Archief
Google Streetview

Google Streetview

Fietsers straks veiliger van Dijkweg naar Dreeslaan

De fietsoversteekplaats op de Dijkweg bij de brug naar de Dreeslaan in Naaldwijk gaat waarschijnlijk nog deze zomer op de schop. Er komen onder meer speciale verkeerslichten, waardoor het kruispunt een stuk veiliger wordt voor fietsers.

Vanwege de verbreding van de Burgemeester Elsenweg (N213) komt de huidige oversteek bij het Floracollege te vervallen. De scholieren die hier nu nog gebruik van maken, moeten dus allemaal gaan oversteken naar de iets verderop gelegen Dreeslaan. Daarom moet dit kruispunt worden aangepast.

Onderdeel van de maatregelen is naar alle waarschijnlijkheid een snelheidsverlaging tot 30 kilometer per uur en het instellen van een intelligente verkeersregelinstallatie. Deze iVRI kan communiceren met voertuigen en fietsers. Op basis van de ontvangen voertuigdata kunnen kruispunten efficiƫnter worden geregeld.

Op dit moment wordt een ontwerptekening gemaakt. Zodra die af is, gaat de gemeente in overleg met de omwonenden. De verwachting is dat het kruispunt voor het begin van het nieuwe schooljaar af is.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen