Archief
plan

plan

Geen groot nieuw sportpark in Maassluis West

De gemeente Maassluis gaat niet verder met het plan voor een groot nieuw sportpark in Maassluis West. De kosten van het plan (tenminste 23 miljoen euro) zouden volgens Maassluis niet opwegen tegen de opbrengsten. Bovendien heeft het plan van Maassluizers Gerrit Malipaard en Eric Gudde maar weinig sportieve meerwaarde, zo blijkt uit onderzoek van Synarchis Adviesgroep in opdracht van de gemeente Maassluis.

Ook blijkt uit het onderzoek dat er te weinig draagvlak onder de sportverenigingen is en zou de ingetekende sporthal aan de kleine kant zijn. De multifunctionele atletiekbaan zou moeten verdwijnen en is er nog niet nagedacht over het muziekgebouw dat voor de bouw van het sportpark moet verdwijnen. Woningbouw op de vrijkomende locaties levert verder volgens de gemeente in financiƫle zin weinig op.



Toch heeft het initiatief volgens de gemeente wel iets opgeleverd, namelijk aandacht voor het vraagstuk van de verenigingsaccommodaties. De gemeente gaat nu met de verenigingen, de MSR (Maassluise Sport- en Recreatieraad) en de SOM+ (Sport Overleg Maassluis) in gesprek om te kijken hoe ze samen met hen tot oplossingen kunnen komen.

Gerrit Malipaard begrijpt de keuze van de gemeente: "Het kost gewoon te veel. Dat maakt het echt niet interessant. Bovendien willen de verenigingen in West dit ook echt niet." Teleurgesteld is Malipaard dan ook niet echt: "Ik heel blij ben dat de gemeente dit burgerinitiatief goed onderzocht heeft. Daar gaat het om."

Categorieen:
Maassluis Politiek