Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Flinke natuurvriendelijke oever in 's-Gravenzande

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 28 november 2018 11:30

Foto: WOS Media


Bij de Groeneweg in 's-Gravenzande wordt hard gewerkt aan een nieuwe natuurvriendelijke oever. In dit soort oevergebieden kunnen dieren en planten goed groeien en leven. Bovendien gebruiken vissen de planten voor voedsel en bescherming.

De natuurvriendelijke oever ligt op particulier terrein en is zo'n 1.800 vierkante meter groot. De halve cirkel die je op de foto ziet is de grens van het natuurgebied. "Wij hebben zo flauw mogelijk afgegraven, zodat een zo breed mogelijk talud ontstaat", laat een woordvoerder van het Hoogheemraadschap van Delfland weten. Daardoor krijg je een goede mix van natte en droge plekken. Door de schuine slootkant kunnen eenden en kikkers gemakkelijker uit het water.


De komende weken dagen wordt gewerkt aan de aanleg van duikers, oeverbescherming en een gras/betonpad, zodat auto's van het waterschap er makkelijk bij kunnen om bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Nu is de oever nog kaal, maar in het voorjaar wordt-ie aangeplant.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS