Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen arbeidsmigranten-voorstel in maart, extra raad aangevraagd

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 24 januari 2020 09:29

Foto: WOS


Het lukt wethouder Pieter Varekamp niet om vóór de raadsvergadering van maart met een voorstel te komen, om het huisvesten van arbeidsmigranten in Westland vlot te trekken. Dat had hij wel beloofd. "Het proces kost meer tijd dan verwacht", schrijft hij in een memo. Oppositiepartijen Westland Verstandig (WV) en GemeenteBelang Westland (GBW) koken van woede. WV vraagt een extra raadsvergadering aan.

De partijen hebben eerder deze maand juist een initiatiefvoorstel aangereikt. 'Om de gemeente op weg te helpen', klonk het toen. Met het initiatiefvoorstel wordt het mogelijk om voor de duur van maximaal tien jaar arbeidsmigrantenhuisvesting toe te staan op eigen bedrijf. Varekamp gaf in een commissievergadering aan, dat het collegebestuur ook al met een voorstel komt, waar ook passages uit het initiatiefvoorstel in voorkomen. Aangezien hij beloofde dat dit stuk voor de raadsvergadering van maart zou komen, hielden de oppositiepartijen hun voorstel aan. Varekamp laat nu weten dat er in het voorjaar een voorstel komt.

"Ze naaien ons een oor aan", laat raadslid André van den Berg van GBW verontwaardigd weten. "Schandalig om zo met de gemeenteraad om te gaan", briest GBW-fractieleider Remmert Keizer. "Alles van de oppositie wordt door de coalitie weggestemd. Er ligt een keurig voorstel om iets te doen. Er wordt netjes verzocht het initiatiefvoorstel aan te houden. En dan dit."

Voor fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig is het memo van de wethouder reden om een extra raadsvergadering aan te vragen, waarin het initiatiefvoorstel van de oppositiepartijen wordt behandeld. Voor het uitschrijven van een extra raadsvergadering is een vijfde van het aantal raadsleden nodig. Met alleen al de steun van Westland Verstandig is zo'n meerderheid er nu. Ook is er steun van GemeenteBelang Westland.


Bekijk hieronder de toezegging die wethouder Pieter Varekamp op 8 januari deed


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS