Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen compensatie voor vuurwerkhandelaren: 'ja, makkelijk gezegd'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 6 februari 2020 10:01

Foto: Er liggen nog tientallen pakketten op voorraad


Vuurwerkhandelaren hoeven voorlopig niet te rekenen op een vergoeding voor vuurwerk dat zij straks niet meer kunnen verkopen. Nu het kabinet pijlen en knalvuurwerk wil verbieden, wacht de ondernemers mogelijk een financiële strop.

Minister-president Mark Rutte (VVD) vertelde afgelopen vrijdag dat het aangekondigde vuurwerkverbod onder het ondernemersrisico valt. "Regels kunnen veranderen." Dat standpunt herhaalde minister Van Veldhoven (Mileu en Wonen, D66) woensdag in het Kamerdebat. De VVD-fractie vindt juist dat ondernemers wél gecompenseerd moeten worden.

"Ja, makkelijk gezegd", verzucht vuurwerkhandelaar Marcel 's Gravemade over de woorden van Rutte. Bij tuinbouwtoeleverancier Benfried in Den Hoorn liggen nog talloze pakketten vuurpijlen en dozen knalvuurwerk. "Je moet als ondernemer ook de tijd krijgen erop in te spelen", aldus de ondernemer. "Als men dit twee maanden geleden had gezegd, was het anders geweest."

Volgens de minister komt de maatregel niet onverwacht. Zij gaf verder aan dat handelaren kunnen proberen het spul te exporteren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS