Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fruitboomgaard Schipluiden eind dit jaar klaar

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 13 februari 2020 09:37


De gemeente Midden-Delfland begint komende maandag met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een fruitboomgaard en pluktuin aan de Rijksstraatweg in Schipluiden. Er worden dan bomen en struiken op het terrein weggehaald. De volledige herinrichting moet eind dit jaar klaar zijn.

Burgemeester en wethouders kwamen eind 2017 al met de plannen voor het terrein naast de vrachtwagenparkeerplaats, dat nu nog een verwaarloosde uitstraling heeft. De locatie moet veranderen in een plek waar fruit op een duurzame manier wordt geteeld.

De schapen van vrijwilliger Jan van den Berg nemen straks een groot deel van het beheer voor hun rekening. Ard Zwinkels, leraar techniekonderwijs in Delft, gaat samen met zijn Stichting Pluktuin zacht fruit telen in de volle grond. Als de beplanting in de pluktuin er staat, nodigt hij schoolklassen en andere geïnteresseerden uit voor een bezoekje.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS