Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen wielerronde in Kwintsheul: 'Niet gepast om geld op te halen bij bedrijven in nood'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 23 maart 2020 17:07

Foto: Archieffoto Wieler Westland


De wielerronde van Kwintsheul gaat dit jaar niet door. Die beslissing heeft het wielercomité genomen, nu de coronacrisis veel Westlandse ondernemers raakt. Voorzitter Hans Jansen noemt het niet gepast om sponsorgeld op te halen bij bedrijven die het al moeilijk hebben.

Het 35ste Supercriterium van Kwintsheul zou plaatsvinden op 14 augustus, maar de beslissing is nu al genomen omdat het sponsorgeld al veel eerder moet worden opgehaald. "Ik kan het niet over mijn hart krijgen om dit te doen bij een tuinder die nu allemaal bloemen aan het weggooien is", zegt Jansen.

Jansen spreekt over een 'moeilijke' beslissing, te meer omdat hij er zelf al 34 edities bij is. Vorige week zijn de sponsors ingeseind en die bleken positief. "Ik heb 25 tot 30 mailtjes terug gehad van sponsors die zeiden dat het een goede beslissing was." Hij hoopt dat de ronde in 2021 wel gewoon doorgang kan vinden.

De ronde van Kwintsheul is het eerste criterium in onze regio dat niet doorgaat. Begin april hebben alle Westlandse comités, verenigd in Stichting Wieler Evenementen Westland, een vergadering. Jansen verwacht dat meer van hen besluiten hun ronde af te gelasten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS