Archief
Signbiblio

Signbiblio

Feestartikelenwinkels leggen zich neer bij verbod ballonnen oplaten

Verkopers van ballonnen in de regio maken zich niet al te druk over het verbod op het oplaten van ballonnen dat de gemeente Maassluis heeft ingevoerd. Midden-Delfland stemde al eerder voor zo'n verbod, de gemeente Westland heeft kort geleden ingestemd met een verbod op ballonnen oplaten bij evenementen.

"We zijn het eens met de milieuoverwegingen en zijn voor het verbod bij evenementen," zo reageert Erna Boekestijn van De Bladwijzer in Naaldwijk. "Je moet een ballon ook vasthouden aan het stokje, en gewoon mee naar huis meenemen. Dan loopt hij vanzelf leeg en kan je hem weggooien."

Boekestijn werd aan het denken gezet toen ze een ballon terugkreeg waar een kaartje aan had gezeten. "Er zat een briefje bij waarop stond dat er allemaal ballonnen in de omgeving lagen, maar dat ze er maar één terugstuurden. De afzender was een viskotter op zee."

't Feesthuis in Wateringen verkoopt al drie jaar geen ballonnen meer die kunnen worden opgelaten. "Bij dorpsfeesten verkopen we ze nog wel aan een stokje, maar die zweven niet."

Voor de omzet heeft het verbod wel gevolgen, maar die variëren per winkel: "We verkopen nu meer confetti en bellenblaas, dat gebruiken mensen nu meer bij huwelijken," zegt Boekestijn. Bij 't Feesthuis zijn ze stelliger: "Dit heeft zeker gevolgen voor de omzet."