Archief
Roy Mosterd

Roy Mosterd

Foto's van Westlander op postzegel én scheurkalender

Het zijn succesvolle weken voor Roy Mosterd uit De Lier. Tijdens zijn laatste reis hoorde hij dat zijn foto's gebruikt zijn voor een postzegel op de Faeröer-eilanden en op de scheurkalender van National Geographic. De postzegel met een foto van een hartvormig meer komt vrijdag uit, op Valentijnsdag.

"Ik zag dat er een hartvormig meer was, dus we hebben daar de auto neergezet en zijn er naar toe gelopen. Toen heb ik met een drone een foto gemaakt", vertelt Mosterd. De foto stuurde hij naar de posterijen op Faeröer. "Ik had er eigenlijk niets meer van gehoord, totdat de WOS mij benaderde. Dus dat was een mooie verrassing."

Een andere foto van hem is op de scheurkalender van National Geographic terechtgekomen. Ook dat hoorde hij tijdens zijn laatste reis, via een WhatsAppje van zijn vader. "Ik had die foto in 2018 opgestuurd, maar ik had er nooit meer aan gedacht, dus dat was ook een leuke verrassing."

Roy's volgende project is iets dichter bij huis. Hij wil laten zien hoe mooi Westland kan zijn. Dit naar aanleiding van publicaties over dat Westland de lelijkste gemeente van Nederland zou zijn. "Het lijkt me ook leuk om daar een mooie tentoonstelling van te maken in een bepaald thema." De Lierenaar verwacht het komende jaar met dit langlopende project bezig te zijn.

Categorieen:
De Lier Westland Cultuur