Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen bushokjes voor reizigers richting Hoek van Holland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 27 september 2017 20:51

Foto: Oude Situatie


Er is geen plek voor bushokjes bij station Maassluis voor de reizigers die gebruik maken van het tijdelijk vervoer van de Hoekse Lijn richting Maassluis West en Hoek van Holland. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die zijn gesteld tijdens het actualiteitenhalfuur in de Maassluise gemeenteraad dinsdagavond door de PvdA.

Volgens wethouder Pleijsier is het dijklichaam waarop de abri's zouden moeten steunen niet geschikt. Volgens hem maken er toch maar weinig reizigers gebruik van de lijnen 712 en 713 en buslijn 33 die daar stoppen. Aan de overkant zijn er wel hokjes bijgeplaatst.

De PvdA vroeg juist of alle reizigers droog zouden kunnen staan bij regenval, zeker nu het najaar dichterbij komt en de reizigers eigenlijk al gebruik hadden moeten kunnen maken van de metrolijn. Dat gaat dus niet gebeuren. De oplevering van de vernieuwde Hoekse Lijn is verplaatst van september dit jaar naar februari volgend jaar. 

Fractieleden van de PvdA spreken regelmatig mensen die er enorm van balen dat de bussen soms overvol zitten. De sociaaldemocraten willen dan ook dat er extra bussen worden ingezet. Wethouder Pleijsier weet dat er in Vlaardingen extra bussen zijn ingezet op basis van ov-chipkaartgegevens. Maar in Maassluis zijn de cijfers lager. Wel zijn er bussen die naar Vlaardingen moeten die af en toe ook bij Maassluise haltes stoppen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS