Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filmmakers uit de regio maken film in 48 uur tijd

Meer dan duizend filmmakers gaan aankomend weekend binnen 48 uur tijd een film proberen te maken. Zo ook vier filmmakers uit onze regio. Ze doen mee aan het 48Hour Film Project, waarvan het resultaat zondagavond te zien moet zijn in bioscoop Lantaren Venster in Rotterdam.

Regisseur Walter Brokx uit Maassluis, cameraman Robert Monster uit Hoek van Holland, belichter Hugo van der Meer uit Monster en scenariste José van Winden uit Schipluiden gaan met nog zestien anderen, onder wie acteurs, de uitdaging aan onder de naam Team Exception. Vorig jaar deed het team ook al mee. Toen produceerde het in 48 uur de donkere komedie "Schoon Genoeg".

Vanaf het moment dat de teamleden op vrijdagavond de opdracht en de verplichte elementen krijgen uitgereikt, gaan ze nadenken over de film. Nog diezelfde nacht wordt het script geschreven. Op zaterdag komen de vooraf ingeseinde acteurs en actrices naar een nu nog onbekende locatie om in een race tegen de klok de scènes op te nemen. Daarna worden de scènes gemonteerd tot een korte film van maximaal 7 minuten en van een soundtrack voorzien. Zondag voor 19.30 uur moet de film afgeleverd zijn.

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd voor filmmakers. Het evenement wordt sinds 2001 in meer dan honderd steden wereldwijd georganiseerd. Van 25 tot en met 27 augustus doen meer dan vijftig teams mee aan de Rotterdamse editie.


Onderstaande film maakte het team vorig jaar:


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS