Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fietsroute langs oorlogsverleden De Lier

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 30 april 2019 17:38

Foto: Gerda Gunneweg met de fietsroute


Boerderijen waar onderduikers zaten, bunkers, een Duitse wachtpost en het balkon waar 'moffenmeiden' werden kaalgeknipt. Allerlei plekken in en om De Lier die nog steeds bestaan. Nu is er een speciaal boekje dat langs deze plekken leidt.

Zondag viert Nederland 74 jaar bevrijding. Voor museum De Timmerwerf in de Hoofdstraat reden om een speciale fietsroute uit te brengen die langs het oorlogsverleden van De Lier gaat. Vrijwilliger Gerda Gunneweg heeft de route samengesteld. 


De route van 15 kilometer kan in tweeën worden geknipt en is dus ook voor gezinnen met kleine kinderen behapbaar. Wie het boekje wil kopen, kan zaterdag vanaf 10.00 uur bij De Timmerwerf terecht. Daar is de fietsroute voor 1,50 euro te koop. Wees er wel snel bij, want de oplage is beperkt. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS