Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filmpje toont gevaar van batterijen in restafval

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 3 april 2019 17:35


Afvalinzamelaar Renewi laat op Facebook zien hoe gevaarlijk het weggooien van batterijen in de grijze bak is. Op de beelden is te zien dat de lithium batterijen spontaan in brand vliegen. "Wij zijn blij dat het nu een keer goed vastgelegd is", zegt een woordvoerder.

De medewerkers van het bedrijf waren er vrijdag op tijd bij om een brand te voorkomen. De batterijen zijn snel uit het afval gehaald en gefilmd is hoe snel het spul vlam vat.

De vestiging van Renewi in Wateringen is in 2018 en begin dit jaar geconfronteerd drie branden, waaronder een zeer grote brand. De afvalinzamelaar wijt de vuren aan het verkeerd aanbieden van afval.

De video op Facebook maakt veel indruk. De beelden zijn woensdagmiddag al 25.000 keer bekeken en een paar honderd keerd gedeeld, onder meer door de gemeente Westland, brandweerkorpsen en andere afvalinzamelaars.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS