Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geld voor groenblauwe schoolpleinen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 15 maart 2019 08:01

Foto: Diana de Bruijn 1


Basisscholen in onze provincie kunnen vanaf nu geld krijgen als zij hun schoolplein 'groenblauw' inrichten. Dat betekent: stoeptegels eruit, natuur en water erin. Voor de komende drie jaar is 620.000 euro te vergeven.

Zuid-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben samen het themafonds Groenblauwe Schoolplein opgericht. Doel van het fonds is om binnen drie jaar vijftig scholen te helpen een groenblauw schoolplein in te richten. 

Voor basisscholen is een bijdrage van 1.000 tot 15.000 euro beschikbaar. Wel moeten de scholen minimaal de helft van de kosten zelf investeren.

De feestelijke aftrap van het themafonds is op 1 april. Dan krijgt basisschool OKC de Westhoek in Maassluis een voucher uit handen van gedeputeerde Han Weber en bestuurder Hugo van den Hoek Ostende van het Cultuurfonds.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS