Archief

Feestweek Monster afgelast: 'We willen niemand in gevaar brengen'

In navolging van de Westland Reünie in Naaldwijk en het Dorpsfeest Ter Heijde, gaat ook de feestweek van Monster deze zomer niet door. Dat laat Frank Rijneveen, voorzitter van de Monsterse winkeliersvereniging, weten in het WOS-programma Maarten in de Middag.

"De huidige coronacrisis is al een poosje van kracht en uiteindelijk komt de datum van de feestweek steeds dichterbij. Gelet op de maatregelen die nu van kracht zijn, ziet het er niet naar uit dat wij dit feest door kunnen laten gaan", aldus Rijneveen. "We willen niemand in gevaar brengen en hebben een voorbeeldfunctie: we verlangen van onze klanten dat zij op anderhalve meter afstand van elkaar onze winkels bezoeken. Dan moeten wij geen feest organiseren waarbij die anderhalve meter afstand zeker niet gaat lukken."

De feestweek zou plaatsvinden van 8 tot en met 11 juli. Rijneveen: "Wij zijn nog geen verplichtingen aangegaan met externe partijen, dus dat maakte de afgelasting een stuk makkelijker."

Organisatoren 's-Gravenzande wachten af

In 's-Gravenzande (15-19 juli) wacht men nog even af. Winkeliersvereniging Koopstad aan Zee volgt de richtlijnen van het RIVM en zegt dat een afgelasting nog niet aan de orde is. De huidige coronamaatregelen voor evenementen gelden tot 1 juni. Wel wordt nagedacht over een afgeslankte editie.

Honselersdijk gaat mogelijk digitaal

De Honselse Feestweek in Honselersdijk (1-5 juli) heeft al rekening gehouden met een mogelijke afgelasting. Het huidige programma gaat vrijwel zeker door, maar mogelijk wel op een andere manier. Geldt er 'social distancing', dan wordt daar in de opzet rekening mee gehouden. Hierbij wordt gedacht aan een virtuele pubquiz, een spinning-wielerwedstrijd en online optredens van artiesten.