Archief
Valerie Kuypers

Valerie Kuypers

Fonds Westland gaat definitief op in 1818

Fonds Westland gaat per 1 januari definitief op in Fonds 1818. De twee fondsen hebben daar dinsdag een samenwerkingsovereenkomst voor getekend in het Westlands Museum. Volgens het bestuur van Fonds Westland biedt deze samenwerking de beste waarborgen voor donaties in het Westland. Beide fondsen werkten de afgelopen jaren organisatorisch en financieel al nauw samen.

Begin 2019 organiseert Fonds 1818 vier bijeenkomsten voor maatschappelijke organisaties in Westland om te laten zien waarvoor ze bij het fonds terecht kunnen. Ook wordt gekeken of er nieuwe projecten zijn die direct kunnen starten.

De twee organisaties hebben onder meer afgesproken dat de jaarlijkse donaties aan het Varend Corso en de Zomerbloemententoonstelling, als de aanvragen goed zijn onderbouwd, zeker drie jaar in ten minste dezelfde omvang doorgaan. Ook komen er ambassadeurs die een brugfunctie vervullen tussen de samenleving en het fonds.

Verder wordt een speciaal SportFonds Westland opgericht waarin de komende drie jaar 50.000 euro beschikbaar is. Dit wordt gedaan omdat Fonds 1818 zich eerder niet op sport richtte. Na die drie jaar komt er een nieuw sportbeleid die voor de hele werkregio van het fonds zal gelden.

De toekomst van de Druiventuin in Monster blijft gewaarborgd. Een zelfstandige stichting zal beschikken over voldoende middelen om alle bestaande verplichtingen van 'De Westlandse Druif' na te kunnen komen en om de exploitatie van de Druiventuin in de komende jaren te ondersteunen. Het eigendom van de Druiventuin wordt ondergebracht in deze stichting. De lopende afspraken en verplichtingen worden dus niet overgedragen aan Fonds 1818.



Categorieen:
Monster Westland Algemeen