Archief
Bas Booister 1

Bas Booister 1

Geen betere bushokjes bij vervangend vervoer Hoekse Lijn

Er komen geen verbeterde overdekte bushokjes langs de route van het vervangend vervoer op de Hoekse Lijn. De PvdA-fractie in Maassluis had daarop aangedrongen, vanwege de extra vertraging van de aanleg van de metrolijn. Het college van B en W in Maassluis antwoordt nu, na overleg met Schiedam en Vlaardingen, dat er geen mogelijkheid voor is.

Onder meer bij een van de haltes bij Station Maassluis zouden reizigers deze herfst en winter letterlijk in de kou komen te staan. "Gezien de technische problemen rondom deze locatie en het beperkte aantal gebruikers richting Hoek van Holland (het is voornamelijk een uitstaphalte), zullen er geen aanvullende maatregelen worden genomen."

De sociaaldemocraten pleitten eveneens voor een compensatieregeling voor alle mensen die nu al anderhalf jaar met het vervangend vervoer moeten reizen en regelmatig te laat komen of veel eerder weg moeten van huis. Het college van Maassluis heeft hier ook bij het projectbureau op aangedrongen, maar dat kan op dit moment niet meer voor de reizigers betekenen dan de al bestaande saldokorting en abonnementskorting.