vellekoop uit Wateringen leggen de laatste hand aan hun eerste stripverhaal met de titel Code Rood.

Lees verder

Parkeerchaos bij Staelduinse Bos in 's-Gravenzande

Tweede Paasdag is voor veel mensen de dag van de meubelboulevards en pretparken, maar ook het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande blijkt in trek deze dag. Langs de toegangsweg aan de Papedijk staat het helemaal vol met langs de rand geparkeerde auto's. Het is zelfs zo druk dat gebruikers van het naastgelegen vakantieparkje het terrein vrijwel niet meer op of af kunnen.

Lees verder

Franse onderscheiding voor Naaldwijkse Els Mulder

De Naaldwijkse Els Mulder-van Franeker heeft een Franse onderscheiding ontvangen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Palmes Académiques en ontving de bijbehorende versierselen uit handen van de ambassadeur van Frankrijk in ons land.

Lees verder

Airways, Emma Bale en Channel Zero op Waterpop

Airways uit het Verenigd Koninkrijk en Emma Bale uit België zijn jonge aanstormende talenten die op op 28 juli te zien zijn op Waterpop in het Hofpark in Wateringen. Daarnaast komt ook het Belgische Channel Zero spelen. De band gaat al decennia mee in de metal scene.

Lees verder

Broch wint Hongaarse beker

De Monsterse handbalster Yvette Broch heeft voor de tweede keer in haar carrière de Hongaarse beker gewonnen. Met haar club Györi won zij in de finale met 27-23 van Erdi.

Lees verder

Aprilgrap ook weer helemaal terug in regio

Het fenomeen 1 aprilgrap was in de afgelopen jaren op z'n retour. En dan ontstaat er bijna wetmatig weer behoefte aan. Daardoor hadden wij dit jaar in onze regio geen klagen over dergelijke grappen. Wij belichten enkele opmerkelijke.

Lees verder

Bestuurder met schrik vrij na botsing op rotonde

Op de rotonde van de Nieuweweg en de Paul Captijnlaan in Poeldijk is in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist tegen een boom gebotst en daarna met zijn auto op de zijkant terechtgekomen. Volgens nieuwssite Regio 15 is de man er zonder uiterlijke verwondingen van afgekomen.

Lees verder

Excelsior M-trainer Rijsdijk naar Jong Sparta

Jeroen Rijsdijk vertrekt na dit seizoen als coach van de hoofdmacht van Excelsior Maassluis. Hij wordt de nieuwe hoofdtrainer van competitiegenoot Jong Sparta Rotterdam. Hij zal die functie daar combineren met die van assistent-trainer van Henk Fraser bij het eerste elftal, dat nu nog in de eredivisie speelt.

Lees verder

Westlands Elftal speelt tegen Excelsior

Het Westlands Elftal speelt op zaterdagmiddag 7 juli een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Dat heeft de Westlandse voetbalfederatie FeVoWest zaterdag bekendgemaakt. Locatie en tijd voor het duel zijn nog niet bekend.

Lees verder

'Situatie Stokdijkkade onveilig voor fietsers en voetgangers'

De verkeersveiligheid op de Naaldwijkse Stokdijkkade ter hoogte van het inmiddels afgebroken gemeentehuis baart de fractie van het CDA grote zorgen. Door de herinrichting van het Havenplein en de komst van het tijdelijke parkeerterrein tegenover ijssalon LKKR is een onoverzichtelijke verkeerssituatie ontstaan. B en W wordt gevraagd op de kortst mogelijke termijn maatregelen te nemen om de situatie voor met name voetgangers en fietsers te verbeteren.

Lees verder

'Vrouwelijke' Passion in Bartholomeuskerk Poeldijk

Landelijk zullen veel ogen gericht zijn op Amsterdam, waar donderdagavond het muzikale bijbelspektakel The Passion voor de achtste keer is georganiseerd. Maar in de Bartholomeuskerk in Poeldijk zijn ze er inmiddels ook bedreven mee. Voor de vierde keer wordt vrijdagavond de Westland Passion gehouden, die werd bedacht en uitgevoerd door het Poeldijkse popkoor Fine Tuning. Compleet met een kruis gemaakt van druiventakken.

Lees verder

Lokale partijen willen betere informatie over criminaliteit

De drie lokale politieke partijen Westland Verstandig, LPF Westland en GemeenteBelang Westland willen een nieuwe poging doen om de informatievoorziening over criminaliteitscijfers te verbeteren. In een motie die de eerstvolgende raadsvergadering wordt ingediend, vragen ze burgemeester Van Ardenenne daarover met het Openbaar Ministerie en de politie in gesprek te gaan.

Lees verder

Veertien nieuwelingen in Westlandse raad

De donderdagavond geïnstalleerde gemeenteraad van Westland telt veertien nieuwelingen in vergelijking met de voorbije zittingsperiode. Dit betekent ruim een derde deel van de in totaal 39 zetels.

Lees verder

Raad Maassluis geïnstalleerd, PvdA'er trekt zich terug

De nieuwe gemeenteraad van Maassluis is donderdagavond geïnstalleerd. Alleen de derde man van de PvdA, Murat Ciftci, heeft zich deze week vanwege drukte op het werk teruggetrokken. Daardoor wordt op een later moment de derde zetel van de PvdA ingenomen door de 19-jarige Iris Vrolijks, dochter van voormalig Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer.

Lees verder

Nieuwe gemeenteraad Midden-Delfland geïnstalleerd

In het gemeentehuis in Schipluiden is donderdagavond de nieuwe gemeenteraad van Midden-Delfland voor de periode 2018-2022 geïnstalleerd. Ten opzichte van de afgelopen periode telt de raad zes nieuwe gezichten en twee nieuwe fracties.

Lees verder

Torenhaan schittert weer als nooit tevoren

De Vredekerk in De Lier heeft de torenhaan weer terug. De windwijzer is in oktober naar beneden gehaald, omdat de haan een nieuwe laag goudverf nodig had. Donderdagmiddag werd de klus in ongeveer een uur geklaard.

Lees verder

Zwoel mist Strandopening, nieuwe paviljoen in juni pas open

Strandclub Zwoel kan tijdens de Strandopening in Hoek van Holland op 10 mei nog niet heropenen. Begin december ging het paviljoen in vlammen op. Door slechte weersomstandigheden en late levering van materiaal kon de wederopbouw pas later beginnen dan gepland. Zwoel mikt nu op een opening begin juni.

Lees verder

A20 richting Hoek van Holland dicht door ongeluk

Op de A20 bij Rotterdam heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur een aanrijding met meerdere vrachtwagens, een bestelbusje en een personenauto plaatsgevonden. De weg is daardoor richting Hoek van Holland dicht. De andere kant op zijn twee rijstroken afgesloten, om hulpdiensten de ruimte te geven.

Lees verder

Westlandse glastuinbouw vanaf 2021 verwarmd met restwarmte uit Rotterdam

Het Westlandse glastuinbouwgebied wordt vanaf 2021 verwarmd met restwarmte uit de Rotterdamse haven gecombineerd met aardwarmte. Daardoor kunnen tuinders in totaal ruim 300 miljoen kubieke meter aardgas besparen, oplopend tot 900 miljoen kubieke meter in de jaren daarna. Dat meldt het Warmtebedrijf Westland, initiatiefnemer van het project.

Lees verder

Suggestie GBW: Cannes Outdoor verplaatsen naar De Pijl

Volgens de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) zou onderzocht moeten worden of het muziekevenement Cannes Outdoor, dat in de Naaldwijkse feestweek op het plein achter theater De Naald wordt gehouden, naar binnen kan worden verplaatst, met name naar sporthal De Pijl.

Lees verder

Gemeente verbaasd over toegangsverbod balkons Da Costaflat

De gemeente Maassluis begrijpt eigenlijk niet goed, waarom de balkons van de Da Costaflat tot verboden gebied zijn bestempeld door de beheermaatschappij. Die vaardigde op 16 februari zo'n verbod uit wegens mogelijk instortingsgevaar van dit appartementencomplex aan het Da Costaplein.

Lees verder

Blijf uit de kas: tomatenkassen dicht tijdens Kom in de Kas

Wie tijdens Kom in de Kas tussen de tomatengewassen wil struinen, komt bedrogen uit. De vijf deelnemende tomatentelers houden hun kas definitief gesloten, om besmetting van virussen te voorkomen. Wel is iedereen in de schuur welkom.

Lees verder

Autodieven 'slachtoffer' van hun gretigheid

Te grote gretigheid van enkele autodieven heeft hen woensdagochtend in alle vroegte de das omgedaan. Nadat zij in De Lier een personenauto hadden gestolen en deze hadden weggebracht naar  Den Haag keerden zij terug naar De Lier. Zij hadden immers ook de sleutels van de andere gezinsauto meegenomen bij een inbraak eerder in de nacht. Echter nu werd de man des huizes wakker...

Lees verder

Honselersdijk: jongeren schieten met auto de sloot in

Twee 16-jarige jongens zijn woensdag met een personenauto te water geraakt. Dat gebeurde langs de Nieuweweg in Honselersdijk. De twee tieners liepen een nat pak op en zijn in een ambulance nagekeken.

Lees verder

Lintje en erepenning voor Enzerink tijdens afscheid gemeenteraad Maassluis

Tijdens het afscheid van niet terugkerende raadsleden in Maassluis heeft Gert Jan Enzerink een Koninklijke onderscheiding en een Erepenning der gemeente gekregen. Enzerink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor Maassluis als raadslid voor het CDA (8 jaar) en later voor Maassluis Belang (14 jaar).

Lees verder

Stoppende raadsleden De Jong en Plooij koninklijk onderscheiden

Bij het afscheid van de oude gemeenteraad in Midden-Delfland, zijn vertrekkende raadsleden Elly de Jong (PvdA) en Fred Plooij (VVD) dinsdagavond koninklijk onderscheiden. Burgemeester Rodenburg speldde hen de versierselen op, horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden waren in totaal meer dan twaalf jaar actief binnen de gemeenteraad.

Lees verder

Lentiz wil zo snel mogelijk uit gebouw aan Kastanjedal

Onderwijsgroep Lentiz is bang dat het slechte imago van het schoolgebouw aan het Kastanjedal in Maassluis ook effect heeft op de nieuwe mavo-opleiding die er moet komen. Volgens de Raad van Bestuur is het van cruciaal belang om zo snel mogelijk een ander gebouw te vinden voor Lentiz Revius mavo, om het initiatief te doen slagen.

Lees verder

"Cannes Outdoor komt er, waar moeten de jongeren anders naartoe?"

Philip van Geest is resoluut. De organisator van Cannes Outdoor gaat er 'gewoon' van uit, dat de gemeente hem een vergunning verleent voor het feest op het Raoul Wallenbergplein in Naaldwijk. "Waar moeten jongeren anders naartoe?"

Lees verder

Postzegelvelletje als dank na bijna vijftig jaar werken voor PostNL

Bijna vijftig jaar werkte Bertus Nossent uit Hoek van Holland bij PostNL. Maar vlak voordat hij een halve eeuw in dienst zou zijn, moest hij tegen zijn zin met pensioen. Zonder handdruk of bosje bloemen of een feestelijke laatste dag. Hij kreeg een velletje postzegels mee, schrijft De Telegraaf.

Lees verder

Organisator The Doors: 'Geen overleg geweest over feestlocatie'

Het bericht dat het feest The Doors op het Oranjeplein tijdens de feestweek in De Lier plaats moet maken voor de kermis, is hard aangekomen bij de organisatie. Volgens Hans Blom, eigenaar van café 2 Floors is er totaal geen overleg met hem geweest, terwijl hij een grote speler is binnen de BraDeLier.

Lees verder

'Mogelijk appartementencomplex naast Waterings Hofpark'

De voormalige 'bewaarschool' tussen het Hofpark en de Pieter van der Plasschool aan de Heulweg in Wateringen wordt mogelijk gesloopt om plaats te maken voor hoogbouw. Dat plan zingt rond in de Wateringse gemeenschap en is ook de lokale D66-fractie ter ore gekomen. Raadslid Maxim van Ooijen maakt zich zorgen en wil weten wat hier waar van is.

Lees verder

'Bloemen vol symboliek' op weg naar Vaticaanstad

Twintigduizend tulpen in de kleuren geel, wit, rood en oranje, blauwe en witte hyacinten, zevenduizend gele narcissen, tweeduizend blauwe druifjes en negenduizend gele en groene orchideeën... Paus Franciscus mag ook dit jaar uitkijken naar een bloemenzee tijdens de aankomende viering van Pasen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. De bloemen gingen dinsdagochtend op transport, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Ook veranderingen bij feestlocaties De Lier en 's-Gravenzande

Niet alleen de feestlocaties bij de Naaldwijkse feestweek (Westland Reünie) gaan deze zomer op de schop, ook in 's-Gravenzande en De Lier (BraDeLier) gaan zeer waarschijnlijk veranderingen plaatsvinden. Vooral in De Lier zal dat voor een bepaalde groep bezoekers even wennen worden.

Lees verder

CDA Maassluis niet blij met sluiting vmbo-school

CDA Maassluis is niet blij met de sluiting van Lentiz VMBO Maassluis. "Als er geen leerlingen meer zouden zijn, dan is het een logische stap. Maar we willen wel een breed aanbod van onderwijs in Maassluis," zegt CDA-raadslid Fred Voskamp tegenover de WOS.

Lees verder

Schuurbrand in 's-Gravenzande door hennepkwekerij

Een brand in een schuurtje aan de Laan van de Heilige Lambertus in 's-Gravenzande is maandagmiddag veroorzaakt door een hennepkwekerij. Dat meldt Brandweer Haaglanden. De brand zelf was niet zo groot, maar de rook was in de wijde omgeving van het schuurtje te zien.

Lees verder

Gemeente vordert formeel 40.000 euro terug van Kwekers in de Kunst

De gemeente Westland zegt niet anders te kunnen doen dan de aan Kwekers in de Kunst betaalde 40.000 euro juridisch terug te vorderen. Dat komt omdat de culturele instelling niet alleen een bezwaarschrift bij de Bezwarencommissie van de gemeente heeft neergelegd, maar ook naar de rechtbank is gestapt. Toch staat de gemeente nog steeds open voor een 'minnelijke oplossing'.

Lees verder

Verkenning in Westland 'voor de bühne' en 'poppenkast'

Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland zijn niet te spreken over de manier waarop de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Westland, het CDA, te werk gaat bij de zoektocht naar een nieuwe coalitie. Westland Verstandig spreekt van een verkennersronde die 'enkel voor de bühne' is en GBW spreekt zelfs van een 'totale poppenkast'.

Lees verder

Helfferich informateur in Maassluis

Fenny Helfferich, secretaris van het CDA Maassluis, is door het CDA gevraagd om als informateur de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie in Maassluis verkennen. Het CDA kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige week als grootste partij uit de bus. Zaterdag zijn al de eerste gesprekken met alle partijen geweest.

Lees verder

Vrachtwagen ramt Beneluxtunnel, lange files op A4 en A20

Op de A4 bij Wateringen en A20 bij Maassluis staan maandagochtend lange files. Een vrachtwagen heeft de geluidsinstallatie van de Beneluxtunnel geraakt, waardoor de linkertunnelbuis is afgesloten.

Lees verder

Hoop heisa over Naaldwijkse feestweek

In de gemeente Westland is dit weekeinde veel ophef ontstaan over een mogelijke inperking van het aantal feestlocaties bij de jaarlijkse Westland Reünie in augustus. Aanleiding vormt een artikel in het Algemeen Dagblad van zaterdag. Met name de organisator van het op jongeren gerichte feest Cannes Outdoor is verbolgen over het eventuele vervallen van zijn locatie.

Lees verder

Twee verkenners voor coalitie in Westland

Koos Karssen en Matthé Elema zijn door CDA Westland aangezocht om de beste mogelijkheden voor een nieuwe coalitie in Westland in kaart te brengen. Zij gaan bij alle negen nieuwe gemeenteraadsfracties ideeën en suggesties verzamelen. Dit initiatief is genomen door het CDA, omdat het als grootste fractie (tien zetels) uit de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag is gekomen.

Lees verder

Schaap in Monster bevalt van vierling, "dit is best bijzonder"

Tuinder Arnold Peeters uit Monster keek afgelopen nacht raar op toen hij de schuur binnenstapte. Het zwangere schaap van het bedrijf had maar liefst vier lammetjes gebaard. Dat komt niet vaak voor. De moeder en lammetjes maken het goed.

Lees verder

Van Beusichem zet halve marathon Westland naar zijn hand

De Ruitenburg Halve Westland is zaterdagmiddag gewonnen door Christiaan van Beusichem uit Barendrecht. Hij voltooide de 21,1 kilometer in 1.10.39. Daarmee had Van Beusichem op het Wilhelminaplein in Naaldwijk een voorsprong van 10 seconden op Maarten van Zetten van Ilion uit Zoetermeer.

Lees verder

Van der Tak verkent nieuw college Rijswijk

Voormalig burgemeester van Westland Sjaak van der Tak gaat aan de slag als verkenner voor een nieuw te vormen college in Rijswijk. De huidig voorzitter van LTO Glaskracht is door de lijsttrekkers in die stad gevraagd om die taak op zich te nemen.

Lees verder

Einde aan vmbo-school in Maassluis

De enige vmbo-school binnen Maassluis sluit per 1 augustus de deuren. Het Lentiz VMBO Maassluis krijgt te weinig nieuwe aanmeldingen binnen om een divers leeraanbod aan te kunnen bieden. Leerlingen zijn inmiddels door Lentiz op de hoogte gebracht van de sluiting. Alleen de leerlingen die theoretische leerweg volgen, gaan in het volgend schooljaar door in het gebouw aan het Kastanjedal.

Lees verder

Man vlucht weg nadat hij auto in het water rijdt

Aan de Zijtwende in De Lier is zaterdagochtend rond 6.50 uur een auto in het water terecht gekomen nadat de automobilist de macht over het stuur verloor. De man is na het ongeval zelfstandig uit de auto gekomen. De automobilist vluchtte vervolgens de polder in.

Lees verder

'Maassluis heeft veel profijt gehad van Sinterklaasintocht'

Er is dit jaar nog maar weinig animo bij gemeenten om de landelijke intocht van Sinterklaas te organiseren. Donderdag bracht omroep NTR naar buiten, dat dit jaar nog niemand zich uit eigen beweging had gemeld. Chris Kalkman, in 2016 betrokken bij de intocht in Maassluis, snapt het gebrek aan interesse, maar liet op WOS Radio weten dat het de stad wel veel oplevert.

Lees verder

Midden-Delfland stopt vergunningsprocedure gasboring Maasland

De gemeente Midden-Delfland stopt alle procedures voor een vergunning om naar gas te mogen boren aan de Parallelweg in Maasland. Daar heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om gevraagd. De NAM liet in augustus vorig jaar al aan de gemeente weten voorlopig af te zien van de plannen voor die locatie, vanwege een te lage gasprijs.

Lees verder

TNO: uiterst kleine kans op beving van 3,9 op schaal van Richter

De ergste aardbeving die bij het gasveld ’s Gravenzande zou kunnen optreden, haalt maximaal 3,9 op de schaal van Richter. Maar de kans dat een dergelijke beving ook daadwerkelijk plaatsvindt, is uiterst klein.

Lees verder

N223 bij De Lier dit weekend wél dicht

De N223 bij De Lier is dit weekend in beide richtingen afgesloten. Van vrijdagavond 20.00 tot maandagochtend 26 maart  05.00 uur wordt de nieuwe rotonde bij de Noord-Lierweg aangesloten op de Woudseweg.

Lees verder

Burgemeester opent gerestaureerde kas

Burgemeester Agnes van Ardenne heeft donderdagmiddag de gerestaureerde Van der Hoeven kas geopend. Van Ardenne heet met haar meisjesnaam Van der Hoeven, maar de kas is niet naar haar vernoemd. De oom van Geo van Leeuwen kreeg de kas in 1905 cadeau van zijn schoonmoeder Helene van der Hoeven ter gelegenheid van zijn huwelijk. De kas is geopend door een vaantje te plaatsen op de kas.

Lees verder

Lokaal Hoek van Holland behaalt 'monsterscore'

Lokaal Hoek van Holland heeft een 'monsterscore' van 51 procent van de stemmen binnengehaald bij de verkiezingen voor de gebiedscommissie. Daarmee heeft de partij van Peter Stok 6 zetels en dus de absolute meerderheid.

Lees verder

Zeker een derde deel nieuw in Westlandse raad

Op basis van de verkiezingsuitslag komen er in de nieuwe gemeenteraad van Westland 13 nieuwe gezichten, op een totaal van 39 zetels. Onder de nieuwelingen schuilen overigens meerdere politici die vóór 2014 een of meer periodes deel uitmaakten van de gemeenteraad. 

Lees verder

Zes 'nieuwe' namen in Midden-Delflandse raad

De gemeenteraad van Midden-Delfland kent na de gemeenteraadsverkiezingen vijf nieuwe namen en één raadslid dat terugkeert. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de verkiezingen op kandidaatniveau, die donderdag is gepubliceerd.

Lees verder

Zes nieuwe gezichten in de Maassluise raad

De voorkeursstemmen voor de gemeenteraad in Maassluis zijn bekendgemaakt. Bij het CDA komt naast Corine Bronsveld, Marcel 't Hart, Fred Voskamp en Mehmet Cicek (nummer 5) ook Mohammed Faris (21) in de raad. Bij de PvdA krijgt naast Sjoerd Kuiper en Zeki Celikkaya ook Murat Ciftci (4) een zetel. Voor de overige partijen geldt dat de volgorde ongewijzigd blijft.

Lees verder

Referendum: meerderheid voor inlichtingenwet

In de gemeenten Westland, Maassluis en Midden-Delfland heeft een meerderheid van de kiezers voor de inlichtingenwet gestemd. Dat gaat tegen het landelijke beeld in, waar juist een meerderheid tegen de wet stemde.

Lees verder

Grote Britse investeerder voor Boal Group

De Britse investeerder Equistone Partners Europe neemt een meerderheidsbelang in het Westlandse Boal Group. Dat meldt het Financieele Dagblad. Equistone steekt naar verluidt tientallen miljoenen in Boal. Hiermee moet de producent van aluminium kasdeksystemen voor de tuinbouwsector versneld kunnen groeien in de wereldmarkt.

Lees verder

Maassluis: Alleen CDA gaat erop vooruit, FvM naar 2 zetels

Van de partijen die de afgelopen vier jaar ook al in de Maassluise gemeenteraad zaten, is alleen het CDA er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 op vooruit gegaan. De christen-democraten groeien van 4 naar 5 zetels en zijn daarmee direct de grootste.

Lees verder

Uitslag Westland: CDA grootste, WV en LPF winnen ook

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Westland is het CDA met 10 zetels de grootste partij geworden. Daarmee wint het één zetel ten opzichte van vier jaar geleden. Ook Westland Verstandig (naar 8) en LPF (7) krijgen er een zetel bij. Dat gaat ten koste van VVD, D66 en de Partij van de Arbeid.

Lees verder

CDA het grootst in Midden-Delfland

Het CDA is net als vier jaar geleden de grootste partij in Midden-Delfland, al verliezen de christen-democraten wel één zetel. De partij komt nu uit op 4 zetels, evenveel als OGP, dat in zetels gelijk blijft.

Lees verder

Politiek aan zet over kruising Veilingroute/Wippolderlaan

Gaat de Wippolderlaan straks met een viaduct over de Veilingroute heen of komt er een verdiept aangelegde kruising? Daarover mogen onder meer de betrokken gemeenteraden binnenkort beslissen. Voor de reconstructie van de weg liggen niet één, maar twee plannen op tafel, omdat een groep burgers uit de Zwethzone vreest voor de gevolgen van het gebied als het oorspronkelijke plan wordt uitgevoerd.

Lees verder

Verkiezingen komen op gang

De verkiezingen komen langzaam maar zeker op gang. In Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland mogen duizenden mensen naar het stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook is er een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Lees verder

Stembureaus open voor gemeenteraadsverkiezingen

Om 7.30 uur woensdagochtend zijn ook in onze regio de stembureaus opengegaan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Er kan bijna overal gestemd worden tot 21.00 uur, alleen in woonzorgcentrum Akkerleven in Schipluiden is het stembureau van 10.00 tot 12.00 uur open.

Lees verder

Half jaar cel voor achterna gezeten inbreker

De inbreker die door een alerte Westlander werd achtervolgd en aangehouden, moet zes maanden de bak in. De man drong begin februari een huis aan de Zwet in het buitengebied van Kwintsheul in, maar had dat beter niet kunnen doen.

Lees verder

'Eind dit jaar AED-dekking in Westland'

Stichting AED Westland heeft zichzelf een ambitieuze doelstelling opgelegd. Eind 2018 moet in de gemeente een dergelijk aantal AED's hangen, waardoor heel Westland gedekt is. Maar daar is geld voor nodig en bereidheid van bedrijven.

Lees verder

Verwarde man in Poeldijk opgepakt

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een man uit een woning aan de De Backerstraat in Poeldijk gehaald. Volgens een woordvoerster was hij in de war. De man is meegenomen naar het bureau.

Lees verder

Automobilist overleden na onwelwording op Kijckerweg

Op de Kijckerweg in De Lier is dinsdagmorgen een automobilist overleden. De bestuurder werd waarschijnlijk even voor 8.00 uur  achter het stuur onwel en reed daardoor met de auto tegen een stenen constructie langs de weg.

Lees verder

Bijna 430 deelnemers aan stille tocht voor Lian Boel

Naar schatting bijna 430 mensen in Maassluis hebben maandagavond deelgenomen aan de stille tocht ter nagedachtenis aan Lian Boel. De 52-jarige caféhouder werd vorige week dood aangetroffen in een woning in Rijswijk. De politie houdt serieus rekening met een misdrijf.

Lees verder

Tijdelijk fietspad bij Veilingroute definitief dicht

Het tijdelijke fietspad langs de Veilingroute ter hoogte van de waterskibaan is wel een heel kort bestaan beschoren. Het pad, dat noodzakelijk was door de werkzaamheden aan de Veilingroute, werd vrijdag na minder dan een week alweer gesloten na een reeks valpartijen als gevolg van gladheid. Een woordvoerder van de provincie laat maandag desgevraagd aan WOS Media weten, dat het fietspad nu helemaal niet meer open gaat.

Lees verder

Bouwvakker gewond na ruzie op tiende verdieping

De brandweer heeft maandagmiddag een bouwvakker van de tiende verdieping van een in aanbouw zijnde woontoren aan de Santplaet in Maassluis moeten takelen. Drie bouwvakkers hadden daar door nog onbekende oorzaak ruzie gekregen, waarna een vechtpartij uitbrak. Een van de drie werd daarbij door de andere twee neergeslagen.

Lees verder

Hennepkwekerij verborgen achter houten plaat

In een garagebox aan De Gorzen in Wateringen is maandagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. De 250 planten waren verstopt in een ruimte achter een houten plaat. Er is niemand aangehouden.

Lees verder

Foutje! Gemeente 'vergeet' woonplaats kandidaat uit België

Er staat een foutje op het stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen in Midden-Delfland. Naast de naam van elke kandidaat is ook diens woonplaats weergegeven, alleen bij Nees Pellikaan (nummer 7, CDA) ontbreekt deze. Dit is extra pijnlijk, omdat de man momenteel in Turnhout (België) woonachtig is.

Lees verder

Culturele Raad verontwaardigd over afblazen White Wall Project

De Culturele Raad Maasluis (CRM) en de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) zijn zeer verontwaardigd over het feit dat het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau niet in Maassluis, maar in Schiedam zal worden uitgevoerd. Die verhuizing is het gevolg van een te hoog kostenplaatje. De twee organisaties laken het gebrek aan daadkracht van de gemeente rondom de vergunningsaanvraag.

Lees verder

Duo MBO Westland nationaal kampioen ’Internationaal ondernemer’

Twee studentes van Lentiz MBO Westland in Naaldwijk zijn in de landelijke finale van Skills Heroes winnaar geworden in de categorie 'Internationaal ondernemer'. Het zijn Sanne Kuyvenhoven uit De Lier en Carmen Brabander uit Berkel en Rodenrijs.

Lees verder

Tijdelijk fietspad bij Veilingroute voorlopig dicht

Het tijdelijke fietspad langs de Veilingroute ter hoogte van de waterskibaan is tot nader order afgesloten. Na een reeks valpartijen als gevolg van gladheid is hiertoe vrijdag besloten. Fietsers die gebruikmaken van de Langebroekweg-route tussen De Lier en Naaldwijk moeten voorlopig extra omrijden.

Lees verder

Verbazing over 'gesmurfte' bomen langs Burgemeester Elsenweg

Is het een kunstproject of gaat het om iets anders? Dat vragen veel automobilisten zich af die langs bloemenveiling Royal Flora Holland rijden over de Burgemeester Elsenweg. De kruinen van de bomen zijn van blauwe netten voorzien.

Lees verder

ZorgToppers van 2018 actief op Het Westerhonk

De medewerkers van Restaurant Samen op Het Westerhonk in Monster zijn vrijdag gehuldigd als ZorgToppers van 2018. Sonja Silva, presentatrice en actrice, was naar het restaurant van deze zorginstelling gekomen om bekend te maken dat zij de meeste nominaties hadden gekregen.

Lees verder

Voetbal: Deel duels standaardteams gaat wel door

Ondanks de vorst en lichte sneeuwval gaat een fors deel van de voetbalduels van de eerste elftallen vanmiddag toch door.

Lees verder

Inbrekers betrapt in Naaldwijkse Gerberalaan

Twee inbrekers zijn zaterdagochtend omstreeks half vier betrapt, toen zij wilden inbreken in een woning aan de Gerberalaan in Naaldwijk. De door een omwonende gealarmeerde politie kon een van de twee aanhouden in de nabijgelegen Anjerlaan. De andere is rennend gevlucht. 

Lees verder

Van Ardenne: "Ik heb geen namen en ook geen rugnummers"

De extra gemeenteraadsvergadering over de 'zieke bestuurscultuur' in Westland heeft vrijdagavond feitelijk niets opgeleverd. "Ik heb geen namen en ook geen rugnummers", zei waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne in antwoord op verzoeken om namen van betrokkenen te noemen bij de negen geschetste situaties in haar rapport van 7 februari jl.

Lees verder

Auto vliegt spontaan in brand in Maassluis

Bij de rotonde op de Westlandseweg en Mozartlaan in Maassluis is vrijdagmiddag rond 14.15 uur een auto spontaan in brand gevlogen. Het ene moment was de bestuurder nog aan het rijden, het andere moment schoten de vlammen uit het voertuig.

Lees verder

Westlander goedkoop uit met afvalstoffenheffing

Inwoners van de gemeente Westland betalen in vergelijking met de rest van Nederland relatief weinig voor het ophalen van het huishoudelijk afval, de afvalstoffenheffing. Een tweepersoonshuishouden moet dit jaar 191,52 euro betalen, wat 18,3 procent goedkoper is dan het landelijk gemiddelde van 234,54 euro. Een eenpersoonshuishouden is 169,44 euro kwijt, 12,7 procent goedkoper dan het landelijk gemiddelde van 194,65 euro.

Lees verder

Verdubbeling rijbanen hele Veilingroute niet vanzelfsprekend

Het is nog allerminst zeker dat de complete Veilingroute van Naaldwijk tot Wateringen verdubbeld wordt naar twee keer twee banen. Dat heeft gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland laten weten aan WOS Media. Er wordt ook gekeken naar andere alternatieven om ervoor te zorgen dat mensen sneller aankomen op hun bestemming.

Lees verder

Dirk den Hoed nieuwe Streekdichter

Dirk den Hoed uit Schipluiden is de nieuwe Westlandse Streekdichter. Dat is donderdagavond bekend gemaakt tijdens het Westlands Boekengala in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Den Hoed volgt Marijke van Geest op, die twee jaar geleden de primeur had als eerste Westlandse Streekdichter.

Lees verder

Gebiedscommissie wil vasthouden aan oorspronkelijk plan voor Bonnenpolder

De gebiedscommissie van Hoek van Holland heeft het liefst, dat de gemeente Rotterdam het oorspronkelijke plan voor de ontwikkeling van Oranjebonnen uitvoert. De commissie verkiest dat unaniem boven het plan voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder, zo bleek donderdagavond tijdens de vergadering in gebouw De Hoekstee.

Lees verder

Radiodebat Midden-Delfland: partijen zijn het grotendeels eens

Als de Harnaschpolder is volgebouwd, moet er dan nog steeds ruimte blijven voor bedrijvigheid? Wat voor soort woningen moeten er worden gebouwd in Midden-Delfland? En wat moet er gedaan worden om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan? In Café Delfland in Den Hoorn gingen de zeven lijsttrekkers donderdagavond op WOS Radio met elkaar in debat, maar ze waren het vooral met elkaar eens.

Lees verder

Het begin is er... eerste ruiterpad in Westland

Om politiek iets voor elkaar te krijgen in Westland, heb je soms een lange adem nodig. De realisatie van ruiterpaden is daar een goed voorbeeld van. D66 Westland gaf echter niet op en opent vrijdag het eerste ruiterpad in de gemeente.

Lees verder

'75.000 euro om De Waterman dit jaar open te houden'

B en W van Westland willen in totaal 75.000 euro uittrekken om zwembad De Waterman in Wateringen dit jaar nog open te houden. Hierover moet de gemeenteraad vrijdag een besluit nemen. Volgens het college is dit het maximumbedrag. Zodra er meer geld nodig is, zou het zwembad per direct moeten sluiten.

Lees verder

Westlandroute tussen A20 en Veilingroute geopend

Nabij het Vlietpolderplein tussen Naaldwijk en De Lier is begin donderdagmiddag de zogenoemde Westlandroute officieel geopend. Het gaat om de verbinding tussen de Veilingroute (N222) en rijksweg A20. De opening voor het 'publiek' is overigens pas om 16.00 uur. Dit betekent dat doorgaand verkeer niet langer genoodzaakt is om via de drukke kruising bij het Carlton Hotel in Naaldwijk te rijden.

Lees verder

Bloemen voor café Lian Boel

Voor café 't Smitje in Maassluis zijn de eerste bloemen neergelegd. De eigenaar van dat café, Lian Boel (52), is dinsdagavond dood gevonden in een woning in Rijswijk. Waarschijnlijk is er sprake van een misdrijf in de relationele sfeer.

Lees verder

Vijf tips over onbekende dode man Staelduinse Bos

De nieuwe aandacht voor de dode man die tien jaar geleden in het Staelduinse Bos werd aangetroffen, heeft vijf tips opgeleverd. Dat laat de politie weten. De zaak staat dit jaar in de cold case-kalender van de politie. Nog steeds is onduidelijk wie de man is.

Lees verder

Actiegroep: 'Bonnenpolder blijft ook zonder natuurbegraven open en groen'

Ook als er geen natuurbegraafplaats komt in de Hoekse Bonnenpolder, kan het gebied open en groen blijven. Dat zegt de actiegroep Zorgen om de Bonnen tegen WOS Media. De groep weerspreekt de uitspraken die het Zuid-Hollands Landschap eerder deed. Die stelde juist, dat het plan voor natuurbegraven juist essentieel zou zijn.

Lees verder

Radiodebat Maassluis: waar komt de sporthal, de sociale huurwoning en de windmolen?

Waar moet die nieuwe sportzaal komen in Maassluis? Zijn er in de gemeente al genoeg sociale huurwoningen? En wat moet Maassluis toch met windmolens? Negen politieke partijen zijn hier woensdagavond over in debat gegaan op Radio Rijnmond en WOS Radio.

Lees verder

VV Schipluiden eerste club die duurzame subsidie benut

Voetbalvereniging Schipluiden maakt als eerste vereniging in Midden-Delfland gebruik van een nieuwe subsidieregeling voor duurzame maatregelen. De club vervangt haar 'energieverslindende' verlichting langs de velden door ledverlichting.

Lees verder

Maassluise café-eigenaar dood aangetroffen in Rijswijk

Lian Boel is dinsdag aan het begin van de avond, onder verdachte omstandigheden, overleden aangetroffen in een woning in Rijswijk. De 52-jarige Boel was in Maassluis bekend als barman en eigenaar van Café 't Smitje bij de Wethouder Smithal. De 46-jarige bewoner van het pand in Rijswijk is aangehouden. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Lees verder

Scooterrijder gewond bij Wateringse bouwplaats

Een scooterrijder is woensdagmorgen rond 8.00 uur gewond geraakt aan de Poeldijkseweg in Wateringen. De man reed daar over het fietspad, toen een cementwagen een naastgelegen bouwplaats op wilde draaien. De bestuurder van het voertuig zag de scooterrijder daarbij echter over het hoofd.

Lees verder

Anderhalf jaar wachten op huurwoning: "Mijn dochter huilt omdat ze hier wil blijven"

Het is een heet hangijzer in de gemeente Westland: het tekort aan sociale huurwoningen. Voor veel alleenstaande moeders wordt de situatie onhoudbaar. Zo ook voor Paula van Gestel, die al anderhalf jaar op een woning wacht. "Mijn jongste dochter huilt regelmatig omdat ze zegt: ik wil hier blijven".

Lees verder

'Zonder natuurbegraven geen ontwikkelingen in Bonnenpolder'

De weerstand van een deel van de Hoekse bevolking tegen het plan voor natuurbegraven in de Bonnenpolder, zorgt ervoor dat mogelijk ook de plannen van het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) voor het gebied niet doorgaan. Dat laat regiohoofd Arjan van den Heuvel desgevraagd weten aan WOS Media. De ontwikkelingen zouden grotendeels worden gefinancierd met geld van een natuurbegraafplaats.

Lees verder

Lijsttrekkers Westland kruisen de degens in WOS Radiodebat

Wat gaan we bouwen en waar? Dit is één van de vragen waar de gemeenteraad in Westland zich de komende jaren over zal willen buigen. En dus is het een vraag die aan bod komt tijdens het verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers dat WOS Radio vanavond uitzendt.

Lees verder

'Politie-inzet op feestweek mag ten koste gaan van andere taken'

Ruim 6.100 mensen hebben de moeite genomen om de gemeentelijke enquête over feestweken in het Westland in te vullen. Jongeren (18-25 jaar) hebben van alle leeftijdsgroepen de vragenlijst het meest ingevuld. De uitkomsten zijn maandagavond gepresenteerd.

Lees verder

Minister Slob bezoekt WOS Media

Minister Slob van Onderwijs en Media heeft maandagmiddag streekomroep WOS Media bezocht. Hij deed dat in het kader van de vorming van streekomroepen en de financiering daarvan. De minister kreeg een rondleiding en werd ingelicht over de laatste stand van zaken op het gebied van lokale media.

Lees verder

VVD-spandoeken in Maassluis en Midden-Delfland vernield

Op zes verschillende locaties in Maassluis en Midden-Delfland hebben vandalen de afgelopen weken spandoeken van de VVD vernield. Zo is het VVD-logo met een mes uit sommige doeken gesneden en zijn andere doeken beklad. Weer andere doeken zijn zelfs gestolen. De partij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Lees verder

Vrijdag extra raadsvergadering over bestuurscultuur

De extra vergadering van de Westlandse gemeenteraad, waar LPF en Westland Verstandig om hebben gevraagd, wordt vrijdagavond om 18.00 uur gehouden. Dat heeft het presidium van de raad besloten, nadat bleek dat de woensdagavond niet haalbaar was. Op de agenda staat het onderzoeksrapport van burgemeester Agnes van Ardenne naar de bestuurscultuur in Westland.

Lees verder

Wateroverlast in schoolgebouw ISW Gasthuislaan

De regen van de afgelopen dagen heeft voor flink wat problemen gezorgd bij ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande. De nieuwe verdieping die momenteel op het gebouw van de middelbare school wordt gebouwd, is gaan lekken. Daardoor stonden lokalen op de eerste verdieping blank.

Lees verder

Streekhistorie: Het Pynasplein

De oude dorpskern van Maasland was eeuwenlang maar heel klein. De bebouwing beperkte zich tot een ring rondom de dorpskerk en verder uitwaaierend naar twee zijden langs de vliet, die officieel Zuidgaag heet. Ook waren er nog enkele zijstraatjes. Achter verschillende dorpshuizen kwamen diepe tuinen en zelfs enkele boerenerven voor. Zo had Johan van den Berg achter zijn winkelpand (thans Museum De Schilpen) aan de ’s Herenstraat een tuin van wel zeventig à tachtig meter diep eindigend bij een sloot. Achter de sloot vond men de weilanden van de Dijkpolder, die doorliepen tot aan de Maasdijk.

Lees verder

Dat is even wennen: nieuwe rotonde in Veilingroute

Het zal voor gebruikers van de Veilingroute behoorlijk wennen zijn. Sinds dit weekend moet je ter hoogte van KP Holland over een nieuwe rotonde rijden. Op de rotonde is ook een afslag naar de Lange Broekweg aangelegd.

Lees verder

Dit zijn de 14 bedrijven van Kom in de Kas Westland

Over vier weken kun je weer een kijkje in de keuken nemen bij tuinders tijdens Kom in de Kas Westland. De organisatie heeft de 14 deelnemende bedrijven rondom de Zwethlaan en Broekpolderlaan in Honselersdijk bekend gemaakt.

Lees verder

In juni start aanleg Oostelijke Randweg in De Lier

De Oostelijke Randweg in De Lier wordt vanaf juni aangelegd. Deze nieuwe weg verbindt de N223 (Burgemeester van der Goeslaan) met de Veilingroute (N222). Ook de nieuwe woonwijken aan de oostkant van De Lier krijgen zo een betere ontsluiting.

Lees verder

Grote verschillen in hygiëne bij Maassluise horeca

Van brandschone keukens waar je bij wijze van spreke van de vloer kunt eten, tot horrorkeukens waar het vet van afdruipt. Een samenwerkingsverband van onder meer de gemeente Maassluis, de voedsel- en warenautoriteit en Milieudienst DCMR kwamen het afgelopen donderdag allemaal tegen tijdens een horeca-controle.

Lees verder

White Wall Project niet in Maassluis maar in Schiedam

Het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau zal niet in Maassluis worden uitgevoerd. De organisatie achter het project heeft "vanwege het kostenplaatje de benodigde vergunning niet rond kunnen krijgen en heeft daarom besloten uit te wijken naar het Beatrixpark in Schiedam.

Lees verder

Jutta Leerdam bovenaan na eerste dag WK

Na de eerste dag van het wereldkampioenschap langebaanschaatsen voor junioren staat Jutta Leerdam op de eerste plaats in het tussenklassement. In het Amerikaanse Salt Lake City reed de 19-jarige 's-Gravenzandse naar het nationale juniorenrecord op de 500 meter. Op de 1.500 meter was landgenote Joy Beune haar 0,1 sec. te snel af om  het wereldrecord voor juniores naar zich toe te kunnen trekken.

Lees verder

Foutje! Verkiezingsposter uit Gelderland belandt in Waterings bushokje

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kunnen Westlanders stemmen op kandidaten van negen partijen, maar de lijst B06 is niet één daarvan. Die partij doet namelijk mee in de gemeente Lingewaard (Gelderland). Toch was het gezicht van lijsttrekker Frans Schut deze week te zien in drie bushokjes in Wateringen.

Lees verder

Uitstel operaties bij Franciscus Vlietland en Gasthuis door griepgolf

De aanhoudende griepgolf dwingt het Franciscus Vlietland in Schiedam en het Franciscus Gasthuis in Rotterdam er toe om operaties uit te stellen. Daarnaast zoeken de ziekenhuizen, waar veel Maassluizers gebruik van maken, met spoed extra handen om de druk op het personeel te verlichten. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Meerderheid Hoekenezen tegen natuurbegraafplaats in Bonnenpolder

Het plan voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in een deel van de Bonnenpolder wordt door een groot deel van de Hoekse bevolking onwenselijk gevonden. Uit een door de gebiedscommissie gehouden enquête is naar voren gekomen, dat 63 procent van de respondenten de komst onwenselijk vindt en daar bovenop is 4 procent het "een beetje oneens" met vestiging van een natuurbegraafplaats.

Lees verder

Mogelijk extra parkeerplekken bij Laan van de Glazen Stad

De gemeente Westland probeert een oplossing te vinden voor de beperkte parkeermogelijkheden bij het gemeentekantoor aan de Laan de van Glazen Stad in Naaldwijk. Zo zijn er gesprekken gaande met buurman De Roo over 'het vergroten van parkeermogelijkheden'.

Lees verder

Hoe zit dat? Hoe lucifer van jongetje (8) leidt tot jarenlange supermarktstrijd

Zes jaar hebben inwoners van Kwintsheul erop moeten wachten: de komst van hun nieuwe supermarkt. Eind mei gaat de winkel dan eindelijk open na een hoop tumult en protest. Maar waarom duurde het allemaal zo lang? Diana Alleblas uit Kwintsheul stelde de vraag in de rubriek ‘Hoe zit dat?’

Lees verder

LPF en WV: extra raadsvergadering over 'zieke bestuurscultuur' Westland

Als het aan LPF Westland en Westland Verstandig ligt, komt de gemeenteraad van Westland woensdag in een extra raadsvergadering bijeen. Daarin zou het onderzoeksrapport van burgemeester Agnes van Ardenne naar de bestuurscultuur in Westland centraal moeten staan.

Lees verder

Streekhistorie: Een boerderijverplaatsing in 1564

In een vorig artikel van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden stond kasteelheer Otto van Egmond centraal. Als hoogheemraad van Delfland was hij gedurende lange tijd betrokken bij waterstaatkundige zaken. Eén zaak waarbij de directe bemiddeling van Otto van Egmond goed zichtbaar is, betreft de boerderijverplaatsing van een bewoner in Schipluiden.

Lees verder

Verhoging geluidswal langs A20 bij Maassluis is in zicht

Een verhoging van de geluidswal langs de A20 in Maassluis is toch mogelijk. Dat heeft wethouder Pleijsier desgevraagd laten weten. Het college van burgemeester en wethouders heeft onderzoek laten doen naar onder andere de kosten en de inpassing en hieruit blijkt dat de verhoging goed mogelijk is.

Lees verder

Máxima opent World Horti Center

Koningin Máxima heeft woensdag het World Horti Center (WHC) in Naaldwijk officieel geopend. Het WHC wil zich op de kaart zetten als hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector.

Lees verder

'Op korte termijn geen verbetering aanrijtijden Midden-Delfland'

Het is niet reëel om te verwachten dat de aanrijtijden van politie en ambulance in Midden-Delfland op korte termijn verbeteren. Dat concludeert burgemeester Rodenburg na gesprekken met vertegenwoordigers van de regionale politie en de ambulancevoorziening. Bij beide instanties bestaat een tekort aan gekwalificeerd personeel en het werven en opleiden hiervan kost tijd.

Lees verder

Meer dan de helft minder autodiefstallen

Het aantal diefstallen van auto's is in onze regio tussen 2010 en 2017 met meer dan de helft afgenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar werden er 'slechts' 50 auto's gestolen: 30 in Westland en 20 in Maassluis. Zeven jaar eerder ging het om 125 gestolen auto's (Westland: 60, Maassluis: 55, Midden-Delfland: 10).

Lees verder

Bezwaar ingediend tegen uitbreidingsplan Naaldwijkse tennisclub

Tennisvereniging LTC Naaldwijk heeft te maken met nieuwe tegenslag bij de voorgenomen uitbreiding van haar complex in sportpark De Hoge Bomen. Een buurman heeft bij de gemeente een bezwaarschrift ingediend tegen de verleende vergunning. Deze ontwikkeling zal tot verdere vertraging in de uitvoering van de plannen kunnen leiden.

Lees verder

'Verborgen veilingklok in oude politiebureau Naaldwijk'

De kans is groot dat bij de sloop van het oude politiebureau in Naaldwijk, een veilingklok tevoorschijn komt. Bij de verbouwing van veilinghal tot politiebureau in 1971, is een veilingklok achtergebleven in een spouw.

Lees verder

Raadsleden uit Midden-Delfland werken aan eigen wijngaard

In onze regio komt op enige termijn een echte wijngaard. Dat onthulde Mijn Partij-lijsttrekker Ed Roeling dinsdagmorgen in het OchtendMagazine op WOS Radio. Roeling werkt aan deze wijngaard samen met OGP-raadsleden Sonja Smit en Jakob Jongsma.

Lees verder

Gemaaid riet als strooisel voor koeien

Het waterschap in onze regio doet meer met gemaaid riet dan je denkt. Vroeger ging het linea recta naar compostbedrijven, maar tegenwoordig vindt het ook bij boeren gretig aftrek. Ze gebruiken het riet als strooisel in koeienstallen.

Lees verder

MKB Westland: Snel beleid maken over toekomst winkelbestand

Het Westlandse midden- en kleinbedrijf wil na de verkiezingen snel om tafel met de nieuwe gemeenteraad om te praten over de toekomst van het winkelbestand in Westland. "We willen dat er snel duidelijk beleid komt voor de toekomst van de Westlandse centra. Het is nu nog te vaak een kwestie van 'pappen en nathouden'’, terwijl er serieuze gevaren op de loer liggen. We willen voorkomen dat de centra verpauperen en daarom moeten er keuzes gemaakt worden", zeggen MKB-voorzitter Henk Salome en centramanager Marjan Naaktgeboren.

Lees verder

Ook Yes-R en Blackbird naar Waterpop

De organisatie achter het gratis festival Waterpop heeft maandag nieuwe namen bekendgemaakt voor de editie van zaterdag 28 juli. Zo komt de landelijk bekende rapper Yes-R samen met de Westlandse dj Bombastic in het Wateringse Hofpark een optreden verzorgen voor de kinderen.

Lees verder

Verlengde Veilingroute wordt Westlandroute

Als de Verlengde Veilingroute op 15 maart wordt aangesloten op de Veilingroute, krijgt de weg direct een andere naam. Het wordt Westlandroute bevestigt een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland. De nieuwe weg komt te liggen tussen het Vlietpolderplein en de bocht in de Veilingroute ter hoogte van de Lange Broekweg.

Lees verder

Bronzen shorttrackster Lara van Ruijven gehuldigd

Op de inmiddels landelijk bekende ijsbaan in De Lier is zondagmiddag de Naaldwijkse shorttrackschaatsster Lara van Ruijven gehuldigd. Samen met drie landgenotes won Van Ruijven de bronzen medaille op de 3.000 meter aflossing tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Lees verder

LPF vraagt actie B en W voor verwarming in Hoogeland

De raadsfractie van LPF Westland heeft zaterdag bij het college van B en W vragen ingediend over problemen met de verwarming in de Naaldwijkse wijk Hoogeland. Zij wil dat het college woningcorporatie Vestia oproept om het probleem serieus aan te pakken. Desgevraagd laat Vestia zondag weten, dat er actie is ondernomen.

Lees verder

Wél wereldbekergoud voor Jutta Leerdam op 1.000 meter

De 's-Gravenzandse schaatsster Jutta Leerdam heeft bij de junioren de wereldbeker 2017/2018 op de 1.000 meter gewonnen. In het Amerikaanse Salt Lake City was zij zaterdag iedereen te snel af. Haar tijd van 1.15.09 betekent een verbetering van het nationale juniorenrecord, want dat stond sinds maart 2008 met 1.15.41 op naam van Marrit Leenstra.

Lees verder

Alle voetbal in West II dit weekeinde geschrapt

Voetbalbond KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal in district West II, waaronder onze regio valt, voor zowel zaterdag als zondag afgelast. Eerder werd al besloten dat er ook in de districten Noord, Oost, Zuid I en Zuid II niet wordt gevoetbald. In district West I is besloten om de wedstrijden van Onder 7 tot en met de Onder 11-jeugd af te gelasten.

Lees verder

Roeling: Kloosterpad platgooien en nieuw bouwen

Als het aan gemeenteraadslid Ed Roeling ligt, wordt het wooncomplex aan het Kloosterpad in Den Hoorn platgegooid en wordt er nieuwbouw gepleegd. Dat zegt de bewoner en fractievoorzitter van Mijn Partij in het programma Dit Was Februari, dat vanaf vrijdagavond wordt uitgezonden op WOS TV. Volgens Roeling is dit de enige mogelijkheid om de leefbaarheid in de wijk te doen terugkeren.

Lees verder

Hoekse ijsbaan vrijdag eindelijk open: 'Wij zijn jaloers op Westland'

In Hoek van Holland moesten ze de hele week met lede ogen toezien hoe andere ijsbanen in de regio wél opengingen, terwijl de hekken aan het Haakpad dichtbleven. Vrijdagmiddag was het dan zover: de Hoekse ijsbaan ging eindelijk open, al was het maar voor een derde deel.

Lees verder

Duivenvereniging voorlopig gered door vleermuizen

Duivenvereniging Samen Sterk kan nog zeker een jaar gebruik maken van gebouw De Eendenburcht in Wateringen. De vereniging moest daar aanvankelijk al op 1 april uit, omdat het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor tijdelijke schoollokalen. Nu komt naar voren dat er mogelijk vleermuizen aanwezig zijn in De Eendenburcht.

Lees verder

En ineens zijn er toch weer: Vlaardingse IJsmoppen!

Het nieuws op WOS.nl over het niet meer bestaan van de Vlaardingse IJsmoppen heeft veel reacties opgeroepen. Het kon dan ook niet uitblijven dat iemand dit zou oppakken en dat is ook daadwerkelijk gebeurd. Er zijn vrijdagochtend opnieuw ijsmoppen gebakken naar het recept van de voormalige bakkerij Hazenberg in de Vlaardingse Hoogstraat.

Lees verder

'Problemen teisteren ijsbaan Maassluis'

De schaatsbaan op de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis wordt geteisterd door problemen. Dat blijkt uit vragen van de lokale PvdA-fractie aan het college van burgemeester en wethouders. Zo lekt het water weg door kieren waardoor de ijslaag zich niet kan vormen over de hele baan.

Lees verder

Extreem lage waterstand in Scheur en Waterweg

In het Scheur bij Maassluis en in de Waterweg bij Hoek van Holland is dezer dagen sprake van extreem lage waterstanden. Volgens de statistieken van Rijkswaterstaat is het de laagste waterstand sinds 1972. Donderdag was deze op beide locaties zelfs meer dan 1.60 meter onder Normaal Amsterdams Peil (NAP). Een belangrijke oorzaak is de oostenwind.

Lees verder

Bezorgdheid ChristenUnie over wachttijden zwemlessen 'overdreven'

De wachttijden voor lessen in het Maassluise zwembad Dol-fijn lopen volgens de ChristenUnie op tot wel een jaar voor wie zijn of haar kroost op zaterdag wil leren zwemmen. De partij stelt er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens de directeur van het zwembad zijn de zorgen van de partij echter overdreven.

Lees verder

Nielson voor tweede keer naar Westland Kros

De organisatie van De Westland Kros, voorheen de Westlandse Cross, heeft weer een nieuwe hoofdact bekend gemaakt. Singer-songwriter Nielson (Ik Voel Me Sexy Als Ik Dans) zal zaterdag 16 juni op het podium staan.

Lees verder

Pech voor Westlanders, geen Vlaardingse ijsmoppen meer

Een groep Westlanders die donderdag op de schaats naar Vlaardingen is geweest, kwam bedrogen uit. In vroegere tijden ging men daar naartoe voor speciale koekjes, die Vlaardingse ijsmoppen worden genoemd, maar die worden niet meer verkocht. Bakkerij Hazenberg, die de koekjes altijd bakte, bestaat niet meer.

Lees verder

Waterman wil nog jaren door, maar wat wil de politiek?

Zwemmen bij De Waterman in Wateringen is ook komende zomer mogelijk. Maar wat daarna? De beheerders van het bad weten het niet en ook de politiek is er nog niet uit. Dat er snel duidelijkheid moet komen, staat wel vast.

Lees verder

Minder diefstal en inbraak in Westland

Het aantal registraties van inbraak en diefstal in de gemeente Westland is de afgelopen drie jaar aanzienlijk gedaald: van 2.495 in 2015 via 2.210 in 2016 naar 1.985 vorig jaar. Dat blijkt uit criminaliteitscijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd.

Lees verder

Westlanders weer op de schaats naar Vlaardingen

Het is een lange traditie in onze regio: zodra het ijs op de sloten dik genoeg is, schaatsen Westlanders naar Vlaardingen om daar 'Vlaardingse moppen' te halen. Donderdag legde een groep van 22 regiogenoten de tocht weer af. Dat was in jaren niet gebeurd.

Lees verder

Plannen voor kunstmuseum in Westland

Een aantal Westlanders heeft plannen voor een kunstmuseum in Westland. Dat heeft een van de initiatiefnemers, Harry Groenewegen, op WOS Radio gezegd. Volgens hem is er in de gemeente genoeg draagvlak voor een dergelijke culturele instelling.

Lees verder

Burgemeesters: 'Tandje erbij in zorgaanpak verwarde personen'

Burgemeesters Van Ardenne (Westland) en Rodenburg (Midden-Delfland) zijn geschrokken van het toegenomen aantal meldingen van incidenten met verwarde personen in hun gemeenten. Zij pleiten voor een steviger zorgaanpak van verwarde personen in het na-traject.

Lees verder

Illegale Egyptenaar keert zich tegen bloemenexporteur

Ze zouden een illegale Egyptenaar voor een fractie van de beloofde verdiensten hebben laten werken en daartoe ook een vals paspoort en andere papieren hebben vervalst. Woensdagochtend stonden de 46-jarige directeur van een bloemenexportbedrijf uit Honselersdijk, twee van zijn naaste medewerkers en de eigenaar van een uitzendbureau voor de rechter. Zij hoorden onder meer celstraffen tot negen maanden (waarvan vijf maanden voorwaardelijk) tegen zich eisen, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Vrachtwagen kantelt bij lossen heipalen in Poeldijk

In de nieuwbouwwijk bij de Rijsenburgerweg in Poeldijk is woensdagmorgen een vrachtwagen omgevallen. Het voertuig was op dat moment bezig met het lossen van heipalen. Het incident vond plaats in de Sint Isidorusstraat. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Waar kun je schaatsen? Lees het hier!

Vandaag zijn meerdere ijsbanen in de regio open. Bekijk de lijst!

Lees verder

Verdachte van zware mishandeling in café Off Piste meldt zich

Een man die verdacht wordt van een zware mishandeling in discotheek Off Piste in Naaldwijk heeft zich dinsdag bij de politie gemeld, nadat de politie beelden van hem heeft gedeeld via internet en televisie. De verdachte, een 20-jarige Wateringer, is in beeld gebracht door bewakingscamera's.

Lees verder

Zondag huldiging Lara van Ruijven op schaatsbaan De Lier

Olympisch kampioene Lara van Ruijven wordt zondag door de gemeente Westland gehuldigd. Dat zal om 14.00 uur zijn op de schaatsbaan van Hard Gaat Ie in De Lier. Het publiek wordt gevraagd om Lara in oranje outfit te feliciteren.

Lees verder

IJstransplantaties hadden onvoldoende effect, baan in Schipluiden blijft dicht

Een voorraad broodjes lag al klaar en bewegwijzering naar de parkeerplaats was al neergezet. Maar alle moeite ten spijt, de ijsbaan in Schipluiden kon vandaag nog niet open. Het heeft afgelopen nacht onvoldoende hard gevroren. Het ijs is niet dik genoeg.

Lees verder

Sluisdeuren worden uit Monstersche Sluis getakeld

De oude sluisdeuren van de Monstersche Sluis in Maassluis worden dinsdagochtend uit de sluis gehaald. De deuren gaan op transport naar een bedrijf in Kampen. Daar worden de deuren nauwkeurig nagemaakt, zodat de nieuwe precies passen.

Lees verder

Alleen schaatsen in De Lier vandaag

Wie in onze regio de ijzers onder wil binden, kan dinsdag alleen terecht in De Lier. In Hoek van Holland is om 10.00 uur de ijsdikte gemeten op geschiktheid, maar schaatsen bleek niet mogelijk. In de rest van de regio is het ijs nog niet dik genoeg om op te kunnen schaatsen.

Lees verder

Delfland heeft genoeg snoeken 'binnen'

Het Hoogheemraadschap van Delfland is voorlopig klaar met het gericht vissen op snoeken. Afgelopen zondag en twee weken geleden zijn snoeken gevangen, die in paaiplaatsen van het waterschap voor nageslacht moeten zorgen.

Lees verder

Verplaatsing pinbox naar Liers Oranjeplein laat op zich wachten

Het gaat nog wel even duren voordat de pinbox aan de Hoofdstraat in De Lier wordt verplaatst naar het Oranjeplein. Dat laten woordvoerders van de gemeente Westland en de Rabobank desgevraagd weten aan WOS Media. De plannen voor de locatie liggen momenteel op de tekentafel.

Lees verder

Auto op z'n dak naast de A20 bij Maasdijk

Bij een ongeluk met meerdere voertuigen op de A20 is maandagmiddag rond 15.15 uur een auto op zijn dak beland. Dat gebeurde vlak voorbij de oprit Maasdijk in de richting van Maasland en Maassluis. Hoe de bestuurder eraan toe is, is niet bekend.

Lees verder

Geen huldiging voor 'gouden schaatscoach' Jac Orie

Er komt in Westland geen huldiging voor Jac Orie. De schaatsers van de coach uit Poeldijk veroverden tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang liefst vier medailles en daarmee was Orie de meest succesvolle Nederlandse schaatscoach. Door vele andere verplichtingen heeft hij echter geen tijd om ook nog te worden gehuldigd, zo heeft Orie de gemeente laten weten.

Lees verder

Verkeersdrempels op 'racebaan' Dijkshoornseweg

Op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn worden komende maand twee kunststof verkeersdrempels geplaatst om het te hard rijden tegen te gaan. Dat is de uitkomst van een gesprek van wethouder Horlings met bewoners en ondernemers. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, maar 74 procent van alle voertuigen rijdt er te hard, zo blijkt uit metingen.

Lees verder

Streekhistorie: Ik zocht een kruidenierswinkel en vond een bejaardentehuis

Soms ben je naar iets op zoek en dan kom je iets heel anders tegen dan waar je naar zocht. Ik wilde uitzoeken hoeveel kruideniers er vroeger in Wateringen waren. Nu is de keus tussen Jumbo en Albert Heijn, meer keus is er niet. Tot in de jaren vijftig waren er echter overal in het dorp kleine kruidenierswinkeltjes. Zo ging ik op zoek naar de kinderen van Siem van Lier die op Noordweg 2, tussen De Rusthoek en de garage van Van Ooijen, een kruidenierswinkel had.

Lees verder

Welke ijsbanen zijn open? Lees het hier!

Op steeds meer plekken in het land gaan natuurijsbanen open. In onze regio is het ijs helaas nog niet overal dik genoeg. De kans dat banen de komende week wél open gaan, wordt steeds groter. Bekijk hier het overzicht per kern.

Lees verder

Boekestijn takelt sluisdeuren uit Monstersche Sluis

Mocht je dinsdagochtend nog geen plannen hebben, dan kun je bij de Monstersche Sluis in Maassluis gaan kijken. Daar worden rond 10.00 uur de deuren uit de sluis getakeld. Een takelwagen van de firma Boekestijn zal de klus klaren.

Lees verder

Duinbrand bij bunkers Hoek van Holland

In het duingebied langs de Strandboulevard in Hoek van Holland heeft zondagmiddag brand gewoed. De brand woedde in de buurt van bunkers. Opgetrommelde brandweermannen hadden het vuur snel onder controle.

Lees verder

'Lelijke Eend' rijdt zich stuk op bestelbus

Op de Nieuwelaan in 's-Gravenzande is zondagmiddag een 'Lelijke Eend' achterop een bestelbus geknald. De bestuurder van deze personenwagen is behoedzaam door ambulancebroeders uit zijn voertuig gehaald, op een brancard gelegd en vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

Massaal het ijs op in De Lier

Volop schaatspret vandaag in De Lier. Het is een van de weinige ijsbanen in onze regio waar het ijs wél sterk genoeg is voor mensenmassa's. Rond het middaguur schaatsten zeker 600 mensen rondjes aan de Veilingweg. En dat worden er nog veel meer.

Lees verder

Overval in Hoekse snackbar

Er is zaterdagavond rond 21.00 uur een overval geweest in snackbar Willempie aan de Huydecoperstraat in Hoek van Holland. De dader, die met een vuurwapen dreigde, droeg zwarte kleding en had een masker op. Er is bij de overval niemand gewond geraakt.

Lees verder

Twee personen naar ziekenhuis na keukenbrand

Na een keukenbrand in een woning aan de Bakkershof in Wateringen zijn twee personen naar een ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. In eerste instantie waren er vier personen in ambulances onderzocht wegens het inhaleren van rook.

Lees verder

Ook schaatskoorts in Maasdijk

De schaatskoorts begint ook in Maasdijk te heersen. Zaterdagmiddag is begonnen met de aanleg van een ijsbaan op een parkeerterrein in het centrum van het dorp, op de hoek van de Nassaustraat en de Kerkhoflaan. Voor het benodigde water werd gezorgd door de brandweer van Maasdijk.

Lees verder

Werk aan Hoge Geest opgeschort

De start van de werkzaamheden op de Hoge Geest tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande is uitgesteld vanwege de vorst. De weg zou vanaf komende maandag voor twee weken dichtgaan.

Lees verder

Van Mazijk en De Voogd beste sporters Maassluis

Bowler Xander van Mazijk en judoka Margit de Voogd zijn vrijdagavond in Theater Koningshof uitgeroepen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van het Jaar in Maassluis. Voor De Voogd was dit de derde keer op rij dat zij die prijs overhandigd kreeg. Van Mazijk, afgelopen jaar wereldkampioen bowlen geworden, mag de titel voor het eerst dragen.

Lees verder

Verdachten moordzaak Den Hoorn langer vast

De drie verdachten van de moord op een 59-jarige man aan het Kloosterpad in Den Hoorn op 22 januari blijven nog zeker twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag vrijdag besloten.

Lees verder

CDA wil dat er gezocht wordt naar huisvesting voor mavo-school

Een mavo-school ter vervanging van de theoretische leerweg van het vmbo in Maassluis zou goed zijn voor de stad, denkt het CDA Maassluis. Lentiz denkt er sterk over na om een dergelijke school te realiseren. Het CDA wil dat het college van burgemeester en wethouders in overleg treedt met de scholenkoepel om te zoeken naar geschikte huisvesting.

Lees verder

Verkeer staat vast door technisch probleem bij Beneluxtunnel

Het is vrijdagmiddag flink druk met files op de A4 tussen het knooppunt Prins Clausplein en de afrit Den Haag Zuid, maar ook tussen Delft en Vlaardingen Oost. De drukte heeft te maken met een technisch probleem bij de Beneluxtunnel, waardoor deze afgesloten is.

Lees verder

Geen verkeerscirculatieplan voor 's-Gravenzande

De gemeente Westland is niet van plan een verkeerscirculatieplan voor 's-Gravenzande op te stellen. Maar er wordt wel onderzocht wat de beste route is voor de vrachtwagen die de winkels in het centrum moeten bevoorraden. Wanneer de bouwactiviteiten daar zijn afgrond, is het probleem van het vrachtverkeer beter in te schatten.

Lees verder

Schaatsclub in De Lier laat ijsbaan 'nog even rusten'

De ijsbaan in De Lier ziet er vandaag weer keurig uit, maar schaatsen zit er deze vrijdag helaas niet in. De vrijwilligers wachten liever tot zaterdag. Dan is er een extra nacht vorst overheen gegaan en dan zijn veel mensen vrij.

Lees verder

Postduivenvereniging Wateringen moet na 45 jaar pand uit

Het doek lijkt te vallen voor duivenvereniging Samen Sterk in Wateringen. Na 45 jaar moet de club uit het verenigingsgebouw omdat de gemeente er schoollokalen wil bouwen. Drie jaar lang is er tevergeefs gezocht naar een alternatieve lokatie. De duivenvereniging overweegt nu naar de rechter te stappen.

Lees verder

Lara van Ruijven krijgt huldiging in Westland

Lara van Ruijven krijgt binnenkort een huldiging in 'haar' Westland. De 25-jarige shorttrackster uit Naaldwijk behaalde deze week met de Nederlandse aflossingsploeg een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Pyeongchang. Dat deden zij in een nieuw wereldrecord. Die prestatie is ook het college van burgemeester en wethouders niet ontgaan.

Lees verder

Wethouder Langenberg stapt op om Hoekse Lijn

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Infrastructuur) is donderdag opgestapt vanwege het debacle rond de Hoekse Lijn. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Het ombouwen van de nieuwe metrolijn naar Hoek van Holland liep zo uit de hand dat het project 90 miljoen duurder uitvalt dan gepland en zeker veertien maanden later wordt opgeleverd.

Lees verder

'Waterbus geen optie als vervanging Hoekse Lijn'

Het is voorlopig niet mogelijk om de waterbusverbinding tussen Rotterdam en Schiedam door te trekken naar Vlaardingen en Maassluis. De D66-fracties in beide gemeenten hadden daar om gevraagd, als vervangend vervoer nu de ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding nog verder is vertraagd. Vervoerder RET heeft echter aangegeven dat dit op korte termijn niet te realiseren is. Dat schrijft het college van B en W in Maassluis.

Lees verder

Verdachten cocaïnezaak Den Hoorn langer vast

De drie verdachten in de Hoornse cocaïnezaak blijven in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald. De mannen, twee uit Den Haag en één uit Bussum, werden in november opgepakt. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Boeren willen met 50 ton over N468

De melkveehouders aan de provinciale weg N468 tussen Schipluiden en Maasland zijn nog niet helemaal tevreden met de intentieverklaring die de gemeente Midden-Delfland gaat tekenen met het hoogheemraadschap en de provincie. In die verklaring staat, dat de weg vóór 2021 geschikt moet worden gemaakt voor voertuigen met een maximumgewicht van 40 ton. De boeren willen echter meer.

Lees verder
<