Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Galerie Maasland moest terras terecht weghalen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 6 maart 2019 13:04

Foto: Galerie Weerloos via Facebook


Galerie Weerloos aan de 's-Herenstraat in Maasland kreeg eind 2016 terecht een last op dwangsom opgelegd, omdat het een terras buiten had staan. Dat concludeert de Raad van State woensdag. De eigenaresse voldeed met het terras niet aan de vergunning.

De galerie opende in het voorjaar van 2016 haar deuren. De eigenaresse had een vergunning voor een galerie en winkel met ondergeschikte (inpandige) horeca. Een toezichthouder van de gemeente zag echter dat er op de stoep bij de galerie en naastgelegen woonhuis en aan de waterkant een terras was gecreëerd, waar bezoekers iets konden drinken en eten. 

Eigenaresse Marga van der Wulp gaf tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad in 2017 aan dat ze aan het lijntje werd gehouden. Er zou haar een vergunning zijn beloofd, maar die werd niet afgegeven. Het terras werd vervolgens wel gedoogd, maar later werd alsnog een dwangsom opgelegd. Van der Wulp ging in beroep bij de rechtbank, maar die gaf haar begin vorig jaar ongelijk. Nu bevestigt de Raad van State die uitspraak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS