Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geluidsscherm geplaatst bij Molenslag

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: dinsdag 11 september 2018 14:39

Foto: WOS Media


Op de NAM-locatie Molenslag in Monster is dinsdagmorgen begonnen met het opbouwen van enorme geluidsschermen. De schermen komen rondom het terrein te staan. De NAM gaat een lichte lekkage in een afgesloten boorput dichtmaken. Dat gebeurt op 600 meter diepte met behulp van een boortoren.

Vorig jaar werd bij metingen ontdekt dat er dagelijks een kleine hoeveelheid gas vrijkwam. Het bleek te gaan om methaangas uit de diepe ondergrond. De Nederlandse Aardolie Maatschappij besloot dat het probleem opgelost moet worden.

Medewerkers van een extern bureau verricht in opdracht van de NAM geluidsmetingen. Ze doen dat vanuit een huis dat ze hebben gehuurd aan de Aalscholver, tegenover het terrein.  Dit is op aandringen van de buurtbewoners. Omdat er zo dicht bij woningen wordt gewerkt, gelden er strenge voorwaarden.

Als de geluidswal er helemaal staat, begint maandag de opbouw van de boortoren. Dat duurt twee weken. Daarna kost het ongeveer drie maanden om de boorput dicht te maken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS