Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fietsenstallingen bij bushaltes Den Hoorn en Schipluiden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 13 maart 2019 10:25

Foto: Google Streetview


Drie bushaltes in Midden-Delfland krijgen (nieuwe) fietsenstallingen. Dat is de uitwerking van een motie die D66 in november indiende. Fractieleider Rogier Vieira sprak destijds over een stimulans voor inwoners om het openbaar vervoer te gaan gebruiken.

Het gaat om zogenoemde fietsnietjes. Daarvan komen er twaalf van bij de haltes Schoolstraat (Den Hoorn) en gemeentehuis (Schipluiden) en zes bij de halte Rooms-Katholieke Kerk in Den Hoorn. Bij de halte gemeentehuis staan nu al een paar van die nietjes.

Volgens Vieira zijn fietsenstallingen nodig om inwoners te stimuleren voor het openbaar vervoer te kiezen. Diverse woonwijken liggen op meer dan 1 kilometer afstand van de dichtstbijzijnde woonwijk en om daar te komen is een fiets hard nodig. Nu zijn er echter bij de genoemde haltes slechte stallingsmogelijkheden, waardoor fietsen slordig worden neergezet.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS