Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Flinke kritiek MKB Westland op college

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 18 juni 2019 09:25


Het voornemen van het Westlandse college van B en W om het ozb-tarief voor bedrijven te verhogen, valt helemaal verkeerd bij ondernemersorganisatie MKB Westland. "Het bedrijfsleven wordt gezien als melkkoe voor de gemeente Westland", briest beoogd voorzitter Shirley Schelkers van MKB Westland.

"Vergeet niet dat er nu al onroerendezaakbelasting wordt geheven", zegt Schelkers. "Een stijging van 30 procent is buitenproportioneel."Er komt ook een nieuwe reclamebelasting. Daar ziet Schelkers ook weinig in. "Bedrijven moeten kunnen rekenen op een gematigde stijging van de lasten. Daar is geen sprake van."

Roel Batelaan, manager bij de belangenvereniging voegt toe: "We gaan ons nu goed verdiepen in de uitwerking van de plannen voor onze achterban. Het blijft voorlopig onduidelijk hoe de verhoging per bedrijf uitpakt. Dat geeft ons de tijd om aan tafel te gaan met wethouders en de verschillende gemeenteraadsfracties en de onwenselijkheid van dit beleid onder de aandacht te brengen. Wij hopen op gezond verstand bij de Westlandse politiek."

De gemeente Westland zegt in de inleiding bij de Voorjaarsnota dat het geld nodig is om een aantal plannen te kunnen realiseren. Het gaat daarbij onder meer om een nieuw zwembad in Naaldwijk en investeringen in een aantal dorpscentra. Voor veel andere plannen is geen geld.

Daarnaast stelt de gemeente dat de ozb voor niet-woningen in Westland laag is, bijna 40 procent onder het landelijk gemiddelde. Daarom kan die ozb wel wat omhoog, aldus de gemeente. Ook na de verhoging zal de onroerende zaakbelasting voor niet-woningen nog onder het landelijk gemiddelde liggen.

Voor woningen gaat de ozb niet omhoog, wel komt er een verhoging van het rioolrecht en de afvalstoffenheffing. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de financiele plannen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS