Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gebiedscommissie Hoek van Holland bezorgd over Brexit

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 3 december 2018 17:47

Foto: Dennis van Schie


De Hoekse gebiedscommissie is erg bezorgd over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De leden van de commissie vrezen vooral voor de mogelijke gevolgen voor de bereikbaarheid en daarmee samenhangende veiligheid van Hoek van Holland.

Om zorgen weg te nemen vraagt het adviesorgaan van de gemeente of het bestuurscollege nog halverwege deze maand een presentatie kan verzorgen over de naderende Brexit en over welke concrete procedures de gemeente Rotterdam klaar heeft liggen. Maar een concreet plan is er nog niet, zo bevestigt een gemeentewoordvoerder.


Volgens gebiedscommissievoorzitter Peter Stok zou er toch wel over nagedacht moeten zijn in het college van burgemeester en wethouders: "Als dat niet zo is, dan is dat toch wel slordig. We kunnen de Brexit al een tijdje aan zien komen."

De knelpunten in Hoek van Holland ontstaan waarschijnlijk nabij het terrein van de Stena Line. Nu al is het op de omliggende wegen regelmatig druk, maar bij een Brexit is de verwachting dat dit alleen nog maar toeneemt omdat de Douane dan meer werk heeft. Daarbij staan er ook nog eens dichtbij het terrein werkzaamheden gepland voor de nieuwe ontsluitingsweg van het dorp.

"De bereikbaarheid van Hoek van Holland voor hulpdiensten alsmede het veilig en snel het gebied kunnen verlaten bij een calamiteit mogen nooit in het geding komen", zegt de gebiedscommissie in haar brief aan het college. Op 13 december komt het projectteam Brexit van de gemeente Rotterdam naar het reguliere gebiedscommissieoverleg om alvast zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS