Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fietsendief De Lier gepakt dankzij gedeelde video op Facebook

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zaterdag 7 juli 2018 14:32

Foto: Screenshot Video


In De Lier is zaterdagochtend een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens diefstal van een fiets. Rond 6.00 uur werd die fiets uit het dorp ontvreemd. De eigenaresse deelde camerabeelden van de diefstal op Facebook. Een dorpsgenoot die de beelden had gezien, zag de dief later lopen op straat en belde direct 112. Een tijdje later kon hij worden aangehouden.

Het was raar wakker worden voor de eigenaresse van de fiets, Janine Neijssel. "Ik had een melding op mijn telefoon dat onze beveiligingscamera iets raars had gedetecteerd. Toen ik ging kijken zag ik een man met een lange tatoeage op zijn onderarm mijn fiets uit de voortuin halen. Heel bizar", vertelt ze. Haar eerste impuls was om aangifte te doen en de beelden te delen. "Vooral om de rest van het dorp te waarschuwen. En wie weet zou het wel helpen met het opspeuren van de dader."

Dat is gelukt. Het filmpje is honderden keren gedeeld en kwam ook Marcel Schuler onder ogen, die werkt in een dierenwinkel in de Hoofdstraat in De Lier. Rond een uur of tien zaten hij en zijn collega's aan de koffie. Als hij dan even naar buiten kijkt, moet hij twee keer knipperen met zijn ogen. Hij ziet een groepje van drie mannen, van wie er één hem wel heel bekend voorkomt. Schuler: "Ik dacht "Verrek, dat lijkt die vent wel!" Ik keek naar mijn collega en zei: "Zie ik het nou goed, is dat nou die kerel van dat filmpje?" Mijn collega beaamde het direct. We herkenden hem aan zijn tattoo's. Ik heb meteen 112 gebeld." Het was een hele rare gewaarwording voor Schuler. "Die gasten liepen heen en weer. Ik stond achter het glas te bellen en terwijl ze voorbij liepen, beschreef ik ze aan de politie. Heel maf." 

Op een gegeven moment vertrokken de mannen en hing Schuler de politie op. Nog geen vijf minuten later zag hij een politieauto voorbij scheuren. De politie heeft naar aanleiding van het telefoontje de 24-jarige verdachte aangehouden. Doordat de gedeelde videobeelden dusdanig scherp waren, was er bij de politie geen twijfel dat het om dezelfde man ging. 

Dat de dief gepakt is, is een opluchting voor eigenaresse Janine Neijssel: "Er is een rechercheur naar ons toe gekomen om te vertellen dat ze hem gepakt hebben. Maar mijn fiets hebben ze nog niet gevonden. Grote kans dat die al in een busje staat om naar het Oostblok te gaan."

Update 8/7:
De fiets is inmiddels gevonden. Rond 18:00 werd Neijssel gebeld door de politie dat ze haar fiets kon ophalen bij tijdelijke bushalte bij Priva. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS