Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fors lager schadebedrag jaarwisseling Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 7 februari 2018 13:10

Foto: Archieffoto


Maassluis is 2018 ingegaan met een fors lager schadebedrag dan tijdens eerdere jaarwisselingen. Waar de gemeente de afgelopen twee jaar telkens ruim 25.000 euro moest uittrekken aan schadekosten, gaat het dit jaar om 'slechts' 9.375 euro.

Dit blijkt uit een raadsinformatiebrief waarin een terugblik wordt gegeven op de afgelopen jaarwisseling. Er is een
behoorlijke afname geconstateerd van de aangerichte schade, zowel in de buitenruimte als onderwijsgebouwen maar ook bij de woningcorporatie Maasdelta.

Maassluis heeft diverse preventieve maatregelen genomen. Zo werd een vuurwerkdetectiesysteem ingezet en stond er een mobiele camera bij het Cruyff Court in het Beethovenpark. "Gebleken is dat er dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen vernielingen in de directe omgeving zijn gepleegd", schrijft het college.

Er zijn volgens het college in de oudejaarsnacht vernielingen gepleegd aan een abri aan de Albert Schweitzerdreef en een brievenbus in de hal van een flat aan de Mozartlaan. "In een woning aan de J. Heemskercklaan schoot een verdwaalde vuurpijl naar binnen (geen opzet), hierdoor raakten twee personen licht gewond." Ook moest de brandweer uitrukken om zes containerbranden en vier vreugdevuurtjes te blussen en moest het assistentie levren bij een gebouwbrand in Maasdijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS