Archief

Geen woningbouw op locatie Wittebrug in Kwintsheul

Projectontwikkelaar Bouhuisen Groep gaat geen woningen bouwen op de locatie van Garagebedrijf Wittebrug in Kwintsheul. Het bedrijf zegt zodanig door het Westlandse bestuurscollege te zijn tegengewerkt, dat het zich genoodzaakt ziet om het bijltje erbij neer te gooien en het perceel te verkopen. Daarnaast stapt Bouhuisen naar de rechter.

Volgens het college van burgemeester en wethouders zou de aanvraag van dit bouwproject aan de Kerkstraat, waar 4 patiowoningen en 9 rijtjeswoningen zouden worden neergezet, niet voldoen aan een goede ruimtelijke onderbouwing. Best opvallend omdat de gemeentelijke welstandscommissie de plannen eerder nog wel heeft goedgekeurd.



Volgens wethouder Snijders komt dat omdat er over diverse zaken nog geen overeenstemming is. Denk daarbij aan een anterieure overeenkomst, waarin wordt vastgelegd welke kosten de gemeente zou moeten maken bij een dergelijk project.

Het bedrijf en de gemeente gaan elkaar binnenkort treffen in de rechtbank, zo laat Bouhuisen weten: "Om de omvangrijke schade vergoed te krijgen die het college heeft veroorzaakt, wordt een gerechtelijke procedure gestart."

Het project kent inmiddels al een flinke voorgeschiedenis. Zo bleef een vergunning in een eerder stadium al lange tijd uit. Daartegen was het bedrijf in beroep gegaan bij de rechter, waardoor de gemeente alsnog een besluit moest nemen. En dat is nu in het nadeel van Bouhuisen uitgevallen.

Bouhuisen is nu van plan om de grond te verkopen aan een bedrijf dat het perceel opnieuw voor bedrijfsdoeleinden in gebruik wil nemen.

Categorieen:
Westland Algemeen