Archief
Louwrens Parre

Louwrens Parre

Fout zorgt mogelijk voor nog latere ingebruikname Hoekse Lijn

Een verdere vertraging van de ingebruikname van de Hoekse Lijn lijkt op komst. De softwareleverancier voor de metrolijn heeft namelijk de afgesproken datum voor het leveren van de veiligheidsverklaring niet gehaald. De reden hiervoor is dat er bij het testen een fout in de software is gevonden, zo meldt wethouder Adriaan Visser.

Tijdens een testrit is geconstateerd dat de overweg bij de Deltaweg in Maassluis bij het passeren van een metro niet geheel gesloten was. In verband met deze fout kan er geen veiligheidsverklaring worden afgegeven. De softwareleverancier onderzoekt nu hoe deze fout in de software is ontstaan en of deze zich ook voor kan doen bij andere overwegen.

De fout zal hersteld moeten worden voordat er een veiligheidsverklaring van de software kan worden afgegeven. Hoeveel tijd hiervoor nodig is en welke gevolgen dit heeft voor de planning is, kan de wethouder nog niet melden. Hij hoopt hier meer over te kunnen zeggen in de voortgangsrapportage van eind januari.

Sinds april 2017 wordt de Hoekse Lijn omgebouwd van treinverbinding naar metrotraject. Eigenlijk had de ombouw al in september van dat jaar klaar moeten zijn. Wethouder Visser verwacht niet dat de lijn voor eind maart in gebruik wordt genomen, zo liet hij afgelopen december nog weten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen