Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Forse schade bij tuinder door brandende vluchtauto

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 11 september 2019 17:18

Foto: WOS


Een brandende vluchtauto heeft maandag voor veel schade gezorgd bij de kas van leliekweker Moerman aan de Gantellaan in Honselersdijk. Er wordt rekening gehouden met een schadebedrag van zo'n 10.000 euro. De tuinder is daarvoor verzekerd, maar is niet blij met het voorval. "Er wordt niet aan anderen gedacht bij dit soort dingen."

Even voor 09.00 uur plegen twee mannen een gewapende overval op een geldkoerier in de Albert Heijn aan de Dijkstraat. De twee overvallers ontkomen, samen met een derde man, in een zwarte Seat Leon. Die auto wordt later brandend teruggevonden op de Gantellaan. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Eigenaar Jan Moerman bevindt zich op dat moment op een andere locatie en wordt gebeld door zijn bedrijfsleider: een deel van het warenhuis staat in brand. "De jongens zijn zelf van binnenuit met een slang gaan lopen, om het vanaf daar tegen te houden", weet Moerman. "Dat was gelukkig niet nodig, want de brandweer was snel ter plaatse om alles binnen de perken te houden." Geluk bij een ongeluk: het schermdoek is brandwerend en de aangrenzende kap is leeg.

Moerman neemt het de daders zeer kwalijk. "Het is al erg genoeg dat je een overval pleegt, maar waarom je een auto tegen een bedrijfsgebouw parkeert voor je 'm in de fik steekt... Dat slaat nergens op. Er wordt niet aan anderen gedacht bij dit soort dingen."

De drie verdachten zijn nog altijd niet gepakt. Naar hen wordt gezocht. Wie getuige is geweest van de overval of van de brand, maar nog niet de politie heeft gesproken, wordt verzocht dat alsnog te doen


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS