Archief

Geld beschikbaar voor sanering 90 woningen in glastuinbouw

De gemeente Westland en de provincie Zuid-Holland willen de komende vier jaar de glastuinbouw helpen aan 200 hectare modern productieareaal. Dit komt overeen met de sloop van circa 90 woningen die in de weg staan. Provincie en gemeente trekken samen ruim 7 miljoen euro uit voor de herstructurering en modernisering van de Westlandse glastuinbouw.

Vanaf 1 februari kunnen woningeigenaren in het glastuinbouwgebied een subsidieaanvraag doen voor de sloop van hun woning. Wie de financiƫle bijdrage aanvraagt, moet samenwerken (door verkoop van grond) met een glastuinbouwbedrijf dat wil uitbreiden op de plek van de woning.

Voor de modernisering van de glastuinbouw heeft de provincie Zuid-Holland 3,8 miljoen uitgetrokken en de gemeente Westland heeft 3,25 miljoen euro gereserveerd vanuit het vorig jaar ingestelde duurzaamheidsfonds.

In totaal zijn er zo'n 700 woningen in Westland die de modernisering van de glastuinbouw in de weg staan. Nog eens circa 550 woningen staan mogelijk in de weg, zo blijkt uit het 'Werkboek Westland: moderniseren en kansen grijpen' van de Coalitie HOT (Herstructurering Ontwikkeling Tuinbouwsector).

Categorieen:
Westland Economie