Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fietsendiefstallen ook in onze regio nauwelijks opgelost

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 28 januari 2020 11:16

Foto: WOS Media


Fietsendiefstallen worden ook in onze regio zelden tot nooit opgelost. In Maassluis en Westland werd in 2018 respectievelijk 5 en 6 procent van alle diefstallen opgehelderd. In Midden-Delfland zelfs geen enkele.

Dat meldt RTL Nieuws, op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In heel Nederland zijn in 2018 van de ruim 68.000 fietsendiefstallen maar zo'n 2.500 opgehelderd, dat is nog geen 4 procent. Alleen Krimpenerwaard en Texel springen er positief uit, daar is in ongeveer een kwart van de gevallen de dader in beeld.


In 2018 zijn in Maassluis 80 fietsendiefstallen gepleegd, daarvan is 5 procent opgehelderd. In Westland gaat het om 235 fietsendiefstallen, waarvan 6 procent is opgehelderd. In Midden-Delfland zijn 30 fietsen gestolen, maar daar is niet van duidelijk wie er achter zat.

In 2019 is het aantal fietsendiefstallen in Westland overigens gestegen. Cijfers over het aantal opgehelderde zaken ontbreken op dit moment nog.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS