Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande en Maasdijk verrassen met zege

In de hoofdklasse A heeft FC 's-Gravenzande op eigen veld zaterdagmiddag een onverwachte, maar knappe zege geboekt. Koploper RKAV Volendam werd op het Juliana Sportpark met 4-2 verslagen.

Na een begin met een aantal kansen voor Volendam, kwam het zeer aantrekkelijke duel na een klein half uur los toen Frank Broos de thuisploeg op voorsprong zette en binnen vijf minuten later Yuri Westhoff de 2-0 maakte. Vlak voor rust bracht diezelfde Westhoff met een kopbal de 3-0 op het scorebord. Na de pauze kwam Volendam terug, maar een minuut later schoot Frank Broos, met zijn tweede doelpunt, de Westlandse ploeg naar een veilige marge van 4-1. Vlak voor tijd maakte Volendam nog wel de 4-2.

Lyra verslikt zich in Maasdijk

Lyra kan de titelkansen in de derde klasse B definitief uit het hoofd zetten. De Lierenaren verspeelden zaterdag dure punten tegen Maasdijk. De thuisploeg speelde een goede wedstrijd tegen de worstelende gasten. Lyra keek al vroeg tegen een achterstand door een doelpunt van Lars van den Berg. Na rust kreeg Maasdijk de 2-0 cadeau toen een verkeerde worp van Lyra-doelman Joey van Dooren op het hoofd van Kirill Slutskyy belandde en deze makkelijk kon inkoppen. Vlak voor tijd bracht Nikki Krouwer Maasdijk op 3-0.

Quintus wint derby

In de vierde klasse D heeft Quintus de streekderby tegen MSV'71 gewonnen. Na een 0-1 ruststand boog een beter Quintus de stand om naar een 2-1 zege.

Jong Almere City - Excelsior Maassluis 1-3 (0-1)