Archief
Archieffoto van de Westlandse gemeenteraad

Archieffoto van de Westlandse gemeenteraad

GBW en WV zeer ontevreden over handelswijze Westlands college

De fracties van GemeenteBelang Westland en Westland Verstandig zijn op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van de handelswijze van het Westlandse college in de zaak van de extra raadsvergadering over het voorkomen van een tweede arbeidsmigrantenhotel in Maasdijk. GBW-Fractievoorzitter Remmert Keizer zegt dat het college op zich op zijn minst in een openbare raadsvergadering zou moeten verantwoorden.

Het besluit dat de gemeenteraad afgelopen dinsdag heeft genomen moest ervoor zorgen dat 'een gat' in het bestemmingsplan voor een deel van het bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk zou worden gedicht. In plaats van een 'normaal' hotel bood het plan ook ruimte voor een arbeidsmigrantenhotel en dat wil de raad niet op die locatie. Daarom nam de raad een besluit dat dit 'gat' moest dichten.

Een bedrijf heeft echter lucht gekregen van het besluit en op het laatste moment gebruik gemaakt van het nog tot donderdagochtend geldende bestemmingsplan door een aanvraag in te dienen. Iets wat zowel het college als GemeenteBelang Westland betreurt.

Maar misschien wel net zo storend vindt de partij van Keizer dat te gemeentelijke afspraken voor de voorbereiding op de besluitvorming niet volgens de regels is gegaan. Of zoals Keizer zegt: "Als ware dilettanten is het college aan het hannesen en stuntelen geslagen, waarbij democratische regels met voeten zijn getreden en tevens volledig voorbij is gegaan aan algemene beginselen van behoorlijk bestuur."

Peter Duijsens van Westland Verstandig vindt dat er door het handelen van het college een negatief beeld is ontstaan van de gemeente Westland. "Dit college liet vanaf vrijdag 10 augustus meerdere keren steken vallen en schond meerdere regels. Al deze ophef was er bij een andere, open en eerlijke aanpak, niet gekomen."

Overigens is nog onduidelijk of het tweede 'Polenhotel' er ook daadwerkelijk komt. Eerst moet de aanvraag worden getoetst aan het oude bestemmingsplan.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek