Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen meetbuisjes aan Westlandse gevels

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 11 juni 2018 12:20

Foto: SignBiblio


De gemeente Westland gaat geen meetbuisjes plaatsen aan de voorgevels van onder andere het gemeentehuis, basisscholen en op gevels van bedrijven en woningen om de luchtkwaliteit te registreren. Westland Verstandig had gevraagd dit gedurende vier tot acht weken te doen om zo vast te stellen hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld.

Volgens de fractie klagen de Westlanders veelvuldig over de last die ze ondervinden van de hoeveelheid fijnstof en stikstof in de lucht. Het college van B en W is echter van mening dat voor de meting van luchtkwaliteit veel nauwkeurigheid en deskundigheid is vereist. Daarom wordt er de voorkeur aan gegeven dit aan het RIVM over te laten. "Het meten gedurende slechts vier tot acht weken op min of meer willekeurige plaatsen voldoet in kwalitatief opzicht niet aan de vereisten en zal een vertekend beeld opleveren."

Wel is het college bereid om, indien de metingen van RIVM hiertoe aanleiding geven, de gemeenteraad en de inwoners te informeren over eventueel noodzakelijk maatregelen ten aanzien van de luchtkwaliteit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS