Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geluidsscherm van 230 meter bij Leeweg

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 7 september 2018 10:49


De bewoners van de Leeweg 45 - 79 in De Lier zullen eind volgend jaar minder geluidsoverlast ondervinden van het verkeer op de Burgemeester Van Doornlaan (N223). Er komt daar over een lengte van zo'n 230 meter een geluidsscherm van drie tot vier meter hoogte. De verwachting dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2019 kunnen beginnen.

Dit blijkt uit het raadsvoorstel van het college van B en W, waarin gevraagd wordt om 600.000 euro beschikbaar te stellen. Die kosten kunnen gedekt worden uit een provinciale subsidie, die al in 2010 is ontvangen, maar nog niet volledig is opgemaakt. Het beschikbaar stellen van een krediet is formeel noodzakelijk om tot uitvoering te kunnen overgaan.

Het geluidsscherm was al in september 2015 door de raad goedgekeurd en had begin 2016 het fiat van de provincie gekregen, maar de gemeente besloot eerst een aantal geluidsmaatregelen met een hogere prioriteit uit te voeren. Nu duidelijk is geworden dat er voldoende budget is overgebleven, kan het geluidsscherm in De Lier worden geplaatst.

Overigens hoeven de bewoners van de Leeweg niet bang te zijn dat ze opdraaien voor de kosten van het weghalen van de geluidsschermen die er al staan. Besloten is namelijk dat die blijven staan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS