Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen drempels maar 'kussens' in Dijkshoornseweg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 7 november 2019 11:46

Foto: Voorbeeld van een verkeerskussen - Foto JZ85 via Wikimedia CC


De gemeente Midden-Delfland gaat in het winkelgebied van de Dijksehoornseweg in Den Hoorn geen verkeersdrempels, maar -kussens plaatsen. Dat heeft het college van B en W besloten, nadat de leverancier drempels had afgeraden, zo is te lezen in een brief aan de gemeenteraad.

Op de weg geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, maar een groot deel van de automobilisten rijdt er te hard, zo bleek eerder uit metingen. Toenmalig PvdA-fractievoorzitter Elly de Jong vroeg tijdens de begrotingsbehandeling in november 2017 al om verkeersdrempels.

Dat die er niet direct kwamen, had te maken met trillingsonderzoek aan de gevels van woningen. Hoewel dat onderzoek een positieve uitkomst had - de drempels zorgen niet voor schadelijke trillingen -, is nu toch besloten geen verkeersdrempels aan te leggen. "De leverancier raadt het gebruik van drempels met een verkeersremmende werking tot 15 km per uur af. Wij volgen dit advies en kiezen voor een andere oplossing", schrijft het college aan de raad.

Die is dus gevonden in verkeerskussens. Dit zijn verhogingen in het midden van het rijbaan. "De automobilist wordt hiermee gedwongen tot een lagere snelheid. Voor een fietser is zo'n 'kussen' geen obstakel." De kussens worden naar verwachting begin 2020 geplaatst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS