Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Flinke groep bezoekers voor Hoeks Vinetaduin

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 26 mei 2019 11:13

Foto: Babette van der Wijst


Zeker 1.400 bezoekers zijn zaterdag afgekomen op de mogelijkheid om het Vinetaduin in Hoek van Holland te bezichtigen. Het duingebied is uitgeroepen tot Rijksmonument en was open vanwege de landelijke Bunkerdag. Het gebied herbergt een combinatie van vier lagen krijgsgeschiedenis uit de twintigste eeuw.

Zo liggen er Nederlandse kazematten uit 1914-1918, een Nederlandse geschutbatterij uit 1937-1940, een Duitse kustbatterij uit 1940-1945 en een Amerikaans communicatiestation uit 1967. Alle krijgsperioden uit de vorige eeuw hebben in het Vinetaduin hun sporen achterlaten.

Speciaal voor geïnteresseerden werden er ook rondleidingen georganiseerd door het gangenstelsel. Die rondleidingen zaten al snel vol. Om ook anderen de kans te geven door de gangen te lopen, organiseert het Zuid-Hollands Landschap de komende maanden in het weekend vaker uitgebreide rondleidingen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS