Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geestweg laatste week voor Kerst afgesneden

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 3 november 2017 08:21

Foto: Dennis van Schie


De Geestweg in Naaldwijk is in de laatste week voor Kerst alleen vanaf de Secretaris Verhoeffweg per auto bereikbaar. Het gevaarlijke kruispunt met de Opstalweg wordt namelijk aangepakt. Voor fietsers blijft het kruispunt wel open.

In de Geestweg zit een aantal winkeliers, waaronder twee bakkerijen, een slager en gezondheidswinkel. Zij reageren gelaten op de afsluiting, maar beseffen dat het genoemde kruispunt juist nu op de schop moet. Het werk duurt volgens de gemeente maximaal 7 dagen.

Verkeerswethouder Meijer zegt, dat zich nu een unieke kans voordoet om verschillende werkzaamheden aan de Opstalweg in één keer uit te voeren. Vanaf 22 november wordt het CO2 netwerk van OCAP aangelegd, wordt de Opstalweg verkeersveiliger gemaakt met vijf fietssluizen en de kruising met de Geestweg wordt dus onder handen genomen.

Opstal bereikbaar
De Opstalweg wordt fasegewijs vijf keer afgesloten, zodat woonwijk Opstal bereikbaar blijft. Aangezien het werk aan de verderop gelegen Galgeweg pas op 1 december geklaard is, heeft de gemeente 'een week winst' met werk aan de Opstalweg, "omdat het dan minder druk op de weg is", zegt Meijer.

Van woensdag 22 november tot en met woensdag 29 november 2017 is het kruispunt van de Opstalweg met Galgeweg geheel afgesloten. De Galgeweg gaat op 1 december 2017 uiterlijk aan het einde van de dag weer open voor al het verkeer.

Kritiek
Winkeliers in de Geestweg zeggen goed in gesprek te zijn met de gemeente, en hopen dat de afsluiting van het kruispunt niet langer dan zeven dagen duurt. Aan de Opstalweg zijn er meer zorgen. Onder andere bij tuinder René Lievaart. Hij heeft zijn bedenkingen over het aantal van vijf fietssluizen en vreest daardoor voor opstoppingen. Ook is het volgens hem nog maar de vraag of het werk aan de Galgeweg en Galgebrug op 1 december daadwerkelijk geklaard is.

VVD Westland stelt voor om de werkzaamheden aan de Opstalweg in ieder geval over de Kerst en het Nieuwjaar te 'tillen'. "De N467 is dan weer open én de ondernemers kunnen ondernemen. Ook dát is werk met werk maken", aldus lijsttrekker en huidig raadslid Sander Zuyderwijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
WOS Sport vacature
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS