Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen vangrail, wel meer veiligheid op de Van Luyklaan

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 9 januari 2019 11:11

Foto: Google Streetview 1


Er kan geen afscheiding komen in de smalle ruimte tussen het fietspad en de rijbaan voor auto's op de Van Luyklaan in Kwintsheul. Dit is dinsdagavond gesteld door wethouder Pieter Varekamp. De afstand tussen fietspad en rijbaan is minder dan één meter en hierdoor te smal voor een afscheiding, zei Varekamp in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Vragensteller Jan van Rossum (CDA Westland) pleitte ervoor om toch naar een andere oplossing ter verbetering van de veiligheid te zoeken, omdat de huidige afstand te gevaarlijk zou zijn


Lantaarnpalen in bochten staan volgens Van Rossum te dicht bij de weg. Hiervoor zal wel naar een oplossing worden gezocht. Er komt ook onderzoek naar de mogelijkheid om de lantaarnpalen verder van de weg te plaatsen. Als deze mogelijkheid er blijkt te zijn, zal de verplaatsing medio dit jaar uitgevoerd worden.

Verder zal de betonnen afscheiding bij de rotonde aan de Veilingroute, die bij vrachtverkeer tot schade leidt aan banden, door de provincie worden verwijderd. Zodra het wegvlak bij de Veilingroute een keer wordt afgezet wegens onderhoud zal het beton verdwijnen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS