Archief
Google StreetView

Google StreetView

GBW: 'Pak nu snel herstructurering Monster op'

Er moet nu echt op korte termijn een herinrichtingsplan voor het centrum van Monster worden ontwikkeld, want het duurt allemaal te lang. Dat vindt de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) die hiertoe een motie voor de komende raadsvergadering heeft opgesteld. Er is inmiddels al steun verkregen van de fracties Westland Verstandig en GroenLinks ( samen tellen de drie fracties 15 van de 39 zetels).

GBW vindt dat na de herinrichting van de kernen Naaldwijk en 's-Gravenzande de kern Monster aan de beurt is. Gewezen wordt onder meer op de toenemende parkeerproblematiek in het centrum van Monster, mede door de komst van vele honderden nieuwe inwoners in Monster-Noord. Echter, de gereserveerde miljoenen om de ontstane parkeerdruk aan te pakken, zijn uit de begroting geschrapt, stelt GBW.

Het college van B en W wil het liefst een totaalvisie voor het centrum van Monster ontwikkelen, waarin ook de toekomst van zalencentrum De Noviteit en van het voormalige gemeentehuis wordt betrokken. Maar volgens de tekst van de motie dient dat gesplitst te worden. Het beoogde herinrichtingsplan zou moeten gelden voor het centrumgebied Kerkplein, Zeestraat, Choorstraat en Molenbrink.



Verder zou, desnoods via juridische maatregelen, bereikt moeten worden dat er daadwerkelijk wat gebeurt met 'het pand van Van Leest' en voormalig café Overheide om het aangezicht ervan te verbeteren.

GBW wil dat het plan in samenspraak met bewoners en de ondernemersorganisaties BIZ en MKB Westland wordt opgesteld. Uiterlijk in juni zou het aan de gemeenteraad gepresenteerd moeten worden.