Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fuchsiade verhuist van Wateringen naar Madestein

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 7 februari 2018 11:57

Foto: Archieffoto


De jaarlijkse fuchsiashow de Fuchsiade wordt dit jaar voor het eerst niet gehouden in het Hofpark in Wateringen. In plaats daarvan wijkt de tentoonstelling uit naar het terrein van Amateurtuindersvereniging Madestein aan de Madepolderweg in Den Haag, net over de grens met Monster.

Tweede voorzitter Piet van der Helm van de Fuchsia Hobby Club Westland legt in de Wateringse Krant uit dat een en ander onder meer te maken heeft met de (ver)bouwplannen van de Hofboerderij. "Wij vragen ieder jaar een vergunning aan om naast de Hofboerderij te exposeren. Vorig jaar kregen we deze vergunning pas in maart en dat is voor ons te laat. Ook nu is het onduidelijk of de vergunning er komt en zo ja, wanneer."

De vereniging heeft daarom besloten te verhuizen. Dat brengt volgens Van der Helm als voordeel met zich mee, dat het een afgesloten terrein is en er daardoor meer tijd is voor op- en afbouw. Ook hoeft er geen bewaking geregeld te worden, waar dat in het Hofpark wel nodig was. "Hoe jammer we het ook vinden om uit het Hofpark weg te gaan, want die locatie is verschrikkelijk mooi."

De Fuchsiade is dit jaar in het weekend van 20 juli.

In 2015 maakte WOS TV onderstaande reportage tijdens het 25-jarig jubileum van de Fuchsiade.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS