Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fonkelnieuwe brandweerkazerne Naaldwijk valt in de smaak

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 17 januari 2020 16:28

Foto: WOS


De brandweer van Naaldwijk beschikt over een nieuwe kazerne. Na een week warmdraaien is de uitvalsbasis vrijdagmiddag officieel in gebruik genomen. Burgemeester Bouke Arends van Westland opende het geheel door met een ronkende kettingzaag een houten schot te 'bewerken'.

Het gebouw, op de plek van het oude politiebureau van Naaldwijk, is van alle gemakken voorzien. In de remise is er plaats voor een tankautospuit, een hoogwerker en een busje. Daarnaast is er een p(a)raathoek, waar uitrukken na afloop worden geƫvalueerd. "Maar ook emoties spelen bij incidenten een rol, hier kun je stoom afblazen", vertelt Marcel Zwinkels, teamhoofd brandweerzorg.

De nieuwe brandweerkazerne bevalt prima. "Echt een gebouw van deze tijd dat voldoet aan de laatste wet- en regelgeving", aldus Zwinkels. Zo hangt de uitrukkleding niet meer in de remise, maar in de gang verderop. "Zo wordt het niet blootgesteld aan uitlaatgassen van de brandweerwagens."


De openingshandeling werd bijgewoond door tientallen collega's van andere kazernes, maar de brandweer kan altijd meer vrijwilligers gebruiken. Op zaterdag 1 februari houdt de kazerne aan de 's-Gravenzandseweg open huis, waarbij je kunt proeven aan het bijzondere vak. "Dan komen we graag in gesprek met mensen voor wie deze hobby misschien wel wat is." 

De gemeente Westland besloot eerder tot de bouw van een kazerne die 15 jaar mee kan, zodat in die tussentijd een definitieve permanente plek voor de brandweer van Naaldwijk gezocht kan worden. Op de locatie van de oude brandweerkazerne verrijzen seniorenwoningen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS