Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen steun voor verschuiven wegwerkzaamheden tijdens feestdagen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 21 februari 2018 09:01


Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad voelt niets in het voorstel om de Sinterklaas- en Kerstperiode te sparen van wegwerkzaamheden. De motie van VVD Westland, PvdA Westland en Westland Verstandig is dinsdagavond verworpen.

Volgens raadslid Sander Zuyderwijk zouden straten in winkelcentra zoals de Langestraat ('s-Gravenzande), Rembrandststraat (Naaldwijk) en Herenstraat (Wateringen) vooral tijdens de feestdagen goed bereikbaar moeten zijn. Wegwerkzaamheden horen daar dan niet thuis. 

 
Raadslid John Witkamp van de LPF kwam als eerste met tegenargumenten. "Tegenwoordig is de economie 24/7 aan het werk. Er zijn paaseieren in februari en pepernoten in september. De klant bepaalt zelf wanneer die vindt dat de ondernemer het druk krijgt". 
 
Ook GemeenteBelang Westland ziet geen noodzaak in de motie. De partij vindt hem overbodig. Fractieleider Remmert Keizer: "Hoeveel wegen hebben wij tijdens de feestdagen afgesloten. Ik kan ze me niet herinneren". 
 
Leen Snijders van de ChristenUnie-SGP kon zich wel vinden in de geest van de motie, maar niet in de letter. "Stel dat er morgen een storing is met kabeltelevisie. Dan gaat de kabelaar morgen aan de slag". 
 
Verkeerswethouder Meijer zegt dat dat er vanuit de gemeente veel aandacht is voor bereikbaarheid van ondernemers. "Maar je bent afhankelijk van meerdere wegbeheerders en nutsbedrijven". 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS