Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geld zonnepanelenproject De Lier binnen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 12 september 2017 09:00

Foto: Google Streetview


Het zonnepanelenproject van Greve Banden in De Lier heeft al het benodigde geld bij elkaar gekregen. Door middel van crowdfunding konden particulieren aandelen kopen in het project dat in totaal 158.000 euro kost. Vier dagen voordat de crowdfunding zou stoppen is het complete bedrag binnen.

Het plan is om op het dak van Greve Banden in totaal 630 zonnepanelen te plaatsen. Die zijn bedoeld om huishoudens die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen, toch te laten profiteren van zonne-energie. Het bedrijf wil zich op deze manier naast het MVO-beleid voor werknemers met een arbeidsbeperking ook inzetten voor het verduurzamen van het energieverbruik.

Deelnemers kunnen via zonnepanelendelen.nl al vanaf 25 euro investeren om vervolgens 15 jaar lang rendement te krijgen op de investering, die volledig zal worden terugbetaald. De verwachting is dat de panelen op het gebouw van Greve Banden per jaar ongeveer 157.000 kWh zonnestroom zullen opwekken. Dat staat gelijk aan het stroomverbruik van circa 50 huishoudens.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS