Archief
Keenenburgweg 6 - foto Google Streetview

Keenenburgweg 6 - foto Google Streetview

Geen nieuwe statushouders in pand Keenenburgweg

Er worden geen nieuwe statushouders gehuisvest in kamers van het pand Keenenburgweg 6 in Schipluiden. Dat schrijft wethouder Hans Horlings in een brief aan de gemeenteraad. De vrijkomende kamers worden verhuurd aan studenten.

In het pand leven sinds ongeveer een jaar één student en zes statushouders. Het gaat hier om zogenoemde vooruitreizigers, die wachten op gezinshereniging voor ze doorstromen naar een reguliere sociale huurwoning. De gemeente Midden-Delfland koos voor het 'kamergewijs' huisvesten van statushouders op deze locatie om de achterstand in taakstelling door het Rijk van 2016 in te lopen. Mede door deze beslissing werd de taakstelling voor 2017 ook gehaald.

Inmiddels is de situatie flink veranderd. De toestroom van vluchtelingen naar Nederland is afgenomen en er zijn andere (tijdelijke) woningen beschikbaar. Bovendien heeft de gemeenteraad toestemming gegeven om bij een grote toestroom van statushouders nieuwe tijdelijke woningen te plaatsen in Schipluiden en Maasland.

De statushouders die nu nog in het pand zitten, mogen er blijven wonen tot gezinshereniging een feit is. Daarna komt de ruimte vrij voor verhuur aan studenten.