Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fonkelnieuwe loopbruggen bij Monstersche Sluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 5 december 2019 08:36

Foto: de loopbrug en het sluiswachtershuisje


De Monstersche Sluis in Maassluis is nu echt helemaal af. Afgelopen week zijn er loopbruggen aan weerszijden van de sluis geplaatst. Door deze bruggen kunnen de sluiswachters een stuk makkelijker en veiliger van de ene kant naar de andere kant lopen.

De bruggen zijn gemaakt aan de hand van oude foto's. Verder is het sluiswachtershuisje opgeknapt en gebruiksklaar gemaakt. In dit huisje wordt de administratie gedaan en er staat een koffiezetapparaat.

Dit seizoen kunnen voor het eerst schippers door de Monstersche Sluis varen. De sluisdeuren worden - alleen in het weekend - bediend door vrijwillige sluiswachters. Het eerste seizoen maakten 346 boten de doortocht.

Komend voorjaar komt een boekje uit over de Monstersche Sluis. Daarin staat meer over de historie van het bouwwerk, de restauratie en de toekomst van de sluis.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS