Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Geen vuurwerkvrije zone centrum 's-Gravenzande

Het centrum van 's-Gravenzande wordt dit jaar niet tot vuurwerkvrije zone verklaard. De ondernemersvereniging BIZ Centrum 's-Gravenzande wil dat graag, maar voldoet niet aan alle eisen van de gemeente Westland.

De belangrijkste eisen zijn dat er overleg moet zijn met omwonenden en alle betrokken horecabdedrijven. Dat is nog niet gebeurd. Maandag ontving voorzitter Cees Voorberg van de BIZ de gemeentelijke eisen op papier, en kwam toen tot de conclusie dat de gewenste vuurwerkvrije zone er dit jaar nog niet in zit.

Het Marktplein in 's-Gravenzande is eerder dit jaar compleet vernieuwd. "Daar zijn wij zuinig op, vandaar de wens voor een vuurwerkvrije zone", zegt Voorberg. Ook voor de omliggende straten in het centrum wil Voorberg dat de gemeente een dergelijke zone instelt.

Wel in 2019?

Cees Voorberg gaat er van uit, dat de ondernemersvereniging volgend jaar wel aan alle eisen voldoet. "Nu waren wij te laat. Eigenlijk moeten we daar al in augustus mee beginnen". Het speeltuintje tegenover De Parel is overigens wel tot vuurwerkvrije zone verklaard, net als alle andere speeltuinen in Westland.



Maandag vroeg WOS Radio naar de mening van voorbijgangers over een vuurwerkvrije zone. Beluister dat fragment hieronder.