Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fracties ongerust over uitblijven uitspraak 'Noorddijk-Geerkade'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 19 februari 2020 13:22

Foto: Google Streetview


De fracties van Forum voor Maassluis en de ChristenUnie vragen zich af hoe het kan dat de uitspraak van de Raad van State over het bouwplan aan de Noorddijk-Geerkade wederom is uitgesteld. De zaak, die door omwonenden is aangespannen, werd in oktober vorig jaar behandeld. De uitspraak is inmiddels voor de vierde keer uitgesteld, maar volgens een woordvoerder van de Raad van State is de verwachting dat de uitspraak nu echt snel volgt.

Volgens de partijen heeft toenmalig wethouder Arnold Keijzer nog verklaard dat alles juridisch was dichtgetimmerd, maar daar hebben de fracties nu dus hun twijfels bij. Forum en ChristenUnie willen ook meer weten over de PFAS die zou zijn aangetroffen in de bodem van de bouwlocatie en of het klopt dat een gewijzigde watervergunning tot verdere vertraging leidt.

Tot slot willen de partijen ook weten welke gevolgen het voor de gemeente Maassluis heeft als de Raad van State de omwonenden in het gelijk stelt en welke kosten voor juridische bijstand er inmiddels zijn gemaakt in dit project.

De gemeente Maassluis en ontwikkelaar Leyten zijn al sinds 1997 bezig om een aantal huizen aan de Noorddijk te bouwen op een plek waar in het verleden ook panden hebben gestaan. Tegen het plan hebben de omwonenden veel bezwaren. In 2014 kregen zij deels gelijk van de rechter, die vond dat het bouwplan gedeeltelijk niet in het bestemmingsplan Binnenstad paste. In plaats van 13 zijn er nu 11 woningen gepland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS