Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen Olympische Spelen voor Westlandse zeilsters

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 13 mei 2019 19:27

Foto: via Marvin and Miles


Zeilsters Anneloes van Veen en Mandy Mulder gaan definitief niet naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Bij het tweede en laatste nationale selectiemoment, deze week tijdens het EK in de 470-klasse in San Remo (Italië), plaatste het Naaldwijks/Poeldijkse duo zich niet voor de medaillerace. Daardoor kunnen de twee geen punten verdienen.

Afrodite Zegers, met wie Van Veen eind 2018 brak, en Lobke Berkhout - het andere Nederlandse duo dat in aanmerking komt voor de Olympische Spelen - deed het aanzienlijk beter. Zij eindigden als vierde in de voorlopige rangschikking en doen dinsdag wel mee aan de medaillerace. Daardoor gaat de Nederlandse watersportbond met hen de campagne naar Tokio doorzetten.

Door steeds veranderende weersomstandigheden gingen de boten zowel vrijdag als maandag niet het water op. Na slechts zes races eindigen Van Veen en Zegers als dertiende. Alleen de eerste tien boten doen mee aan de medaillerace.

Tijdens het vorige nationale selectiemoment, afgelopen april in Palma de Mallorca, eindigden overigens beide duo's buiten de top tien en verdienden geen punten. Daardoor kwam alles aan op het EK.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS