Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gedenkplaat na 50 jaar terug in Ter Heijde

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juli 2019 14:20


Een heugelijke dag voor Ter Heijde. Na zo'n 50 jaar is vrijdag een herinneringsschild teruggekeerd. De gedenkplaat kreeg toenmalig burgemeester Berend van Monster in de jaren '60 van 'zijn' Heijenaren. Het bord grijpt terug naar de vier momenten dat het kustdorp is verwoest door de zee, maar wel weer werd opgebouwd.

Twee bestuursleden van de dorpsvereniging zijn speciaal naar het huis van voorzitter Frank Rijneveen in Monster gekomen om het te bekijken. Het bord stond jarenlang op zolder bij acteur Bastiaan Ragas, die het per post naar de dorpsvereniging stuurde. Vrijdagochtend openden de leden het postpakketje.

Ragas vond het bord ooit in zijn ouderlijk huis, waar eerder Antonius Johannes Berends woonde. Die was tussen 1960 en 1968 burgemeester van Monster, waar Ter Heijde onder viel. De acteur zette onlangs een foto van het bord op Twitter, waarna hij onder meer sprak met het Historisch Archief Westland. Die liet weten dat het werk goed zou passen in het dorpshuis van Ter Heijde.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS